HTML

bekaphattyuk

Kis önkielégítő hőzöngés változatos témákban, hol az aktuális eseményekre reagálva, néha meg általános témákat boncolgatva.

Friss topikok

  • bekaphattyuk: @conchita wurst: Kérdés, hogy egy-egy állami szereplővel országonként nem változna-e ez meg? Az á... (2014.11.03. 18:24) Internetadó
  • Virtual Hopper: A válság az ami unortodox, innét kezdve nincs ortodox vagy unortodox. Mminden csak próbacseresznye... (2012.10.26. 19:54) 56, a Milla , a Békemenet

Köz(?)felháborodás napja - mi a cél?

2014.11.18. 01:20 bekaphattyuk

Véleménynyilvánítás a Kossuth téren. Alapja van, a szimpatizánsoknak pedig joga, sőt kötelessége a részvétel. Kérdés, hogy mit remél az tüntető tömeg?

Az aktuális címek alatt - internetadó, kitiltási botrány - össze lehetett terelni sokakat akik a jelenlegi kormányzás ellen vannak. A tömeg bár homogén az adott témákban közös vélemény okán, továbbra is az ellenzéki pártok valamelyikéhez húz. Persze ott vannak sokan a pártsemleges arcok is a masszában, de érdekes módon mégis keveredik itt mindenki, aki eddig még véletlenül sem keveredett.

Mit lehet elérni egy ilyen megmozdulással? Bár a tüntetők hangot adtak vágyuknak, elmozdítani a jelenlegi vezetést vagy OV-t biztosan nem lehet. 

Mert badarság azt gondolni, hogy bárki le fog mondani némi skandálás miatt.

Mert a kormánypártok támogatottsága még mindig magas, és kezükben ott van a békemenet ütőkártyája, amivel akár az elmúlt hetek tüntetéseinél több embert hívhatnak az utcára. 

Kicsit szomorú lesz amikor a Fidesz aktivisták megmozdulnak , mert ilyen rövid időintervallumon belül látni az másik oldalon utcára vonuló tömegeket jól rámutat, hogy mennyire megosztott ez kis ország a kormánypártok -ellenzék törésvonal mentén.

Visszatérve az előző gondolathoz: a cél Orbán Viktor lemondatása, új választások, vagy a jelenlegi vezetés figyelmének felhívása arra, hogy a tüntetők véleménye szerint a korrupció vállalhatatlan szintre emelkedett?

A cél összemosódott, a skandálások azt sugallják, hogy a kormány leváltásával megoldódna a korrupciós kérdés Magyarországon. Ez vágyálom.

Pedig az ország kormánypárti része nem helyezkedik a tüntetőkkel ellentétes álláspontra a korrupciós kérdésekben. Megszokott rosszként kezeli, ami kényszerű velejárója az itthoni politikának amíg az ember fia/lánya vissza tud emlékezni.
Mivel azonban az elmúlt évek irányvonalával nagyrészt(!) egyetért, nem a kormány elmozdításában látja a megoldást.

Ha tiszta lenne a cél - a jelenlegi megválasztott(!) vezetés rászorítása a korrupcióval szembeni aktív fellépésre, és  saját magával való szembenézésére  - akkor nem veszítene el az ügy egy nagy halom támogatót.
Ma azonban nincs itthon árnyalt érvelés, nincs egy területre fókuszálás, ezért eleve sikertelenségre vannak ítélve az ilyen megmozdulások.

Vannak közös ügyek pártállástól, kormánypártiságtól, ellenzékiségtől függetlenül. Lehet képviselni ezeket közösen ha nem teljes irányvonalakra (pártokra), hanem konkrét ügyekre célzunk.
Nem homályos "azonnal le a korrupcióval" vágyálmokkal, hanem szakemberek által megfogalmazott, tömör, és mindenki által is megérthetően lefektetett elképzelésekkel.
Olyan módon keretbe foglalva ami mögé be tud, és akar állni egy kellő tömeg.
Az elképzelés útja a megvalósulásig már több módon megtörténhet, akár népszavazás(ok) útján, akár tömegdemonstrációk útján, ahol kellő szervezettséggel biztosítják, hogy egyetlen egy célra fókuszáljon az esemény.

Mert ez így jelenleg haszontalan.

 

Pár dolgot a margóra:
CCCP-s ruházatot választani, alapból vagy tudatlanságra, vagy ostobaságra utal. Egy ilyen megmozduláson, Magyarországon, felszólalóként felvenni pedig egyértelműen ízléstelen. Ha pedig valami nyakatekert csak a felszólaló fejében létező irónia mentén kapta fel, akkor nem jött át.

Aki azt gondolja, hogy nem lehet fizikai munkásként boldogan élni, és mindenkinek feltétlenül tanulni a kell, az téved. A megoldás a gazdaság rendberakásában, a fizetések emelkedésében, az élhető munkahelyekben, az alapvető szükségletek árának csökkentésében van. Van igény jó szakemberekre , a tízezredik menedzser szakon végezett állástalanra nincs.

Szólj hozzá!

Címkék: Közfelháborodás napja

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaphattyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr196911131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása