HTML

bekaphattyuk

Kis önkielégítő hőzöngés változatos témákban, hol az aktuális eseményekre reagálva, néha meg általános témákat boncolgatva.

Friss topikok

  • bekaphattyuk: @conchita wurst: Kérdés, hogy egy-egy állami szereplővel országonként nem változna-e ez meg? Az á... (2014.11.03. 18:24) Internetadó
  • Virtual Hopper: A válság az ami unortodox, innét kezdve nincs ortodox vagy unortodox. Mminden csak próbacseresznye... (2012.10.26. 19:54) 56, a Milla , a Békemenet

A magyar szupertermék.

2012.01.12. 13:59 bekaphattyuk

Többször is lehet olvasni, hogy adott cégek annyira nagy pénzeket mozgatnak meg, illetve tesznek el bevételként, hogy a haza gdp messze eltörpül mellette. Hogy bizonyos cégek vagyona többszöröse az államadósságunknak.
Miért nem próbál a kormány valami sikertermék előállítására létrehozni egy állami céget. Értem én, hogy le vagyunk maradva sok téren, így nehezen vennénk fel a konkurenciával a versenyt. Átgondolva viszont megvan minden egy ilyen próbához. Egyetemek a kutatáshoz ,fejlesztéshez, állami ingatlanok a gyártási folyamatokhoz, felvehető munkaerő a rengeteg, akár szakképzett munkanélküli személyében. Vannak jó magyar designerek. Adóznia sem kell a cégnek (100%os kedvezmény), hiszen az államé.
A többség most felhördül, és a régi éra állami cégeit kezdi el emlegetni. Ez más. Mert mellette élhetnek a független piaci szereplők is.
A cég által előállított terméknek valami olyasminek kell lennie ami minden háztartásban megtalálható, rendszeresen cserélődik, és fejlődik. Leginkább a mobil technológia, a számítástechnika, a multimédia terén lehet szerintem nagyokat szakítani.
Nem kell feltétlenül akkora magasságokba jutni mint az Apple, vagy a Microsoft, nem kell a végtelenségig fokozni a fejlődését. A kezdeti felfutás után a bevétel nagyobbik részét államadósság lefaragásához kell felhasználni.
Már csak állami akarat kellene, és a megfelelő képességű emberek megtalálása, alkalmazása. Több ilyen szaladgál az országban multik által kizsákmányolva, mint gondolnánk.
Apró dologból, az állam anyagai lehetőségeihez mérten kicsi összegből akár világsikerré is avanzsálhat bármi.
A kérdés már csak az, hogy milyen produktummal tudnánk jól elindulni, és hogyan tudnánk hozzájutni pár becsületes politikushoz?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaphattyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr733540007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása