HTML

bekaphattyuk

Kis önkielégítő hőzöngés változatos témákban, hol az aktuális eseményekre reagálva, néha meg általános témákat boncolgatva.

Friss topikok

  • bekaphattyuk: @conchita wurst: Kérdés, hogy egy-egy állami szereplővel országonként nem változna-e ez meg? Az á... (2014.11.03. 18:24) Internetadó
  • Virtual Hopper: A válság az ami unortodox, innét kezdve nincs ortodox vagy unortodox. Mminden csak próbacseresznye... (2012.10.26. 19:54) 56, a Milla , a Békemenet

Hiteltelen(ítés).

2011.11.01. 02:12 bekaphattyuk

A pénzvilág, a hitelezés elég bonyolult. Én balga azt hittem, hogy tisztában vagyok az alapvető fogalmakkal,de kiderült hogy messze nem.

Számomra eddig egy magánkézeben lévő bank, egy üzleti vállalkozást jelentett, annak minden rizikójával, ami csak magára számíthat. Kiderült, hogy nincs így mert a bankokat megmentik. FELTŐKÉSÍTIK, érted? Akár államok, az állampolgárok pénzén, akiken eredetileg a bank nyerni akart. Csak így. Banknak lenni jó, mert ha frankón csinálod a dolgodat, akkor szakítasz egy csomó pénzt, ha meg szarul, akkor megmentenek. Ha esetleg mégsem, akkor sem történik semmi. A főmuftik jól lelépnek valami helyre ahol az egyetlen elviselhető öltözet egy fűszoknya, egy közepes felelősségű arcon elverik a port, az emberek meg egy idő után beletörődnek hogy elvesztették a megtakarításukat.
Eddig azt hittem, ha megtakarítasz, akkor biztosabbá teszed az életed. Úgy fest ez sincs így. Főleg nem az öregkorra félre tett pénzekkel.

Eddig az hittem, hogy aki adósságot csinál, annak azt le kell törlesztenie. Annyit amennyire szerződött. Képzeljétek ez sincs így minden esetben. Néha az adósokat is megmentik. Azokat akiket félrevezettek, rátereltek egy becstelen,trükkös hitel rögös útjára.

Egyet most már tök tisztán látok, egy valamit nem érdemes: megtakarítani, annyit költeni, amennyire kapacitásunk van, mert biztosan rosszul járunk. Esetleg bebukik a bank, és vele pénzünk is úszik, esetleg az állam megmenti a devizahiteleseket, a bankok kárára, és bedől a gazdaság, aztán 1 milliárd pengővel mehetünk kenyérért a sarki közértbe.

Kedves Viktor pozitívum hogy nem a bakok seggét nyaljátok végre, hanem nekik is tálaltok a felgyülemlett ganéból. Látszólag Európa sem nyalja tovább hiszen, rájuk kényszerítette az a görög adósság 50%-ának elengedését. Azt gondolom pár dologhoz olyan merészen nyúltál hozzá, mint egy jó ideje senki. Meg merem kockáztatni, hogy élen jártál. Most már ne foss be, a rád nehezedő politikai nyomást bírd ki, most már told végig, max rábaszunk, de amíg vért izzadsz (izzadtok), hogy ne járt úton meneteljünk a bukásba, addig én szurkolok neked Viktorom. Már csak azt szeretném látni, hogy egy eres lila műfasszal basz meg mindenki az állami ánuszkommandó, aki az államapparátusban szerepet tölt be, és a kínlódó emberektől lop. Ezt kérném Télapóra, és Karácsonyra köszi.

Kedves tesók, tezsvírek (lájtos faji diszkrimináció) az országban. Ne vegyünk fel hitelt minden szarra, mert szopóágra tesszük magunkat, és a megfontoltabbakat is. Nem kell minden azonnal. Összejön a LED-es tv úgy is ha előre takarékoskodunk, nem kell terepjáró a városba ha jelzálogot kell tegyünk érte a házra. Nem kell sokezres havi telefon előfizetés, hogy full HD-ban nézhessük meg minden tíz percben milyen érdektelen szart linkeltek a haverok Facebookon. Inkább hívd fel anyádat mi van vele.
Kedves devizahiteles honfitársaink. Hogy a faszba gondolhattátok, hogy ha valami nem jön össze Önerőből, akkor majd még többet vissza tudtok adni ugyanakkora az energiából. Hát logikus ez? Hülyék vagytok? Azok. És naivak, és túlságosan bizakodóak vagy felelőtlenek, és léhák, és ország koloncai. Megosztok veletek egy hasznos infót: az átlagember életben legalább annyiszor szarul sülnek el a dolgok, ahányszor jól alakulnak. Értem én, hogy kell egy verda (nekem is kéne), de minket is elcipeltek a szüleink lepukkant trabikban,skodákban, ladákban. Értem én is, hogy kell egy saját kecó (nekem is kéne), mert a fater egyre hülyébb, meg amúgy is jön a gyerek. De lehet ám három négyzetméteren monopolyzni a srácaiddal, és lent a gangon rúgni a bőrt, nem kell 5 méterről nézni a széles vásznat, saját pázsiton focizni, ha mindez csak illékony illúzió, és egyáltalán nem biztos, hogy igazi valósággá tudod változtatni.
Remélem minél többen tudtok élni a mostani lehetőséggel, és megússzátok ezúttal. Szerintem mindenki örül a lehetőségeteknek, még ha emiatt negatív hatások is érik az országot. És ha egyszer végre hiteltelenek lesztek, akkor onnantól másképpen toljátok a rollert, mert máskülönben hiteltelenek lesztek.

A baj a szívünkben van, az esztelen birtoklási vággyal, mely elnyomja a realitásérzékünket, és azt súgja, gyerünk ez kell, kell ha beledöglesz is. Azzal, hogy összekeverjük mit is jelent a jövő építése, és vakságunkban épphogy eladjuk azt, egy hamis jelenért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaphattyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr113343950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása