HTML

bekaphattyuk

Kis önkielégítő hőzöngés változatos témákban, hol az aktuális eseményekre reagálva, néha meg általános témákat boncolgatva.

Friss topikok

  • bekaphattyuk: @conchita wurst: Kérdés, hogy egy-egy állami szereplővel országonként nem változna-e ez meg? Az á... (2014.11.03. 18:24) Internetadó
  • Virtual Hopper: A válság az ami unortodox, innét kezdve nincs ortodox vagy unortodox. Mminden csak próbacseresznye... (2012.10.26. 19:54) 56, a Milla , a Békemenet

56, a Milla , a Békemenet

2012.10.25. 15:11 bekaphattyuk

Dicsőség minden hősnek, vagánynak, asszonynak, és suhancnak aki 1956 októberében mert megmozdulni, mert fegyvert fogni, és azt mondani: elég! Hiába verték le a forradalmat, valójában az elesettek halála , a meghurcoltak szenvedései elültették azokat a magokat amik kihajtván végül feltörték az idegen hatalom által körénk öntött szürke betonszarkofágot.

A két nagy politikai oldal persze megragadta az alkalmat, hogy megszólítsa a választókat, mindkettőbe belenéztem különféle videómegosztókon. Meghallgattam a Miniszterelnököt meg Bajnai Gordont is.

A békemenet transzparenseit figyelve az jutott eszembe, hogy erős kultusza van Orbán Viktornak, egy idősebb generáció, ahol van még hagyománya ennek, tényleg szabályosan rajong érte.
Orbán nekem azért szimpatikusabb mint a legtöbb hazai politikus, mert nem nagyon takargat. Rafkós, rátarti ember és nem titkolja, sőt büszke rá. Bár biztosan ferdít, hazudik, manipulál mint minden politikus, de tényleg megvan benne a szándék, hogy a hazánkat egy másfajta útra terelje, mint amin a rendszerváltástól 2010ig ment, és megvan a rutinja, terve, apparátusa ahhoz, hogy ez sikerüljön is.
A fentieket javarészt hiányoltam a beszédből,  Orbán elég fáradtnak néha majdhogynem fásultnak tűnt önmagához képest, de gondolom van mit melózni. Én sem nézek jobban ki az őszi hajtásban, szal csak gürcöljenek.
A felvidéki nénike telitalálat volt, lehet fintorogni, csak nem érdemes. A személye lényegtelen igazándiból, hiszen minden új állampolgárunkat képviseli, de nyilván egy 100 éves tanítónőnél, akitől a szlovák kormány megvonta az ottani állampolgárságot, jobbat nem lehetett találni az összetartozás kifejezésére.
A keletről tankkal, nyugatról bankkal az egyszerűen odabasz, nincs jobb szó rá, jól megragadja a lényeget, rímel, és igaz.
A békemenetnek volt valami hangulata, ami néha kicsit túljátszottnak érzett számomra, de összességében érezni lehetett az összehúzást.

A Millás rendezvényen végre ki lett mondva amit már körbenyaldostak sokszor: A baloldalnak teljes összefogásra van szüksége ahhoz - ez valami koalíciót jelentene végül gondolom -, hogy labdába rúghasson a Fidesz mellett, ennek az élén Bajnai Gordon állna. Én szinte kizártnak tartom, hogy ez zökkenőmentesen végigmenjen, hiszen annyi ego ütközik (míg jobb oldalon Orbáné egyértelműen dominál), de ha sikerül, akkor akár még meg is szorongathatja a Fideszt a baloldal. Az is kérdés, hogy ez nem vezet-e a jobboldal szorosabbra fonódásához, hiszen hiába vannak egyértelmű ellentétek a jobbközép, és a radikális réteg között, a baloldal győzelmének réme, illetve a hatalomhoz jutásnak/annak megtartásának vágya közelebb hozhatja a feleket, a mostani álláspontok ellenére.
Ilyen szörnyű gondolatokkal nyilván nem foglalkoztak a baloldali összejövetelen, helyette volt egy pár, számomra erőtlen beszéd, majd végre jött Bajnai, akit igazán kíváncsian vártam. A mondandója nagyjából rendben volt, leszámítva azt a részt ahol arról beszélt, hogy minden akarata ellenére kénytelen visszatérni a politikába. Na ott konkrétan beröhögtem. A mártír-megváltó-vezér hármas lekúrta nálam a biztosítékot.
Emlékeztek mit írtam fentebb, miért csípem Orbánt? Ezért nem csíptem Gyurcsányt, mert már a gesztikulációja is sikamlós, hazug személyt sugallt, miközben a szája meg mást próbált mondani. Mostantól nem leszek Bajnai rajongó sem, mert rátenném félévi fizetésem, hogy ez a visszatérés, így 2012 vége felé nem elsősorban azért most történik, mert a haza hívó szava olyan sürgetővé vált. Sőt, a másik félévit meg rátenném arra, hogy ez a koreográfia nagyjából a Bajnai kormány működésének idején is megvolt már. Nem bírom, ha egy kamu sztorival próbálnak hőst emelni, mert sosincs jó vége.

A jobbikos rendezvény a megszokott mederben folyt, nagyját áttekertem, Vonát meghallgattam.
Folyamatos öndefiníció, és az politikai ellenfelek - szórványos mocskos zsidózások melletti - lehordása, vegyítve az EU elleni kirohanásokkal. Neveket kimondva, ami szerintem helyes.
Ami tetszett, az a föld iránti aggódás - valóban komoly kérdés -, és még pár gondolat. Sajnos az összeesküvés elméletek, és nyílt gyűlölködés ezeket teljesen elnyomják, egyértelműek a hívószavak, a hangulatkeltés. Azért baj ez, mert amikor egy jobbikos szónoklatot hallgatok, sosem azt érzem, hogy megpróbálnak elplántálni bennem egy gondolatot, és aztán majd töprengés, mérlegelés után vagy magamévá teszem, kifejtem, vagy eldobom, hanem direkt módon meg akarják mondani, hogy mi van. Mintha ilyen egyszerű lenne a világ, fekete, és fehér, és elég lenne azt mondani: nesztek fehér!

Sokan beszéltek arról, hogy miért nem olyan / vagy éppen olyan az ország mint amilyennek az 56osok álmodták.
Ezt nem tudhatom de, hogy olyan-e mint amit 56 szellemisége üzen, erről van véleményem:

Olyan mert szabadon részt vehetünk bármelyik párt rendezvényén. Mert választhatunk, mert van szabad sajtó, mert nem vagyunk elzárva  világ "másik" felétől. Köszönjük.

Nem olyan, mert az emberek szemben állnak egymással, és eszükbe sem jut, hogy közösen kellene építeni valamit. Eszmék mentén vonulnak egymás ellen a nagy tömegek. Ahogy koncentrációs táborba küldte, a 3/3nak besúgta anno a másikat, úgy fúrja, öli egymást még mindig ez a  (majdnem) tízmillió.

Nem vagyunk szabadok mert saját magunkat kötjük gúzsba.
Az 56os forradalmár legnagyobb tette nem az volt, hogy meghúzta a ravaszt. Az, hogy a szívében ledobta a rá végtelenül nehezedő propaganda béklyóját. Elhitte, hogy változtatni tud, és onnantól ereje megsokszorozódott, a tenni akarás legyűrte a félelmet.

Nekünk nem kell tankokat legyőznünk puskákkal, nekünk most sok más mellett magunkat kell legyőznünk.
Az út ugyan ott, ugyan úgy kezdődik.

460 komment · 1 trackback

Címkék: orbán 1956 23 milla vona október bajnai

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaphattyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr624869494

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bizonytalanok: szó sincs 3,5-4 millió potenciális választóról 2012.10.26. 10:26:43

Közel sincs többmilliós tartalék a bizonytalanok között: a tényleges szavazatot hozó aktív pártnélküliek egy legfeljebb egymilliós, ráadásul egyértelműen megosztott tábort alkotnak jelenleg.  REINER Roland írása Kapcsolódó hivatkozások: Me...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quadanium 2012.10.25. 19:33:23

Fiúcskák, akik nem figyelnek az Indexnél.
Csináljatok már valamit! Ez nem ide való, mert jó írás!

fetyisob 2012.10.25. 19:38:35

orbán azert annál több mint rátarti rafkos !
egy igazi diktátor hajlamú ember akinek semmiféle gazdasági érzéke nincs ja és sosem tanult semmiféle ilyesmit ...ő igazábol egy erős köztársasági elnök lehetne , igy venné talán hasznát az ország, hogy semmiféle gazdasági ügyben ne kelljen döntenie!
de ez a polgárháborus megosztom és uralkodom tipusú szájkarate és nyugat eu ellenes szarakodássával havonta több száz milliot bukik az ország! és ezzel az a baj hogy Te meg én fizetem meg

wip 2012.10.25. 19:42:14

Az ellenforradalom ellenforradalom marad nekem addig, amíg a nemzeti összefogás azt nem mondja, hogy 1956-ot 1989 óta túldimenzionálták, amíg azt nem mondják,hogy '56-ra hivatkozva rabolják az országot 1989-tól,addig ellenforradalom marad.Ha azt mondják, hogy az '56 NEMZETI TRAGÉDIA volt, és ott kezdődött, hogy magyar a magyart lőtte nyugati,CIA-s és SZER-es sugallatra,akkor azt ELFOGADOM!

Malachi 2012.10.25. 19:44:22

debazmeg.

"Orbán nekem azért szimpatikusabb mint a legtöbb hazai politikus, mert nem nagyon takargat. Rafkós, rátarti ember és nem titkolja, sőt büszke rá."

oké, ilyen. de nem a havi vásárba' sürgölődik és nem a szarvasmarhák oldalát lapogatja, hogy aztán a markába pökve megkösse az üzletet, jóember. hanem éppen az országot kúrja széjjelefele most, meg az utóbbi 23 évben, mióta porondon van.

lehet, hogy ivócimborának én is elviselném, mert inni meg nótázni azt tud, de egy miniszterelnöknek ezek nem a legfontosabb tulajdonságai ám. ahogy a rafkósság se. nem tudom, feltűnt-e, hogy áll az ország mostanában. á, ahogy írom egyre jobban felhúzom magam ekkora marhaságon, pedig elhiszem, hogy nem rossz szándékkal írtad, de akkor is, picsába már.

ob.szerver 2012.10.25. 19:45:44

"Orbán nekem azért szimpatikusabb mint a legtöbb hazai politikus, mert nem nagyon takargat. Rafkós, rátarti ember és nem titkolja, sőt büszke rá. Bár biztosan ferdít, hazudik, manipulál mint minden politikus, de tényleg megvan benne a szándék, hogy a hazánkat egy másfajta útra terelje, mint amin a rendszerváltástól 2010ig ment, és megvan a rutinja, terve, apparátusa ahhoz, hogy ez sikerüljön is."

Hülye fasz.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 19:48:41

Elméletileg a milla a joboldallal is összefog.

Gyakorlatilag meg most jelentkezett be az összefogásba az a Kucnze aki ellenzéki képviselőn gúnyolódott, akit 2006-ban rendőrök "Mocskos Fideszes" felkiáltások közepette rugdosták, ütötték, törték el a bordáit.

Szóval nekem ez a Bajnai-Kucnze alakuló összefogás névsor, sokkal inkább emlékeztet a 2006-2010-es kormánybévsorra, mint báemilyen összefogásra.

delpierro 2012.10.25. 19:48:55

@fetyisob: na hagyjuk mar ezt a tanult kozgazdasagtant. lakik itt egy kozgazos csavo. szokott tvkben is nyilatkozgatni. Itt is ott is. na azt mondta multkor egy honapra nem lat elore. Mert ha latna akkor lazan bealdozna a lakasat de megsem.
A kozgadaszok annyit tudnak hogy magyarazzak mi miert tortent a multban.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 19:50:47

@ob.szerver:
Na látod ez a baj a ballibekkel. Ezért reménytelen veletek összefogni.

Mert amíg nálatok Bajnaira kritikát mondani tilos, ahogy Orbán erényeit elismerni, addig nem vagytok hitelesek összefogásilag elhiheted.

Pedig a valóság az hogy Orbánnak vannak erényei, ahogy Bajnainak is, és hibái is vannak mindkettőnek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.10.25. 19:51:33

"Orbán nekem azért szimpatikusabb mint a legtöbb hazai politikus, mert nem nagyon takargat."

Nekem ez tetszett, hogy Orbán az őszinte és Bajnai a hazug, és ezt ez a bloggergyerek ránézésre vágja.

Ezután kinevezném a lapos Föld bizottság elnöklének.:)

Az indexnél meg manapság annyira nincs anyag, hogy elmezakkantakat tesznek ki. Az értelmesek már indexen vannak.

Circus 2012.10.25. 19:54:46

@Trompf: "Bajnaira kritikát mondani tilos"
???

Én vagyok a hülye, hogy betévedtem erre a blogra, de tényleg. Ráadásul még kommentelek is...

☉ ☾ 2012.10.25. 19:55:07

"Orbán... megvan benne a szándék, hogy a hazánkat egy másfajta útra terelje, mint amin a rendszerváltástól 2010ig ment, és megvan a rutinja, terve, apparátusa ahhoz, hogy ez sikerüljön is."

- te teljesen elsötétedtél - jobb esetben. Ha fiatal vagy és még nem nyílt ki az értelmed, akkor sokkalta nagyobb a baj.

Persze, néha röhögni jár az ember az ilyen fos fórumokra, és végül is sikerült találni egy újabbat.

gébics · http://www.geebics.blog.hu 2012.10.25. 19:55:42

@fetyisob: Szerintem Orbán demagóg pojáca, erőszakos és csak a harcban tud gondolkodni. Fő felelőse a magyarság megosztottságának, s már a határainkon túli magyarokat is sikerrel egymásnak ugrasztotta. Az államkötvények magas kamaton történő eladásával hosszú időre eladósítja Magyarországot. Szétverte a nyugdíjrendszert - ennek káros következményei majd 15 év múlva kezdenek látszani. Szóval Orbánra semmilyen poszton sincs szüksége az országnak. Csak az önsorsrontók és a milliomosok szavazhatnának rá 2014-ben.

ob.szerver 2012.10.25. 19:55:51

Nem Orbán. Aki egy pártnak álcázott szervezett bűnözői csoport élén meg tudja szerezni a hatalmat azért, hogy minél több pénzt keressen, mert ehhez a hatalom neki csak eszköz, a kormányzás csak paraván, a jogállam csak akadály, az semmiképpen sem hülye.

Így marad a blogger.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 19:56:08

@Brendel Mátyás:

Matyikám !

Képzeld ismerek bloggereket, akik azt mondják Bajnai az őszinte, és Orbán a hazug.

Szerintem ők is beférnek a bizottságba bőven.
Szerinted ?

Zimmermann 2012.10.25. 19:56:54

na, szegény fiú: kijutott az index címlapjára, most aztán megkapja... én speciel sajnálom.

ob.szerver 2012.10.25. 19:57:02

@Trompf:

"Pedig a valóság az hogy Orbánnak vannak erényei...."

Mondanál egyet?

Reman 2012.10.25. 19:59:26

Érdekes.

Végre valaki, aki szereti orbánt (kisbetűvel...), tetszik neki, de nem hívő. Ilyennel érdemes lenne vitázni, mert előbbre viszi a dolgokat. Százat ilyet, ezeret!!!

HomicideWatch (törölt) 2012.10.25. 20:00:05

Lesz összefogás, az mszp összefog Gyurcsánnyal. Ez ám az összefosás.

2012.10.25. 20:00:42

@Reman:

"Százat ilyet, ezeret!!! "

És három milliót? ;)

TetraB 2012.10.25. 20:02:18

A Kuncze csak a szándékát jelezte, remélem elhajtják.
Orbán, mint szimpatikus ember? Nekem soha, pelyhedző szakállzatú korában sem volt az... Dehát ízlések és pofonok.
Másnak meg Bajnai nem szimpatikus.
Volt alkalmam mindkettő szemébe nézni, hát... A Bajnai szemében van még némi élet.
Különbözőek vagyunk, a mértékével még küzdenem kell, attól tartok.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 20:02:58

@ob.szerver:

Szerintem Orbán az egyik legtehetségesebb politikus az utóbbi 20 évben.

Mégmielött felháborodsz, megsúgom, hogy adottságait tekintve szerintem Gyurcsány is.

Egyebek mellett mindketten óriási küldetéstudattal rendelkeznek.

Magyarul ami pozitívum mindkettőjük szempontjából, az az osrzág szempontjából lehet hátrány és előny is, a módszerek megvalósítások függvényében.

Hogy ki szerint melyik a jobb, ez determinálja ki MSZP-s ki Fideszes, aavgy ki anti MSZP-s, anti Fideszes.

komplikato 2012.10.25. 20:04:21

Azért a Jobbik akkor regéljen majd a földek védelméről, ha nem csak bizonytalan nyilatkozatokra telik tőlük a jelenlegi földmutyi ügyekben, mert jelenleg a többség által impotensnek tartott LMP egy bizonyos tagja többet tett, mint ők összesen az ügyben és ez nekik vér ciki.

Hertelendi 2012.10.25. 20:04:50

@Trompf: Bocsi, de ki akar veletek összefogni? Örülünk, ha megszabadulunk tőletek...remélhetőleg örökre!

szakállas trollbácsi (törölt) 2012.10.25. 20:05:00

Köszi, de Kuncze, Draskovics, Gyurcsány, Konrád György, Havas Szófia megvolt már. A Fidesz nem lehet annyira hazug, arcátlan, tolvaj lenni, hogy másnap az ember ne szaladjon vissza rájuk voksolni, pedig sokszor viszket a tenyerem.

pizzaboy 2012.10.25. 20:05:33

És olyat nem lehetne, hogy a forradalom ünnepén a forradalomról legyen szó? Vagy ez már nem DIVAT? Szégyeljék magukat mind, gusztustalan volt az egész amit '56 címén műveltek. A legrosszabb, hogy ez lassan már csak nekem tűnik fel. Vállon veregetheti magát mindenki.

Chicano 2012.10.25. 20:05:40

Jó az írás, csodálkozom hogy kikerülhetett az index címlapra.

ob.szerver 2012.10.25. 20:10:08

@Trompf:

"Szerintem Orbán az egyik legtehetségesebb politikus az utóbbi 20 évben."

Ha azt tehetségnek tekintjük - és annak kell tekintenünk - hogy egy szervezett bűnözői csoport fejeként képes volt hatalomra kerülni, akkor egyetértek veled.

De erényt írtál és arra kérdeztem rá. A tehetség önmagában nem erény, ha valaki rosszra használja.

Tehát, mondj lécci 1 (egy) erényt.

2012.10.25. 20:10:48

"Bár biztosan ferdít, hazudik, manipulál mint minden politikus"

Egyébként ez egy kedves mondat. Jellemző a politikára
A "biztosan" tetszik igazán.
Tudod, hogy hazudik össze vissza, de nem írod le, mert az túl pejoratív lenne.
Így a "biztosan" szóval kicsit árnyalod a képet.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 20:11:24

@Hertelendi: Az őszinteséget értékelem.

Hozzáteszem magam is pont azt gondoltam, hogy ez csak süketelés a milla részéről.

Az összes felszólaló a Millán vagy tagja volt az MSZP kormánynak, vagy a legnagyobb elkúrás közepette is a Fideszt szapulták, és az MSZP-t éltették.

Pedig nekem kedvem lenne összefogni személy szerint.

Igazán szeretném ha valamiféle társadalmi összefogás garanciát nyújtana arra, hogy se a Fidesz, se az MSZP nem adósítja el az országot, nem szolgálja ki a saját klientúráját, nem ülteti be a saját embereit mindenhova, mint ahogy mindkét formáció tette, és teszi 20 év óta.

De az semmiképp nem érdekem, hogy pusztán és önmagában az MSZP kerüljön hatalomra.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 20:12:31

@ob.szerver:
Fölösleges lenne. A te prekoncepcióid szerint ilyen nincs.
Én meg már válaszoltam.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.10.25. 20:13:05

"Orbán ... biztosan ferdít, hazudik, manipulál mint minden politikus, de tényleg megvan benne a szándék, hogy a hazánkat egy másfajta útra terelje, mint amin a rendszerváltástól 2010ig ment, és megvan a rutinja, terve, apparátusa ahhoz, hogy ez sikerüljön is."

ez is egy vélemény. úgy kábé egy 20-25 éves ember klaviatúrájából még el is foigadható.

a politika (tankönyvi) definíciója (röviden): a hatalom megszerzése és megtartása érdekében végzett tevékenységek összessége.
ebben nincs szó emberekről, szebb jövőről, csak a hatalomról.

Orbán is ezt csinálja. amit megvalósít, az a '80-as évek Magyarországa. ezért írtam a 20-25 éves kort, mert lehet, hogy te erre már nem emlékszel.

ez valóban egy másfajta út, mint amire '89-ben ráléptünk, de a magam részéről rossz iránynak tartom.

ráadásul egy központosított rendszerre mindig rányomja a bélyegét a "legfőbb méltóság" stílusa, személyisége. Orbán sajnos egy kompromisszumokra képtelen akarnok, ez a rendszer alvezérein is látszik, miközben például a végrehajtói szint egzisztenciális félelemből döntésképtelen.

innen egyenes út vezet a működésképtelen államhoz vagy legalábbis alrendszerekhez (pl. egészségügy).

de ahogy kibírtuk a Kádár-rendszer végén, ki fogunk bírni az Orbán-rendszerben is 15-20 évet.

mindezt azért írtam, hogy ne várj túl sokat, mert csalódni fogsz.

harakiri 2012.10.25. 20:16:05

Orbán küldetéstudata mi?
Hatalom az enyém?...

Ugyanolyan dilettáns, mint az összes eddigi!! Sőt...!
Sztem igazi fél-ázsiai csökevény, aki a szocializmusban szocializálódott, ugyanazokat a rutinokat használja és ő sem lát tovább az orránál! Megmondja, hogy mi van és mi legyen függetlenül attól, hogy az racionális-e....kicsit jobbikos nem?
Dolgozni életében nem dolgozott, így lövése sincs egy póógár életéről ugyanis sosem kellett azon gondolkodnia, hogy mi lesz holnap, vagy év végén!
Ez a mostani törvényeken látszik is!
Csak olyan emberek veszik már körül, akik bármire hajlandók és a tapasztalat nem feltétel.
Szakembereket rúgnak ki és huszonéves tapasztalatlanokat tesznek a helyükre, utána meg megy a tűzoltás...
Ez az egész nem az ország megmentéséről szól, hanem a hatalom megőrzéséről még pár évig!
Kiosztják a helyeket, a pénzeket és utána már nem lehet probléma akármi van!
Az "elmúlthúszév" folytatódik!

wip 2012.10.25. 20:16:32

Ha valakinek vagy egy senkinek annyira tetszik a EGYVEZÉR irányítású szjobboldal, az menjen, és orálisan elégítse ki a vlach ártányt , és ne a baloldal demokráciáján és összefogásán vagy össze nem fogásán röhögjön! Ha annyira tetszik a blogírócskának az, hogy a kollégája törött orral jött ki egy retronyilas összejövetelről, akkor menjen a kurucinfohoz és ott röhögjön! Én azt mondom, hogy szemet szemért, fogat fogért, a retronyilasokat meg kell úgy leckéztetni, mint az elődeink tették a nyilasszékházzal a negyvenes években! Tompa utca felrobbantva!

komplikato 2012.10.25. 20:20:07

@Trompf: Végül is Hitler is tehetséges volt mint szónok és politikus, de valahogy nem lettem volna se haverja, se ellensége ...

wip 2012.10.25. 20:21:03

Még hozzáteszem, hogy ennek a orbáns.nyaló grazi ápolttársnak sárga papírja van vagy tanult még egy kicsit a gurulós tablettásoktól?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 20:21:13

@harakiri:
Alapvetően igazad van kis csúsztatásokkal.

Ugyanis alapvetően Antall Józsefen kívül az összes eddigi miniszterelnökünkre igaz, hogy soha nem volt civil.
Medgyessy ügynök volt, Horn az MSZMP oszlopos tagja, Gyurcsány a vagyonát és karrierét szintén az MSZMP-s kapcsolatainak köszönheti, és Bajnai pedig szorosan kapcsolódott a Gyurcsány (Altus) birodalomhoz.

Ahogyan az is igaz minden eddigi formációra, hogy saját embereket ültetnek pozicióba, és saját embereknek osztják a pénzt.

Hertelendi 2012.10.25. 20:21:36

@Trompf: Nem hiszek az álnok összefogási ajánlatodnak, ismerve korábbi orbánt éltető megnyilatkozásaidra. Esetleg érzed, hogy süllyed a hajó? Veled ellentétben én nem gondolom hogy süketelne a Milla. Bízom az összefogásban és abban, hogy orbán oda kerül, ahová való! A történelem szemétdombjára!

sutyerák 2012.10.25. 20:21:56

orbán egy kisstílű strici.
aki rajong érte az meg bazárimajom,-a sötét anyag megtestesülése.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 20:23:11

@komplikato: Én speciel Churchillnek, Rooseveltnek, avagy Árpádnak és Mátyásnak se lettem volna haverja se, és ellensége se.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 20:26:09

@Hertelendi:
Ez baromság. Gyurcsány és Kuncze se került oda, és nem is fognak szemétdombra kerülni, pedig sokak szerint megérdemelnék.
Bár az SZDSZ az más tészta.

De őszinte leszek veled.
A legtöbb amit elérhettek, egy 2014-es kormányváltás.

És ha ezt a jelen ellenségeskedéssel elutasítással, gyűlölettel hajtjátok végre, akkor megígérem neked, hogy 2018-ban is lesz kormányváltás.
És nem azért mert megígértem, hanem mert ez a tapasztalat.
22 éves tapasztalat.

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.10.25. 20:27:05

Édes örömmel és mély megnyugvással tölt az a tény, hogy Orbán Viktor ebben a kiélezett, jellempróbáló helyzetben továbbra is erős kézzel markolja a kormányrudat. Orbán Viktor a bethleni konszolidáció kemény eszközeinek, lassú, de biztos hatású módszereinek szinte kérlelhetetlen következetességű alkalmazója, oly időkben, mikor nemcsak a rosszindulatú külső támadásokkal kell megküzdenie, hanem a magyar társadalom széles körben tapasztalható nemzeti pesszimizmusát, kishitűségét is le kell gyűrnie!

Boldog vagyok, hogy az ország labilis helyzete konszolidálódott, csökkentek bizonyos belső feszültségek, feltöltődtek a tartalékok, sőt a kormány most már képes arra, hogy bizonyos társadalmi csoportoknak kedvezményeket kínáljon (munkahelyvédelmi akciótervet). Örömkönnyeket fakaszt a szememből, ha arra gondolok, hogy a sorozatos külső támadások ellenére a Magyar Ember, bár meghajlott a pillanat keserű kényszere előtt, de meg nem tört s nem vesztette el önmagába vetett hitét! Sőt, a végén már összeölelkezve, egymást erősítve, „tárt keblekkel” mentünk a külső támadások elébe (Békemenet)!

Mindezekből a kísérletekből arra következtetek, hogy jó irányba megy az ország szekere.

Köszönöm Orbán Viktor, hogy erős voltál és kitartottál! Őrizz minket, magunkra ne hagyj itt!

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.10.25. 20:28:13

Édes örömmel és mély megnyugvással tölt az a tény, hogy Orbán Viktor ebben a kiélezett, jellempróbáló helyzetben továbbra is erős kézzel markolja a kormányrudat. Orbán Viktor a bethleni konszolidáció kemény eszközeinek, lassú, de biztos hatású módszereinek szinte kérlelhetetlen következetességű alkalmazója, oly időkben, mikor nemcsak a rosszindulatú külső támadásokkal kell megküzdenie, hanem a magyar társadalom széles körben tapasztalható nemzeti pesszimizmusát, kishitűségét is le kell gyűrnie!

Boldog vagyok, hogy az ország labilis helyzete konszolidálódott, csökkentek bizonyos belső feszültségek, feltöltődtek a tartalékok, sőt a kormány most már képes arra, hogy bizonyos társadalmi csoportoknak kedvezményeket kínáljon (munkahelyvédelmi akciótervet). Örömkönnyeket fakaszt a szememből, ha arra gondolok, hogy a sorozatos külső támadások ellenére a Magyar Ember, bár meghajlott a pillanat keserű kényszere előtt, de meg nem tört s nem vesztette el önmagába vetett hitét! Sőt, a végén már összeölelkezve, egymást erősítve, „tárt keblekkel” mentünk a külső támadások elébe (Békemenet)!

Mindezekből a kísérletekből arra következtetek, hogy jó irányba megy az ország szekere.

Köszönöm Orbán Viktor, hogy erős voltál és kitartottál! Őrizz minket, magunkra ne hagyj itt!

vasziljevics 2012.10.25. 20:29:18

tetszett.

az Orbánozó sötét prolikkal meg ne törődj, nekik mindenki akasztanivaló nyilas, aki nem szidja tele szájjal a a kormányt a nap 24 órájában.

Szevasztok 2012.10.25. 20:29:30

@Trompf: "Szerintem Orbán az egyik legtehetségesebb politikus az utóbbi 20 évben.

Mégmielött felháborodsz, megsúgom, hogy adottságait tekintve szerintem Gyurcsány is."

Sokan nyernénk mindannyian ha ez a két legtehetségesebb végre eltűnne a közéletből! Jó lesz nekünk a másodvonal is. Sokkal jobb...

babakék 2012.10.25. 20:30:13

Bár biztosan ferdít, hazudik, manipulál mint minden politikus, de tényleg megvan benne a szándék, hogy a hazánkat egy másfajta útra terelje, mint amin a rendszerváltástól 2010ig ment, és megvan a rutinja, terve, apparátusa ahhoz, hogy ez sikerüljön is.

Nos, ez hazugság és ezért becsülni, kedvelni erkölcstelenség. s hová is akarja vinni az országot? A turulba? Félázsiába? pakisztáni munkakörülményekkel és bérekkel? Miről beszél a posztíró?

nyomasek 2012.10.25. 20:30:35

@wip: "...a kollégája törött orral jött ki egy retronyilas összejövetelről..."

Kuncze elvtárs szavaival élve: minek ment oda?

babakék 2012.10.25. 20:31:29

@komplikato: Pont nálad.Különbség van a híres és hírhedt között.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.10.25. 20:31:59

@Trompf: "A legtöbb amit elérhettek, egy 2014-es kormányváltás."

nem lesz kormányváltás 2014-ben. én a magam részéről nem is bánom. annak az esélyéhez ugyanis, hogy még egyszer ne kaphasson egy küldetéstudatos akarnok ekkora hatalmat, totális bukás kell.
ahhoz pedig először ki kell építenie a teljes hatalmat. ez pedig elég lassan halad.
illetve nem ártana hozzá egy hiteles leváltó garnitúra sem.

mindezek eredőjeként, talán 2020 környékén. sebaj, időnk van.

Malachi 2012.10.25. 20:34:43

@Hertelendi: @Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: menjetek szobára, erős baszdühöt érzek mindkettőtök hozzászólásaiban.

Hertelendi 2012.10.25. 20:35:15

@Trompf: Gyurcsányt, Kunczét hogy hasonlíthatod orbánhoz? Gyurcsányra mit tudtatok rábizonyítani? Kunczéról nem is beszélve. De orbán tudja miért kell foggal-körömmel ragaszkodnia a hatalomhoz. Jön ám a nagy elszámoltatás, utána meg a leszámolás! Na ettől aztán tényleg félhet. És még sokan mások is. De ezt tudod te is!

vasziljevics 2012.10.25. 20:35:40

@idelle: ja, időnk végülis van - a "kenyér", "munka" meg idejét múlt kommunista csökevények ugyebár...

2012.10.25. 20:35:57

@idelle:

"sebaj, időnk van. "

Háááát.....

Malachi 2012.10.25. 20:36:55

@idelle: ezt azért gondold át még egyszer. a teljes hatalom kiépülése után leváltani senkit nem lehet, csak elkergetni. de ha fegyveres utcai harcokra vágysz, akkor oké.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.10.25. 20:37:08

Hullik a férgese avagy kinyílt a szemük...!
Lemond alpolgármesteri címéről Varga Tamás, Siklós fideszes alpolgármestere. Lehetséges, hogy külföldön dolgozhat a jövőben. Komlón és Harkányban is vannak olyan jobboldali képviselők, akik külföldön keresik a boldogulást.

nyomasek 2012.10.25. 20:39:27

@babakék: "Nos, ez hazugság és ezért becsülni, kedvelni erkölcstelenség. s hová is akarja vinni az országot? A turulba? Félázsiába? pakisztáni munkakörülményekkel és bérekkel? Miről beszél a posztíró?"

Az ország már ott van, csak a hitelből kitartott komcsik nem látják, hiszen jön a segély, csenget a postás. Az elkeseredett százezrek meg mosogatnak Angliában és földet túrnak Hollandiában, éhbérért, heti 60 óra melóért.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 20:39:28

@Hertelendi:
Pl milyen ügy miatt ? Büntetőjogi értelemben kérdeeztem ?
Vagy te koncepciós perekről beszélsz ?

Chicano 2012.10.25. 20:42:21

Mit vergődtök? Másfél év múlva választás, akkor szavazhattok. Addig úgyse lesz semmi. Addig meg csendben álmodozhattok hogy visszajön az az áldott jó szocialista kormány aki alatt annyira jó volt hogy csak na. De hát nem fog visszajönni, ezt ti is tudjátok. Gondolom ezért vergődtök. Unalmas...

szabadság elvtársak! 2012.10.25. 20:42:30

@Hertelendi:
" Bocsi, de ki akar veletek összefogni? Örülünk, ha megszabadulunk tőletek...remélhetőleg örökre!"
No és mire mentek egyedül? Hányan is akartok "megszabadulni" ? Matekra nem jártál? Pótold be szivem gyorsan! És ti üvöltöztök hogy Orbán kirekesztő? Gratula! Na rátok se szavaznék az biztos. Hány millió embert akartok kirekeszteni?
Amúgy ma jelentette be az EU, hogy bevezetik a tranzakciós adót amit az Orbántól annyira nehezményezték! És jön a többi! Nem öröm ez! Hanem baj. Csak kis rámutatás arra az állításotokra, hogy az Orbán nem ért semmihez. Csak szeretnétek annyit tudni mint Ő.

rókafogta 2012.10.25. 20:44:09

bekaphattyuk: Én meg ezt mondom , ez a baj a magyarral,olyan emberért rajong mint Orbán!

radikalisviccek 2012.10.25. 20:44:09

@wip: te pedig egészen addig az elmegyógyintézetben maradsz, amíg az orvos ki nem mondja, hogy túldimenzionálta a paranoid skizofrén hajlamaidat, és jövő héten kiveszi a csövet a szemeid elől.

vénkujon 2012.10.25. 20:44:22

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
ráadásul-szeretett nemzetvezetőnk-épp egy jól irányzott rugást helyez el, a a svájci bankárhiénák ocsmány asztráltestén, a zseniális vidi által meghosszabbított lába segítségével.
köszönjük viktor.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.10.25. 20:44:41

@vasziljevics: @MikeBoy: van egy dolog, amit én (mi) figyelembe veszünk, Orbán viszont nem: már nem a XX. században élünk.

sok minden megváltozott, elsősorban az elmúlt húsz évben, ami nagyon megnehezíti a "XX. századi" hatalommegtartást.
a legfontosabb a világ nyitottsága és az elektronikus kommunikáció, két szempontból is. az egyik az információáramlás, és ezen belül a kapcsolattartás. hol van már a stencilezett Beszélő? gondolsz egyet, bepötyögöd és két másodperc múlva már százak olvassák.

a másik az információs csatornák szabadsága. a mai Figyelő Bokrossá maszkírozott Matolcsyval a címlapján jelent meg, az ilyenre Kádár alatt a legkisebb esély sem volt.
jelenleg a nem hithű értelmiség (a jobboldalon is) már röhög az Agresszív Kismalac és jobbkeze, Mekk Elek bénázásán. ez egy társadalmilag kis csoport, de meghatározó volt az elmúlt 200 évben.

az idő: tudom, szar dolog, hogy ennek az akarnoknak az uralkodása éppen a mi életünkre esik, de történelmi léptékben ez a kisstílű szélhámos csak egy széljegyzet lesz a magyar történelem lapjain.
még így is ezerszer jobb dolgunk van, mint a szüleinknek és a nagyszüleinknek például.

amíg meg elmúlik, addig röhögjünk rajtuk!

Szevasztok 2012.10.25. 20:44:51

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: "(...) továbbra is erős kézzel markolja a kormányrudat."

Te is markolnád a rúdját mi?

sárkányfő 2012.10.25. 20:44:53

"Orbán nekem azért szimpatikusabb mint a legtöbb hazai politikus, mert nem nagyon takargat. Rafkós, rátarti ember és nem titkolja, sőt büszke rá. Bár biztosan ferdít, hazudik, manipulál mint minden politikus, de tényleg megvan benne a szándék, hogy a hazánkat egy másfajta útra terelje, mint amin a rendszerváltástól 2010ig ment, és megvan a rutinja, terve, apparátusa ahhoz, hogy ez sikerüljön is."

Érdekes :) Aszondod hazudik, ferdít, manipulál, és ez neked szimpi :) Az meg tény, hogy "Más" útra akarja terelni az országot, de ebben az ügyben meg sem próbálsz tartalmi, érdemi értékválasztásra figyelni...

Csak hogy értsd: ilyen - és csak ilyen - alapon neked Adolf Hitler is szimpatikus. Sőt, szimpatikusabb mint Orbán...

2012.10.25. 20:45:12

@szabadság elvtársak!:

"Amúgy ma jelentette be az EU, hogy bevezetik a tranzakciós adót amit az Orbántól annyira nehezményezték!"

Kerülj képbe, mielőtt hivatkozol!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.10.25. 20:45:21

@Malachi: "a teljes hatalom kiépülése után leváltani senkit nem lehet, csak elkergetni."

vannak még más módszerek is. és még egyszer: nem 1980-at írunk!

babakék 2012.10.25. 20:46:01

@nyomasek: A "kitartott komcsik" idején sokkal kevesebben mentek el. Amúgy minden alkalommal, amikor valaki komcsizza az előző kormányokat, én fasisztázni fogom a fideszt és híveit, ugyanis a baloldali úgy aránylik ez ezen esetben a komcsihoz, mint néppárti fidesz a fasisztákhoz.

mizrolist 2012.10.25. 20:46:27

"tényleg megvan benne a szándék, hogy a hazánkat egy másfajta útra terelje, mint amin a rendszerváltástól 2010ig ment, és megvan a rutinja, terve, apparátusa ahhoz, hogy ez sikerüljön is"

A probléma az, hogy nekem nagyon úgy tűnik, hogy Orbán útján ő játssza Kádárt, a Fidesz meg az MSZMP-t.

radikalisviccek 2012.10.25. 20:47:36

@Hertelendi:
ajánlom figyelmedbe "Menekülnek sportolóink is az orbáni diktatúrából!" elvtársadat. Ő legalább nem rejti véka alá, hogy elmebeteg. ne próbáld álcázni magad, nem fog sikerülni :)

bgp 2012.10.25. 20:47:45

@Malachi: Ha egy földije vagy volt iskolatársa lennék, nekem se lenne semmi gondom vele :D
A gond az, hogy a rafkó az bizony nem az ország érdekében történik. És már a "ne mi nyerjük a legtöbbet" féle tétova önkorlátozás sincs meg.

2012.10.25. 20:49:08

@idelle:

Értem, de a relativitás nem segít:

"az idő: tudom, szar dolog, hogy ennek az akarnoknak az uralkodása éppen a mi életünkre esik, de történelmi léptékben ez a kisstílű szélhámos csak egy széljegyzet lesz a magyar történelem lapjain."

Az egész emberiség egy semmi az univerzumban....de ez ettől még értelmetlen, mint hivatkozási alap.

Arbet 2012.10.25. 20:49:48

Arra lennék kíváncsi, hogy a pártbirkák hogyan magyarázzák meg maguknak, hogy az MSZP mikor kormányon volt nem csukatta le a fideszes tolvajokat, és amikor a fidesznek van most 2/3-a miért nem csukatják le az MSZP-s tolvajokat?

Van erre ésszerű magyarázata valakinek?

babakék 2012.10.25. 20:50:06

@MikeBoy: Igen drága, de ha értenéd is amit olvasol,akkor pontosan tudnád, hogy ott a spekulációs pénzmozgásokat terhelik ezzel. nálunk ugyan vezéred folyton szidja a spekulációs tőkét, de ő mondta: ne azt nézd,amit mond, hanem amit tesz, szóval nálunk éppen ezt nem terheli ez az adó. Mari néni,a kisnyugdíjából viszont fizetni fogja, mint a katonatiszt, minden sárga csekkje után,meg minden pénzkivétele után. A hazai Soros Györgyöket megkímélték ettől De imádd csak istenedet! Szánalom!

nyomasek 2012.10.25. 20:52:05

@babakék: "...ugyanis a baloldali úgy aránylik ez ezen esetben a komcsihoz, mint néppárti fidesz a fasisztákhoz."

Szerintem tévúton jársz, nézz magadba, revideáld nézeteid:

www.youtube.com/watch?v=tY7JHXx0HQw

vasziljevics 2012.10.25. 20:52:08

@idelle: igazad van, de ez azt, aki a dilettáns kormányzás és a legnagyobb munkaadók agyonadóztatása miatt elveszti vagy meg se kapja az állását, viszont legalább cserébe mehet 47 ezerért az ország másik felébe kapálni, vagy ha nem fogaja el, nem kap semmit... szóval őket (negem, minket) nem igazán vigasztal, hogy mi lesz 2020ban. engem spec jobban izgat, mi lesz jövőre...

2012.10.25. 20:55:07

@Arbet:

Van.
Úgy hívják, hogy politika és demokrácia.

harakiri 2012.10.25. 20:55:22

@Trompf:

1., Nem csúsztatok. (De azért oszd meg, hogy mégis hol...)
2., Te egyik írásodban állítasz valamit, a másikban mást állítasz... Most akkor mi van?

A különbség amúgy annyi, hogy a szakmaiság gerince mindig megmaradt, nem úgy, mint most, hogy egy nyálcsorgató ügyvéd és irodája ír meg olyan törvényeket, amikről fogalmuk sincs....és ez csak egy példa!
A rendőrség átszervezése a másik!...Na az az igazi parasztvakítás!
Önhatalmúlag kitalálja, hogy ez a nép, a MAGYAR micsoda. Szted Hunyadi forog s sírjában? ...Jurisics?
Ami itt most folyik az szándékos lejáratása az országnak! Nem véletlen a örmény ügy, az izraeli barátságos meccs sem. De itthon is megy a megosztás, még mindig. Azt hittem, hogy ez a választások után megszűnik hiszen nyertek, de mégsem.
A munkahelyvédelmi akcióterv meg röhej! Tinta a papíron!

sárkányfő 2012.10.25. 20:55:56

Orbán, miután tönkre kúrta a gazdaságot, a jogbiztonságot, az ország nemzetközi kapcsolatait, szétbaszta a gazdaság alapját jelentő tőkebreuházást, eltörölte a független igaztságszolgátatást (még a látszatra sem adva), nem is szólva a ország érdekében függetlennek szánt intézményrendszerre, szóval ennyi rombolás és pusztítás után, most nekiáll meghamisítani a nemzeti történelmet:

fn.hir24.hu/itthon/2012/10/25/hoffmannek-atirtak-a-tortenelmet/

Kösz, fityusz szavazók :) szép munka volt, rúgjátok csak tovább a hazát, remélem élvezitek...

Az új kerettanterv lényegében egy primkó fideszes párt-agitproppá zülleszti a magyar nemzet történelmét, mely, idézem:
"Nem vagy alig jelenik meg szerintük benne az öntudatos állampolgárrá nevelés, a szociális érzékenység, a demokratikus értékek és intézmények tisztelete, annál inkább hangsúlyos a nemzethez (annak vezetőihez) kritikátlanul hű alattvaló képe, áldozatvállalásának szükségessége."

Jaja, ez kell a fityeszenk, kritikátlan hű alattvaló :) itt a blogokon van vagy 3 tucat ilyen vazallusa....

De ez se rossz húzás fityesz-bolsik:
"A tananyagban sehol nem szerepel az általános választójog fogalma, a 7–12. évfolyamon igen bő tantervben csak egy helyen történik rá közvetett, homályos utalás, ott is negatív szövegkörnyezetben"

"hiányoznak például a szabadságjogokra történő utalások."

"A rendszerváltás előzményeként pedig kizárólag a lakitelki találkozó jelenik meg, s nincs szó szamizdatról, monori találkozóról, Társadalmi szerződésről stb."

"avítt az anyag történelemszemlélete, és arra is rámutat, s ezt példákkal is bizonyítja, hogy a kerettanterv a szaktudomány által vitatható állításokat is tartalmaz."

Fityesz-bolsik! A történelem-hamisítással már Kádár komcsijai is próbálkoztak! NEM sikerült nekik! És nektek sem fog :)
Próbálkozzatok csak tovább egy új fronton nekimenni a magyaroknak, erről úgy fogtok lepattanni, hogy öröm lesz nézni... ez már az internet sőt fénymásoló kora előtt sem sikerült szellemi elődeiteknek, mit képzeltek ez ma nektek menni fog? Hát ennyire mérhetetlenül ostobák vagytok?

liam devlin (törölt) 2012.10.25. 20:56:59

jo lett a poszt,gratula...
a ballib kopkodokkel ne foglalkozz,harman irnak,27 nickel,bogreert...feleljuk ez mar csak igy megy...

delano 2012.10.25. 20:57:18

"A keletről tankkal, nyugatról bankkal az egyszerűen odabasz, nincs jobb szó rá, jól megragadja a lényeget, rímel, és igaz."

Itt kellett volna abbahagynom a post olvasását, de sajnos végigolvastam.
Édes csillagom szerinted melyik banknak van toronymagasan a legnagyobb piaci részesedése ebben az országban?? Most biztos nagyon meg fogsz lepődni: bizony az OTP-nek.
Menjünk szépen tovább! Ki az OTP korlátlan ura, valamint jelentős részének tulajdonosa? Hát, csak nem az a Csányi Sándor, aki Orbán puszipajtása, és társbérlője a díszpáholyának a focistadionban?

Ez a "Nyugatról bankkal" duma a sötétségnek már olyan mély bugyra, hogy ezen még én is meglepődök, pedig koromból kifolyólag már láttam ezt-azt

HomicideWatch (törölt) 2012.10.25. 20:57:28

@Hertelendi:
Orbánra mit tudtál rábizonyítani? Őszintén. Egymást védik Ezek a tolvajok. Felváltva lopnak. Mindkettő az államadósság pénzén lett milliárdos. Csak ferkónak és a libásnak külföldre kell tolni a pénzt. Strabag stb. Na ezért is szeretnék az EU-ban újra őket. Rakoncátlankodik a gyarmat. De most megtanítanak minket...
Nem is szüntetik még a túlzott deficit eljárást, hiába van 2 éve 3% alatt a hiány. Nettó befizetők leszünk mint a románok.

De legalább a görögöknél 2000 euro az átlagbér és 35 év után nyugdíj, 14. havival. Még van adósságelengedés, 10% hiány.

Hertelendi 2012.10.25. 21:00:17

@szabadság elvtársak!: Van kb. 2-300.000 ember, aki tűzön vízen át védi orbánt. Nem tudom milyen milliókról beszélsz? Orbán osztotta ketté az országot, idegenszívüekre és hazafiakra. Amikor bukta a választásokat ő mondta, hogy a haza nem lehet ellenzékben. Tehát ő és a pártja a haza? Akkor ki is a kirekesztő????
Azt nem állítom, hogy orbán nem ért semmihez. Kiválóan tudja tömögetni a zsebeit és a haverokét is.

kzoltana 2012.10.25. 21:00:28

Eközben Kósa Lajos érájának bedől a legnagyobb projektje. Hol a pénz, Lajos?
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3198_hol_a_penz_lajos
Foszlik a Fidesz a legnagyobb fellegvárában.

Jolka40 2012.10.25. 21:00:49

Ha 56-ban nem verik le a forradalmat, 1-2 év múlva ugyanez lett volna, ami most van. Ez tuti. Békességről meg mindig az papol, aki éppen hatalmon van. Naná.

2012.10.25. 21:02:50

"Éppen válság idején érdemes leginkább áldozni a kultúrára - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök ......"

Lúdbőrőrs lettem ettől a szövegtől. :)))

Malachi 2012.10.25. 21:03:54

@liam devlin: azért egy IP ellenőrzést megnéznék mindkét oldalról, kíváncsi vagyok, az orbán nyaloncok, vagy az orbánt köpködők között kommentol több nick ugyanarról a címről...

nyomasek 2012.10.25. 21:04:21

@Jolka40: Igen, a magyaroknak egy új mohács kell. Meglesz srácok, nyugi, még egy kis türelem és meglesz.

komplikato 2012.10.25. 21:06:56

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: "Édes örömmel és mély megnyugvással tölt az a tény, hogy Orbán Viktor ebben a kiélezett, jellempróbáló helyzetben továbbra is erős kézzel markolja a kormányrudat."

Ezt felénk GÖRCSNEK hívják. :)

komplikato 2012.10.25. 21:07:31

@Malachi: Engem nem lepne meg ha lenne egy csomó IP, amiről mindkettő. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.10.25. 21:08:58

@Trompf: én szerencsére őrülteket nem ismerek. de nyilván sokan blogolnak közöttük.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.10.25. 21:09:40

@Trompf:

"Képzeld ismerek bloggereket, akik azt mondják Bajnai az őszinte, és Orbán a hazug.

Szerintem ők is beférnek a bizottságba bőven.
Szerinted ? "

szerintem a szanatóriumba férnek be.

harakiri 2012.10.25. 21:12:06

@liam devlin:

Jaja!

Végül is nem a zorbán volt az, aki pénzért hozatott diákokat és külföldieket!

Milyen ember az, aki a saját népét osztja meg határon innen és túl és még külföldieket is hívat, hogy neki tapsoljanak?
Segítek: NEMZETÁRULÓ!

vakapad 2012.10.25. 21:12:23

@HomicideWatch:

Én asztat úgy láttam a tévébe (istenbizony ott, bele a szemembe, mégpedig pirulás nélkül), hogy 2000. környékén arra a kérdésre, hogy állami(!) tendereken mér mindig a Vegyépszer nyer, és az meg mér mindig Orbán Győzőtől rendel mészkövet meg dolomitot, a fia, aki akkor véletlenül épp miniszterelnök(!) volt, azt válaszolta, hogy ő ugyan nem lát ebben semmi kivetnivalót, de ha bajnak találják, majd szól az apjának, hogy ne nyerjen annyit.

Mivel mindez a tévébe (ismétlés: a lehető legnyilvánosabban) hangzott el, bizonyítási kényszerről olyan nagyon nem beszélhetünk.

Én akkor ezt hittem, hogy ez az ember soha a büdös életben nem lesz nálunk még írnok se a minisztériumba, nemhogy miniszterelnök. Nodehát én se vagyok tévedhetetlen.

liam devlin (törölt) 2012.10.25. 21:13:01

@Malachi: egy idoben figyeltem az elb@szott nickvaltasokat,aztan beleuntam...
biztos van jobbos is ilyen,nekem jopar balos nyikk irta le magat egy eletre...
:)
ez van...

liam devlin (törölt) 2012.10.25. 21:14:42

@harakiri: biza,a zorban,szemelyesen...
sot,meg uzsonnat is csomagolt nekik...

(asit...)
ostoba ballib panelek es legendariumok c.konyvecske,23.oldal,masodik bekezdes...

2012.10.25. 21:16:01

@liam devlin:

"egy idoben figyeltem az elb@szott nickvaltasokat,aztan beleuntam..."

liam devlin 0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2012.09.22. óta tag.

Ostoba vagy Te, de nagyon ám!
Ez van....

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 21:16:26

@sárkányfő:
tegyük hozzá..

Ez a TTE egyesület ez teszem azt mélyen osztja Vásárhelyi Mária nézeteit mely szerint a történelem tanárok harmada rasszista és antiszemita.

Szerintem aki ilyet állít az erősen elfogult
politikailag.

Ez a kritika meg egyenesen nevetséges amit megfogalmaztak:
"A magyar történelem egyoldalú, nagyon is kritikátlan és elfogult megszépítése több ponton tapasztalható"

Hogy értse mindenki. Az a baja a TTE-nek meg sárkányfőnek, hogy szerintük hamisítjuk a saját történelmünket előnyünkre.

Tekintve hogy összes szomszédunk brutális erőszakkal hamisítja, elveszi érdemeinket, hamisítja történelmünk, szerintem az a minimum, hogy a maradékot amit meghagytak nekünk, arra legyünk büszkék.

mizrolist 2012.10.25. 21:16:37

@szabadság elvtársak!: azt is megnézted, mire veti ki az EU a tranzakciós adót? Segítek: semmi olyanra, amire Matolcsy tette. Ez Orbánék egyik legjobb trükkje: fognak egy EU-s elnevezést és ráhúzzák valamire, aminek köze nincs az uniós megoldáshoz - aztán mutogatnak, hogy "az Unióban is létezik ez"...

nu pagagyí 2012.10.25. 21:24:10

Egy talajvesztett jobboldali semmitmondása ez a poszt. Jobboldalon nincs már jövő, el lett baltázva. A gonoszság és hozzánemértés üli torát két és féléve. Ilyen gyorsan nem amortizáltak még le országot, ahogyan ez a kormány tette. Feléltek mindent és nem csináltak semmit és most már nem is tudnának, ha karnák sem. Ilyen kiszolgáltatottak még nem voltunk a rendszerváltás óta.

Bízzatok Bajnaiékban. Kellő felhatalmazással helyre teszik az országot és mindenki visszanyeri a szabadságát. Az Orbán által megbabonázott hívek is és az általa rabszolgának kijelölt nép is.

"A haza nem elválaszt minket, hanem összeköt", mondta Bajnai és komolyan gondolja.

Igazságos János 2012.10.25. 21:25:06

Te jó ég, micsoda világod van kedves posztoló. Szó nincs arról, hogy Orbán Viktor vagy bármelyik oldal tenni próbálna valamit. Hatalmat akarnak és túlélni, tábort építeni.
"A keletről tankkal, nyugatról bankkal az egyszerűen odabasz, nincs jobb szó rá, jól megragadja a lényeget, rímel, és igaz".

Mi ebben az igaz? Az, hogy politikusok favorit közhelyek megragadva, hangsúlyozva mondanak egy nagy baromságot.

Kis hazánknak ez a nyomorúságos, tehetségtelen politikai elit jutott.

Ott, ahol több szavazó veszi a hasznot az államtól mint amennyi ember oda a pénzt beteszi, az örökös szenvedésre és nyomorúságra van ítélve. Ez nem lózung, mint az általad idézettek, csak gondolj bele, az államtól kapó (saját érdekkör, közalkalmazott, kiszolgáltatott nyugdíjas, segélyezett, álami cég alkalmazottja) mikor fog olyan pártra szavazni, amelyik a borzalmas 80%-os újraelosztás helyett hagyja az embereket kibontakozni, dolgozni, gazdagodni?

Kiszolgáltatott, gyáva, nem kezdeményező, "rászoruló" nép lett a magyar a kommunizmus és a 22 évvel ezelőtt megkapott szabadságtól egyre távolabb kerülő rendszer miatt.

Tragédia. jelei, csökkenő GDP, hatalmas korrupció, patriarchizmus, kiszámíthatatlan jogrendszer, kiszolgáltatottság, jövőkép és bizalom hiánya, emigráció.

Ezt kellet volna elmondani.

ermi71 2012.10.25. 21:25:34

Bajnai= Lúdmilla :)

vakapad 2012.10.25. 21:25:34

@Brendel Mátyás:

"Ezért nem csíptem Gyurcsányt, mert már a gesztikulációja is sikamlós, hazug személyt sugallt, miközben a szája meg mást próbált mondani."

Meg lehet azt állapítani, kérem, ránézésre is. Íme. Csak azt felejtette el a bejegyzést publikáló hozzátenni, hogy már a szeme se áll jól neki.

Igazságos János 2012.10.25. 21:37:48

@nu pagagyí: Az elejével amit írsz egyetértek, a poszttal kapcsolatban.
A másik fele zöldség. nem kell Bajnaiban, sem a baloldalban megbízni. A baloldali eszme halott, nem életképes.
A jóléti kapitalizmus is halott, kivéve ahol óriási nyersanyagkészletek, vagy rendkívül fejlett ipar van.

Bizony az egyetlen gyógymód a kicsi állam, kicsi újraelosztás, teljes transzparencia, felnőtté válás, verseny és munka.

Sajnos amint írom feljebb, ebben a szavazók nem érdekeltek, marad a lejtmenet a teljes erózióig, Bajnaival meg mással is.

Ugyan mikor mondja ki valaki, hogy azok a nyugdíjasok, akik a szüleink vagy nagyszüleink, egy eladósodott országot hagytak nekünk, versenyképtelen gazdasággal, mégis az ő előjogaik és hogy kiben hisznek jobban hogy megtarthatják döntik el a választásokat?

Miért nem beszélünk arról, hogy van 3 millió nyugdíjas, 800.000 közalkalmazott, 200.000 állami tulajdonú cégnél dolgozó, akik a büdös életben nem fognak szavazni a szabadságra, a kicsi adóra, kicsi juttatásra.

Ez az összeomlás. Aki képes pénzt keresni, tehetséges, elhagyja az országot. A vég kezdete. Fel kell ismerni, és visszafordulni a szakadék pereméről, nem még inkább a lovak közé csapni (költeni az "állami" pénzt), hátha átugratjuk:)))

Érdeke, lelkiismerete, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs.

harakiri 2012.10.25. 21:38:24

@liam devlin:

Viccel sok mindent el tudok ütni én is...

Csak már nincs kedvem nevetni!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.10.25. 21:40:18

@MikeBoy: "de ez ettől még értelmetlen, mint hivatkozási alap."

8-10-12-15 évig fog "uralkodni" ez a kisstílű tolvaj? mi az egy emberéletben, akár?

Gábor217 2012.10.25. 21:44:54

@Trompf: Orbán tehetséges, bizonyos szempontból. Több, mint 20 éve aktív szereplője a hazai politikai életnek, és ehhez kell tehetség. Tehát önmaga és a fidesz menedzselésében igen jó, az egyik legjobb.

Szakmailag siralmas.

Gyurcsány meg pont, hogy politikusnak csapnivaló. Gyakorlatilag a saját pártja buktatta meg nem túl hosszú miniszterelnökség után a beszéd kiszivárogtatásával. Az szdsz sem rajongott érte, az ellenzék démonizálta, és ő semmit nem tudott tenni ez ellen.

Gyurcsány politikájából kevesen tudnak idézni. Hogy pontosan mi is volt a baj. Mondjuk 2006-tól kezdve a megszorító politikájában.
Szerintem az, hogy az MSZP hátráltatta, nem álltak ki mellette, nem lehetett a reformokat végigvinni ezzel a párttal. És alkalmatlan volt maga mögé sorakoztatni a pártot.

Orbán ebben sokkal profibb. A kormányzati teljesítménye szerintem GyF-énél is rosszabb, egy szín tiszta katasztrófa, amit ő is tud, de nics visszaút, lásd egykulcsos adó.

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2012.10.25. 21:47:28

Ez egy "Tüntetésen járt a negyedik bé" fogalmazás akar lenni vagy mi? Mert valami végtelenül egyszerű és naiv.

parandroid 2012.10.25. 21:51:26

@idelle: na ja, csak kérdés, hogy marad-e még a végére is egy-két liba (nem, nem a bajnai-, hanem az egyszeri rebbe-féle). gyanítom, a tollát is felélnék - pardon, megvédenék.

Környezettudatos 2012.10.25. 21:51:56

Pár pici észrevételem lenne:

1.) "Hiába verték le a forradalmat, valójában az elesettek halála , a meghurcoltak szenvedései elültették azokat a magokat amik kihajtván végül feltörték az idegen hatalom által körénk öntött szürke betonszarkofágot."

Nem tört itt fel senki semmit, a ruszkik kifújtak és elengedtek. Ha nem fújnak ki, akkor ma is lengene a piros zászló a Kossuth téren.

2.) "Bár biztosan ferdít, hazudik, manipulál mint minden politikus, de tényleg megvan benne a szándék, hogy a hazánkat egy másfajta útra terelje, mint amin a rendszerváltástól 2010ig ment, és megvan a rutinja, terve, apparátusa ahhoz, hogy ez sikerüljön is."

Igen, ezek a tervek azok, amelyek hetente írják felül önmagukat a matolcsy féle ámokfutás során. Ön téved, nem az IMF az, aki hazudik. Most nem.

3.) "A felvidéki nénike telitalálat volt, lehet fintorogni, csak nem érdemes. A személye lényegtelen igazándiból, hiszen minden új állampolgárunkat képviseli, de nyilván egy 100 éves tanítónőnél, akitől a szlovák kormány megvonta az ottani állampolgárságot, jobbat nem lehetett találni az összetartozás kifejezésére."

Aha, helyes öregasszony. Azt sem bánom, hogy állampolgárságot oszt a hazám egy másik országban....de itt ne szavaztassák, mert itt az itt élők fizetnek be a közösbe és azok joga eldönteni, hogy ki és hogyan költse el a közöst. Majd ha a szlovák-magyar nénike is ide adózik, itt él életvitelszerűen, akkor szavazzon itt. Amíg ez nem így van, addig meg bábozzon vele orbán a vekkeres gyűlésen, nem bánom.

4.) "Nem bírom, ha egy kamu sztorival próbálnak hőst emelni, mert sosincs jó vége."

Fura ezt olvasni attól, aki egy bekezdéssel feljebb pont azért "bír" valakit, mert hívők serege veszi körül, pedig a szája mást mond, mit amit tesz. Orbánt idézem: "Egy dolog a választás és egy másik dolog a kormányzás." azaz a gyengébbek kedvéért: Mondok szépet, válassz meg! Teszek csúnyát, már megválasztottál.

A jobbikra nem érdemes kitérni és a millás banda is csak annyit érdemelt, amennyit a 4.) pontban írtam.

Ami szent igaz a posztban az az, hogy nekünk magunkat kell legyőzni, mert amíg ez nincs meg, addig a magyar ember a magyar ember legnagyobb ellensége...és ez szomorú.

Elnézést a terjedelemért!

Környezettudatos 2012.10.25. 21:53:10

Pár apró észrevétel:

1.) "Hiába verték le a forradalmat, valójában az elesettek halála , a meghurcoltak szenvedései elültették azokat a magokat amik kihajtván végül feltörték az idegen hatalom által körénk öntött szürke betonszarkofágot."

Nem tört itt fel senki semmit, a ruszkik kifújtak és elengedtek. Ha nem fújnak ki, akkor ma is lengene a piros zászló a Kossuth téren.

2.) "Bár biztosan ferdít, hazudik, manipulál mint minden politikus, de tényleg megvan benne a szándék, hogy a hazánkat egy másfajta útra terelje, mint amin a rendszerváltástól 2010ig ment, és megvan a rutinja, terve, apparátusa ahhoz, hogy ez sikerüljön is."

Igen, ezek a tervek azok, amelyek hetente írják felül önmagukat a matolcsy féle ámokfutás során. Ön téved, nem az IMF az, aki hazudik. Most nem.

3.) "A felvidéki nénike telitalálat volt, lehet fintorogni, csak nem érdemes. A személye lényegtelen igazándiból, hiszen minden új állampolgárunkat képviseli, de nyilván egy 100 éves tanítónőnél, akitől a szlovák kormány megvonta az ottani állampolgárságot, jobbat nem lehetett találni az összetartozás kifejezésére."

Aha, helyes öregasszony. Azt sem bánom, hogy állampolgárságot oszt a hazám egy másik országban....de itt ne szavaztassák, mert itt az itt élők fizetnek be a közösbe és azok joga eldönteni, hogy ki és hogyan költse el a közöst. Majd ha a szlovák-magyar nénike is ide adózik, itt él életvitelszerűen, akkor szavazzon itt. Amíg ez nem így van, addig meg bábozzon vele orbán a vekkeres gyűlésen, nem bánom.

4.) "Nem bírom, ha egy kamu sztorival próbálnak hőst emelni, mert sosincs jó vége."

Fura ezt olvasni attól, aki egy bekezdéssel feljebb pont azért "bír" valakit, mert hívők serege veszi körül, pedig a szája mást mond, mit amit tesz. Orbánt idézem: "Egy dolog a választás és egy másik dolog a kormányzás." azaz a gyengébbek kedvéért: Mondok szépet, válassz meg! Teszek csúnyát, már megválasztottál.

A jobbikra nem érdemes kitérni és a millás banda is csak annyit érdemelt, amennyit a 4.) pontban írtam.

Ami szent igaz a posztban az az, hogy nekünk magunkat kell legyőzni, mert amíg ez nincs meg, addig a magyar ember a magyar ember legnagyobb ellensége...és ez szomorú.

Elnézést a terjedelemért!

Környezettudatos 2012.10.25. 21:54:10

Bocs! Azt hittem lenyelte! :)

Behajtó70 2012.10.25. 21:58:18

Jó anyag. A válasz az egymás ellen fordulásra:

a forradalom tart. Nem a fülkésre gondolok. Most is vannak, akik elnyomni akarnak, és vannak akik lázadnak ellene. 89-ben volt egy rendszerváltás-próbálkozásunk. Ez nem sikerült. Be kellene fejezni. Nem lehet elfogadni, hogy a régi rendszerből meggazdagodott csalók, gazemberek, besúgók itt járnak közöttünk, a pofánkba röhögnek, és politikai ambícióik vannak. Ami ennél is nagyobb baj, hogy nem kevesen hagyják magukat átverni, és ezekre szavaznak. Ezekkel nem lehet kezet fogni, mert ezek voltak 56 valódi árulói, ezek lövettek minket.

Lehet mondni, hogy a Fideszben is vannak ilyenek. Vannak. De egyszerűen kell az idol, az a valami, amiben hihetünk, hogy az nem "olyan". Ha ez a hit nem lenne, akkor nem miben hinni, nem lenne miért harcolni, élni, nem lenne ok elmenni szavazni.

Igen, önámítás.

Ez tehát a végső különbség a két oldal között: az egyik oldalról elhihető, hogy tisztaságra törekszik, a másikról tudjuk, hogy sosem volt tiszta, s ha akarnia is az lenni, akkor is csak szélirányba álló zászlók lennének.

von Putri 2012.10.25. 21:58:38

Ez a Bajnai-revival tényleg nagy móka a hiszékenyeknek. Kíváncsi vagyok, hányan fogják bekajolni a pártfüggetlen kormányzás meséjét, amivel a Nagy Csapat síkosítja maga előtt a visszatérés útját

Környezettudatos 2012.10.25. 21:59:55

"az egyik oldalról elhihető, hogy tisztaságra törekszik"

A kerekasztal óta tudható, hogy ők sem voltak soha tiszták. Nem is akarnak azok lenni, ez pedig a két kormányzati ciklusból kiderült.

hadri 2012.10.25. 22:01:41

Azt gondolom, hogy ennek az országnak megint kell egy "igazi" diktatúra, hogy felébredjen. Legyen Piktorunk az, aki ezt véghezviszi.
Minden politikus hazudik, ebben az országban hazudni kell! A nép nem hiszi el az igazat, képtelen rá. Azonnal gyártunk összeesküvés-elméleteket bármire. Egy állásinterjún is hazudni kell, mert különben esélyed sincs. 17 éves voltam a rendszerváltáskor és hittem a jövőben, ma lassan 40 éves leszek. Mit mondjak a gyerekeimnek??? Meglesz majd amit álmodtam? Ne kelljen már nekem is hazudnom...
Megtettem amit Piktor várt tőlem: 3 gyerek, 4 kerék, ház...
Miért nem lehet egy olyan programot hirdetni, aminek az a címe: "A Kenyeret a népnek, a morzsát Magunknak!!!" "Lopni akarunk, de csak keveset, hogy ne is érezzétek!!!" Amelyik szervezet zászlajára tűzi ezt, én arra szavazok!!!
Nem érdekel, hogy milyen oldalról jön...

gébics · http://www.geebics.blog.hu 2012.10.25. 22:04:28

@Igazságos János: Teljes mértékben egyetértek! Föl kellene már ébrednie a magyaroknak, és elzavarni ezt az élősködő, tehetségtelen bandát! Regisztrációval, vagy a nélkül.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 22:08:45

@Környezettudatos:

1, A ruszkik nem maguktól fújtak ki.
Teszem azt a rendszerváltás első két évében igen erőteljesen itt voltak, amikoris az egykori MSZMP KB tagok, ügynökök szétlopták (privatizálták maguknak) az országot, és Antallékat beépült ügynökök listájával zsarolták.
Sajnos elég sok idő kellett, mire a "ruszkik haza" követelés beérett. Túl sok.

2, Kétségtelen. Ám annyira szögesen soha nem csinálta senki az ígéreteinek az ellenkezőjét szerintem, mint a szocik 2006-ban. Kb ennek köszönhető a mostani 2/3-ad.

3, Szerintem az állampolgárságot mindenképp megérdemlik. Hisz magyarok.
De ha magyarok akkor miért ne dönthetnének a magyarok sorsáról ?
A területi, önkormányzati listákra értelemszerűen csak az ottlakók szavaznak ezután is.

Szóval ez sem olyan egyértelmű kérdés, hanem valaki szerint jó, valaki szerint nem.

4, Ebben láthatóan egyetértés van.. a posztíró, és kritikusok között is.. :)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 22:12:08

@gébics: Az elzavarunk mindenkit soha nem bizonyult jó megoldásnak.
Szükségesnek esetleg, de épp gazdaságilag, és főleg az új elit korrupciós klientúrájának kiépülésének tekintetében soha nem jött be.

Akár a nyilasok, akár a kommunisták, akár a rendszerváltás tekintetében.

Környezettudatos 2012.10.25. 22:12:11

@Trompf:

1.) Antallt nem kellett zsarolni, tevőlegesen és tudatosan vett részt a hatalom átmentésében és a nemzeti vagyon "újra felosztásában". Amikor ezt a szemére hányták, akkor hangzott el az egyetlen olyan mondata, ami megérdemli, hogy a történelem részese legyen: "Tetszettek volna forradalmat csinálni!" Kb. olyan, mint az orbán féle választás-kormányzás duma.

2.) orbán éppen ezt teszi most.

3.) az állampolgárságot megérdemlik, de nem szavazhatnak, a józan ész legalábbis ezt diktálná. Miért? Hát azért, mert a következményeket nem viselik. Csak ezért.

4.) -

nu pagagyí 2012.10.25. 22:13:00

@Igazságos János: Én pontosan ezt várom Bajnaiéktól. Ők nem fognak centralizálni mindent, nem fogják duzzasztani az államot. Liberális megoldás kell, a polgároknak kell a gazdaságot működtetni, az államnak pedig csak szabályoznia kell a piacot a becsületes verseny érdekében. Ők újra be akarnak nevezni az országok versenyébe és nem fognak durcás kisgyereket játszani. Nyilván nem lehet egy nap alatt csodát csinálni, de a szegénység jobban elviselhető, ha mindenki visszakapja az esélyét arra, hogy saját erőből boldoguljon.

A nyugdíjasok szapulásával nem értek egyet. Szüleidről, nagyszüleidről köteles vagy gondoskodni. A nyugdíjasok ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem segélyben részesülnek, hanem a befizetett járulékaik után kapnak járadékot. Mivel ők nem tehették magánszámlára a befizetéseiket, ezért az állam (nyilván a Te pénzedből) köteles kifizetni megtakarításuk ellenértékét. Ettől függetlenül, mivel a magánmegtakarítások eltűntek a rendszerből (a Fidesz-kormány felélte), tiszta lappal indulva, újra kell tervezni a nyugdíjrendszert. A jogállami normákat betartva és politikusok beleböfögését kiküszöbölve. Jó lenne, ha szakértők dolgoznának rajta, figyelembe véve a különböző érdekképviseletek véleményét. Hosszú távú megoldás kell, amit a társadalom is elfogad.

dr kíváncsivagyok 2012.10.25. 22:13:06

"Orbán nekem azért szimpatikusabb mint a legtöbb hazai politikus, mert nem nagyon takargat. Rafkós, rátarti ember és nem titkolja, sőt büszke rá. "

na itt hagytam abba az olvasást...

Mister Gumpy 2012.10.25. 22:15:24

Ez az "Orbán nem takargat", ez jópofa. Egy fokkal pontosabb megfogalmazásnak érezném, hogy önfeledten letagadja, hogy folyamatosan mindenki pofájába hazudik. Nem is létezik ez a szó számára, hogy hazugság, hiszen nincs valóság, csak akarat és önérdek. Én vagyok az erősebb, és most megmondom, mit gondolj, és az úgy jó, úgy nemzeti, nem baj, hogy ellentéte a tegnapinak.

A szlovákiai néni, mint a magyar összefogás jelképe, ez is pontos: önös érdekből bárkit megetetünk a semmire nem jó maszlagunkkal, hadd szívjon, aztán kártérítésnek egy napig ünnepeljük, aztán dobjuk.

Bajnai visszatérésének indoklását illetően igazad van, posztoló, de a lényeget szerintem kevéssé érinti. Ahhoz képest, hogy Orbánnak és haverjainak egy igaz szava sincs, ez egy igen pici csúsztatás. Én is nagyrészt gesztikuláció alapján döntök az emberek egyenességéről, és a későbbi információk nagyon kevés kivétellel meg szokták erősíteni az érzéseimet, és Orbánt 89 óta utálom, Bajnai meg szerintem kicsit kényelmes, de alapvetően jó ember.

"A keletről tankkal, nyugatról bankkal odabasz", hát te elég buta vagy. Legalább Széchenyi Hiteljébe hajlandó vagy belenézni, ha az elmúlt száz év világtörténelme úgyis lepergett rólad?

Ja, és nincs szabad sajtó, ne álltasd magad. Persze, ha írsz valami kormányelleneset a HVG-be, nem zárnak börtönbe. De ha az MTV-ben mondod, akkor elbocsátanak, meg a feleséged is. És hasonlítsd össze a Magyar Nemzet hirdetési adatait, cégekre, állami intézményekre lebontva, a Népszabadságéval. Ha egy cég nem hirdet a Nemzetben, nem nyer közbeszerzést. A Strabag Nemzetbeli címlapos hirdetése biztos sok autópálya- és hídépítő állampolgárhoz jutott el, hülyének is megéri így hirdetni.

dr kíváncsivagyok 2012.10.25. 22:16:16

@ermi71:
" Bajnai= Lúdmilla :) "

" Mindenki annyit ér, amennyije van...."
Ez nálad az észben nyilvánul meg semmit sem érsz !

sárkányfő 2012.10.25. 22:17:33

@Trompf:
Hát te beteg vagy. Az nem szubjektív megítélés kérdése, hogy pl. "A tananyagban sehol nem szerepel az általános választójog fogalma".
De ez sem: "A rendszerváltás előzményeként pedig kizárólag a lakitelki találkozó jelenik meg, s nincs szó szamizdatról, monori találkozóról, Társadalmi szerződésről"

Stb.

Az, hogy te ezeket szubjektívnak hazudod, az is hamisítás (fideszes vagy?).

Ez tehát nem történelem, hanem történelem-hamisítás. Méghozzá tagadhatatlanul pártosan és egy avittas fidesz-agitpropos felfogásban.

Akinek ez teszik, az nem a magyar nép szabad és jogos információs önrendelkezésének a pártján áll, hanem a pártos manipuláció oldalán. A magyar népnek nemzeti joga ismerni saját történelmét, és aki ezt vitatja tőle, vagy hazudik helyette mást, az a magyar nemzet ellen van. Akár mert ellenségünk, vagy akár mert a pártpolitika az agyára ment, és ezt normálisnak látja.

"Az a baja a TTE-nek meg sárkányfőnek, hogy szerintük hamisítjuk a saját történelmünket előnyünkre."
Te konkrétan hülye vagy. Előnyünkre nem lehet hamisítani a saját történelmünket, mert ami hamis az rossz, és hazug és eltörli az igazat. Az önhülyítés csak káros lehet. Ez alap, fogd fel.

De a legbetegebbet a végére hagytad:
"Tekintve hogy összes szomszédunk brutális erőszakkal hamisítja, elveszi érdemeinket, hamisítja történelmünk, szerintem az a minimum, hogy a maradékot amit meghagytak nekünk, arra legyünk büszkék."

1. Az hogy mit csinálnak a szomszédaink az rohadtul nem irányadó, vagy mérvadó, vagy bármilyen szempontból szempont arra nézvést, hogy mi elkezdjünk-e hazudni önmagunknak, elkezdjük-e hülyíteni a következő generációkat, és rongáljuk a saját nemzeti múlt-tudatunkat.
Ennek semmi köze ehhez, kedves Emese...

2. A szomszédaink nem tudnak semmit sem elvenni, sem hozzátenni ahhoz, hogy mi mit tanítsunk gyermekeinknek, ez teljesen értelmetlen, mi döntjük el mit tanítunk. Érted?....

3. Büszkék lehetünk arra ami igaz és jó, de az maga szégyen, és a magyar nép teljes elzüllése, ha saját magunknak mi kezdjük el hamisítani a saját múltunkat. Ez egyben a jövő nemzedék jogfosztása is, mert nekik is alapvető hazafias és emberi joguk ismerni saját nemzetük múltját.

Összegezve: teljes zavar és káosz van a fejedben.

A magyar nemzet történelme nem fideszes zsákmány, amit lenyúlhat. Elégedjenek meg a Közgép milliárdjaival, a Századvég és Nézőpont százmillióival, a benyomott családtagokkal, a vazallusoknak kegyként osztogatott közpénzes pozíciókkal, ezeket már sikerült lenyúlni a magyar néptől, legyenek vele boldogok. A történelmet kurvára nem fogjátok elvenni a magyaroktól. Ez NEM FOG MENNI. Ja, és elhúzhattok a rohadt történelemhamisító nemzetromboló kurva anyátokba.

ob.szerver 2012.10.25. 22:17:55

@Behajtó70:

"az egyik oldalról elhihető, hogy tisztaságra törekszik,..."

Ja, és ez az oldal lenne a Fidesz. Amely tisztaságra törekszik.
Ahol a maffia irányítja az államot, és megtörtént a state capture.
Ahol a miniszterelnök kollégiumi szobatársa kapja a legtöbb állami megrendelést.
Ahol a miniszterelnök falubéli cimborája kapja a legtöbb állami földet.
Ahol a miniszterelnök sportalapítványa kapja a legtöbb közpénzt.
Ahol a fejlesztési pénzek elosztója érettségizett Laciné, de nehogy elkúrjon valamit, odateszik mellé az egyik főoligarcha állatorvos kisöccsét.
Ahol felszámolják a jogállamot és a sajtószabadságot, hogy minél kevésebb akadályba ütközzék és minél kevésbé legyen transzparens a gátlástalan és kielégíthetetlen harácsolásuk.

Csak mert tisztaságra törekednek. Idióta.

Prien-u47 2012.10.25. 22:18:16

@MikeBoy: ez gondolom tréfa volt. :)

Ezt úgy hívják, hogy színház.

Anno - fősulis kor - jártunk a Parlamentben párszor. Kuncze és Torgyán olyan szinten ekézték egymást, hogy azt hittem valamelyik mindjárt kést ránt. Aztán 15 perc múlva a folyosón ölelgették egymást a "szokásodhoz híven fantasztikus voltál Józsikám" és a "te sem panaszkodhatsz, remek voltál Gabikám" kíséretében.... ennyi.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 22:19:38

@Környezettudatos:
3, Ez nem igaz szerintem.
Igen erőteljesen érinti őket az ország politikai stratégiája. Hogy ebben milyen szerepet kapnak, és milyet nem.
Attól rosszabb nem történhet az országgal, hogy hagyjuk őket, és ők önnön magukat elszlovákosodni, románosodni.
Hogy megtagadjuk őket, megtagadtatunk mi is.

Ismétlem. Helyi lokális ügyekben eddig is, és ezután is ott lakók szavaznak.
A magyarokat érintő kérdésről a nemzet tagjainak kell döntenie.

Persze értem az álláspontod, csak azt próbálom megértetni, hogy erre a kérdésre sem fekete/fehér válasz létezik.

Rkhaylitsha 2012.10.25. 22:21:58

@delano: Látod, milyen kis buta vagy :) Miért nem maradsz csendben, vagy olvasol mielott beszélsz:
Az OTP Bank tulajdonosi összetétele

Államháztartás részét képező tulajdonos
0,3%
Vezetők és alkalmazottak 2,0%
OTP Bank Nyrt. 2,9%
Egyéb hazai befektetők 12,9%
Hazai tulajdon összesen 18,1%
Külföldi befektetők 81,9%

Akkor eszerint annyira nem hulyeség a bankok tankok dolog ugye?
Nem csak mantrázni kell a ballib hulyeségeket, hanem olvasni, tájékozódni.
Mellesleg az OTP a tőzsdén van, napi milliárdos forgalommal, tehát csak saccolni lehet a tulajok pontos hányadát.

@Reman: Van olyan aki nem elvakult Orbán hivo. De amig, a kommenteket olvasva csak ilyeneket lehet találni:
'Dolgozni életében nem dolgozott' (pártvezetés, frakcióvezetés, miniszterelnökség, néppártvezetőhelyettesség nem munka, az hobbi)
"szocializmusban szocializálódott," (mint gyakorlatilag mindenki 25év felett)
"egy szervezett bűnözői csoport fejeként képes volt hatalomra kerülni" (pár millio ember támogatásával mellesleg)
"orbán egy kisstílű strici." (anyád)
Szoval ezekkel a hozzászólásokkal, és ennyi értelemmel nem lehet vitatkozni. Jelenleg a baloldal legnagyobb hulyesége, hogy Orbánt démonizálja, hogy a fenti marhaságokat sulykolja. Miért nem mondanak egy jo programot? Hogy mit kellene tenni? (HA nem tudnak, akkor meg minek durrognak?)

Hertelendi 2012.10.25. 22:22:39

@Trompf: "De ha magyarok akkor miért ne dönthetnének a magyarok sorsáról ?"
Tudod azért nem dönthetnek azoknak a magyaroknak a sorsáról, akik Magyarországon is élnek életvitelszerűen, mert:
1. nem itt adóznak
2. semmivel nem járulnak hozzá az ország jobbításához
3. semmilyen terhet nem viselnek
4. nem a saját sorsukról döntenek, hanem az itt élőkéről.
5. semmi közük az itteni belpolitikhoz
6. teljesen tájékozatlanok az itteni politikai viszonyokról
7. bármilyen természeti, vagy másmilyen katasztrófa helyzet van, rájuk nem számíthatunk.

Azt tudom, nektek baromi jól jönne néhány százezer beetetett rátok szavazó, csakhogy ez nagyon gennyes. És még te fikázod a baloldalt.

harakiri 2012.10.25. 22:23:22

A ruszkik azért mentek ki, mert már otthon is rogyadozott a ház és nem kellett nekik még egy 56, mert azt nem tudják már elkenni, mint anno.

2006 óta a fidesz eddig a legnagyobb hazudozó!

A magyar állampolgárságot mindenki megérdemli, akkor is ha határon túli,mert magyar, de mivel nem ide fizet adót ne mondja meg, hogy ő mit akar itt, mikor többsége nem is járt még Magyarországon!
Talán az előnyeit élvezi a hátrányait mi fizetjük!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 22:24:26

@sárkányfő:

"A magyar történelem egyoldalú, nagyon is kritikátlan és elfogult megszépítése több ponton tapasztalható"

Nekem ezzel nincs bajom, neked van.

Te láthatóan idegbajt kapsz attól a ténytől, hogy vannak történészek akik szerint mégcsak ez nem is megszépítése a történelmünknek, hanem éppenhogy a Vásárhelyi féle és éppen a TTE egyesület tagjai rondítják, hamisítják hátrányunkra a történelmünket.

Én meg leszarom a TTE véleményét ahogy Vásárhelyi Máriát is. Valahogy túl ellenségeseknek tűnnek minden iránt ami magyar.

Rkhaylitsha 2012.10.25. 22:26:26

@harakiri: "de mivel nem ide fizet adót ne mondja meg, hogy ő mit akar itt, mikor többsége nem is járt még Magyarországon!"
Ez csak a határon tuli magyarokra vonatkoznik, vagy IMF, EU, meg amerikai ujségirokra politikusokra is?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 22:27:00

@Hertelendi:ne vedd sértésnek, de inkább 'Környezettudatos' nevű blogtársunkkal vitatnám meg ezt.

A te pontjaidra sajnálnám leírni hogy az összes pont baromság, és inkább érzelmi alapon íródtak, mintsem bármi köze lenne a racionalitáshoz, mert megsértődsz.

2012.10.25. 22:27:34

@Prien-u47:

"Ezt úgy hívják, hogy színház. "

Hogy én ennek mennyire örülök!!
Na ez is vicc volt.....

sárkányfő 2012.10.25. 22:27:57

@Trompf: Szánalmas ahogy próbálod semminek nézni amit írtam, és menekülsz az érdemi a válsz elől. De már értem miért nem zavar téged a hamisítás, a múlt átírása. Ezzel neked alapvetően semmi bajod.

Rkhaylitsha 2012.10.25. 22:28:50

@Hertelendi: Amugy a 7 pontodat egy bizonyos népcsoportra ugyanugy rá lehet huzni...

Hertelendi 2012.10.25. 22:31:04

@Rkhaylitsha: ebben is van valami, de miattuk(is) hozták a regisztrációt.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 22:32:07

@sárkányfő:
Ismételten felhívnám arra a figyelmed, hogy ez történészek harca.
Meg azé aki ezt magára veszi.
Nem az enyém.

Az egyik csoportot az a kritika érte, a másik részéről, hogy szépítik hazánk történelmét.
A másikat, az egyik részéről, hogy rondítják.

Nekem a szépítősek szimpibbek.
Te meg ezen ne bosszankodj sokat.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2012.10.25. 22:32:34

Na végre egy poszt, ami előcsalogatja a ballibéket, szinte alig látni szegényeket mostanság a kommentek között (véres diktatúra... bocsánat VIKTATÚRA folyik ugyebár), rettegve, bekészített bőrönddel a kézben remegnek a pincék mélyén :(

Környezettudatos 2012.10.25. 22:33:28

@Trompf: Pedig ez fekete-fehér. Nem tudsz az egész világon olyan országot mondani, ami a történelem során valaha hozzá tartozó területen élőknek állampolgárságot osztana és utána szavaztatná őket. Ilyen erővel mi szavazhatnánk az osztrák ügyekről ausztriában. Valamiért nem engedik. Tőlem szavazzon a szlovák-magyar néni arról, hogy a magyar kultúrát hogyan terjesszük a világban, de ne szavazzon a választásokon. Semmiképpen. Orbán azért törleszkedik erdélyhez és a többihez, mert aprópénzért vehet ott szavazatokat. Ha és amennyiben azok az emberek itt szavazhatnak majd. De az a pillanat Magyarország vége lesz.

Hertelendi 2012.10.25. 22:34:37

@Trompf: És még te nagyképűsködsz...

Akkor tessék...ez nem(csak) az én véleményem...

"sárkányfő 2012.10.25. 22:27:57
@Trompf: Szánalmas ahogy próbálod semminek nézni amit írtam, és menekülsz az érdemi a válsz elől. De már értem miért nem zavar téged a hamisítás, a múlt átírása. Ezzel neked alapvetően semmi bajod."

Hát komám ez vagy te! Illetve bocsánat... mind ilyenek vagytok!

hadri 2012.10.25. 22:34:48

@nemzetikonyves: Ez igen elmés! Én mindig is szántam a vakokat!

balkon-úr 2012.10.25. 22:35:39

@Trompf: Orbánt kifelejtetted a sorból, annak idején, kik is tanulhattak kinti (nyugati) egyetemeken? Elárulom megbízható kommunisták, megbízható gyermekei. Hol is végezte felsőfokú tanulmányait Orbán? No csak nem nyugaton?
Ennyit, a Te igazságlátásodról. Nem kicsit vagy elvakult az egyik irányban. De azért gyűlöld csak, a kommunistákat. Most is sok van belőlük hatalmon, még ha tagadják is.

Egyallampolgar 2012.10.25. 22:36:49

Muhaha ez jó:
"megvan benne a szándék, hogy a hazánkat egy másfajta útra terelje, mint amin a rendszerváltástól 2010ig ment, és megvan a rutinja, terve, apparátusa ahhoz, hogy ez sikerüljön is."

Hja, a parlamenti demokrácia egy vicc lett. Erre kevesen fogadtak volna 1990-ben. Az alkotmánybíróság, a köztársasági elnök intézménye önmaga paródiája. Az éjszakai parlamenti vitanapok és azok színvonala röhej. A média és alaptörvényt inkább hagyjuk. Hogy Mo. miniszterelnöke az EU rátarti bohóca/bátor szabadságharcosa tényleg meglepő.
Lehet, megvan az apparátusa csak ebből semmi nem látszik. Az EU legszarabb országa vagyunk. Menekülnek a befektetők. A versenyszférából lehet menni közmunkásnak. De jó! Persze ez a komcsik és az IMF hibája.

Környezettudatos 2012.10.25. 22:37:34

@Környezettudatos: És még annyit. Ha én szlovák politikus lennék, akkor nem basztatnám a magyar állampolgárságért egyik szlovákot sem, sőt! Vegye csak fel minél több, mert rajtuk keresztül erős befolyásra tehetnék szert egy idegen és egyáltalán nem barátságos ország belpolitikája terén. Hát ezért ne szavazzon ide az, akinek nem a határon belül van a lakcíme és van más állampolgársága a magyaron kívül. Aki itt szavaz az éljen itt életvitelszerűen. Annak elhiszem, hogy talán elgondolkodik a szavazata következményein.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.25. 22:38:27

@sárkányfő: "avítt az anyag történelemszemlélete,"
ez tudományos kritika akar lenni?
ez nem az, ez egy troll véleménye akinek elvették a kedvenc játékszerét, mégpedig kiderült hogy nem ő fújja a passzátszelet immáron.

Egyallampolgar 2012.10.25. 22:40:03

@Trompf:
A történelmet sem szépíteni sem rondítani nem kell. Az egy társadalomtudomány. Az van.

A meséket kell szépíteni. Mostanság ránk is fér. Van is rá kereslet bőven. Ott meneteltek a romantikus trikolórban. Megmutatták Brüsszelnek ki az úr itten.

Szánalom!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 22:40:20

@Környezettudatos:
Igazából ennek az ellenkezője igaz.
Tudtommal minden ország állampolgárságával jár szavazati jog is.
Valamint minden ország megadta a környező országokban élő honfitársainak az állampolgárságot régóta.
Akár moldáv-román, cseh-szlovák, francia-belga, német-cseh ... viszonylatban.

Környezettudatos 2012.10.25. 22:41:07

@Egyallampolgar: Majd brüsszel is megmutatja, hogy ki az úr itten, de annak az árát majd mi fizetjük. Ennyit a hülyének is megér orbán "szabadságharca", hát nem?!

ob.szerver 2012.10.25. 22:41:45

@Rkhaylitsha:

"Akkor eszerint annyira nem hulyeség a bankok tankok dolog ugye?
Nem csak mantrázni kell a ballib hulyeségeket, hanem olvasni, tájékozódni.
Mellesleg az OTP a tőzsdén van, napi milliárdos forgalommal, tehát csak saccolni lehet a tulajok pontos hányadát."

Egy újabb kibaszott nagy szakember. Saccold bátran a külföldiek részarányát, a társaság irányításában semmi szerepük nincs, az kizárólag a magyar menedzsment kezében van az ennek célnak megfelelően megfelelően kialakított alapszabályzat szerint.
Olvass, tájékozódj.

Malachi 2012.10.25. 22:42:12

@Rkhaylitsha: és akivel meg lehetne vitázni, azzal nem merünk, mert nincs komolyan vehető érvünk a viktor mellett, hm? mindkét oldalnak vannak hülyéi, az index fórumokon eléggé felülreprezentáltan szerepelnek. de ha mondjuk kihagynád őket a képletből és megpróbálnád elmondani mi a fidesz programja mostanában, máris tennél valamit az ügyért.

szóval azon kívül, hogy minden lapban meg buszok oldalán hirdetik, hogy az imf hazudik és nem kell, miközben azt nyilatkozzák, hogy még idén meg kell állapodni velük, hogy úgy védik meg a nyugdíjat, hogy egyszerűen ellopják, azon kívül, hogy itthon regisztrációhoz kötik a választást, miközben külföldieknek meg szavazati jogot adnak, hogy hetente írják át az Alkotmányt és a fontosabb törvényeket úgy, hogy akár visszamenőleges hatállyal is felmentse őket a piti lopásaik, jogtalanságaik alól, hogy a közgépre írnak minden fontosabb állami tendert, azon kívül, hogy egy rohadt költségvetést nem képesek úgy elkészíteni, hogy legalább a harmadik nekifutásra helyes számok szerepeljenek benne, meg azon kívül, hogy kinyírják a felsőoktatást - szóval ezeken a dolgokon kívül MI A FIDESZ PROGRAMJA?

mit vállaltak 2010-ben és mit értek el, mit teljesítettek azóta? még az a rohadt elszámoltatás se akar menni nekik, szegény budai már vért izzad, de azt a mocsokszemét gyurcsányt se képes lecsukatni, egy kicsit legalább.

jöhetnek a higgadt érvek, az értelmes vita.

és mielőtt azzal akarnád elütni az egészet, hogy de a Bajnainak sincs programja (vagy akárkinek) - egyelőre a fidesz irányít és nem Bajnai, egyébként meg ha megnézed a honlapjukat (hazaéshaladás) ott már most több és komolyabban vehető programot olvashatsz - egyáltalán VALAMIT - mint ami a fidesznek van. mondjuk a fidesznél nem nehéz jobbnak lenni, ugye.

sárkányfő 2012.10.25. 22:42:24

@Trompf: Ismételten felhívom a figyelmedet arra, hogy hazudsz. Tények maradtak ki. Ez nem történészek harca, ez történelemhamisítás. Aminek te a pártját fogod.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 22:43:17

@balkon-úr:
Melyik hozzászólásomból szűrted le hogy gyűlölök bárkit is ?
Vagy az elvakultságot ?
És miért ?

kamarti 2012.10.25. 22:43:18

kedves posztoló! te biztos nagyon fiatal vagy, ezért nem leszek alpári, de azért - tekintve, hogy a fiatalok az én jövőm is -, remélem, hogy azért vannak olyan fiatalok is, akik túllátnak az eszükkel a kisgyerek-kiskutya kombót helyettesítő aktuális vevőcsalogató hősökön, ez esetben a "telitalálat százéves felvidéki tanítónőn". Ezt bizony megetted, testvérem.

Sajnos, az én anyám már nem él, ezért nem tudom megkérdezni, ő mit gondol erről - pedig biztos lenne mondandója, tekintve, hogy alig háromévesen, egy marhavagonban dobták át az egész családjával a Felvidékről (ld. Benes-dekrétum), itt nőtt fel, itt dolgozott, itt adózott és ide szülte-nevelte fel a kölykeit. Nem volt tanítónő, az igaz, kitüntetést se kapott, se bocsánatkérést, se kárpótlást, se semmit, e helyett egy csinovnyik közölte vele, ha új személyit akar, lesz szíves elutazni a szülőfalujába és onnan hozott anyakönyvi kivonattal igazolni magát - ekkor már majdnem hetven volt.... és valójában sajnos nem is volt már sokáig szüksége papírokra. Nem kívánom, hogy valamelyik szeretted ezt átélje, vagy te végig hallgasd, ahogy zokog megalázottságában.

De maradjunk a pedagógusoknál: nyugodtan kérdezd meg bármelyiket a legközelebbi suliban, ő mit gondol megbecsülésről vagy nemzeti egységről.
Szóval láss is, ne csak nézz, és főleg: gondolkodj...

sárkányfő 2012.10.25. 22:43:21

@FILTOL: Látom te is szelektív látással rendelkezel, és amire nem tudsz válaszolni azt meg se látod...

hadri 2012.10.25. 22:45:43

@Trompf: Úristen!!! Mi lehet most a volt Jugoszlávia tagállamaiban... :D

Hertelendi 2012.10.25. 22:47:12

@Trompf: Megint hazudsz bazdmeg! Miért szavazna a belga a franciáknál?
A hasadra ütsz, mondasz valamit és azt mindenki higyje el? És még te akartál korábban összefogni?

Te beteg állat!

Rkhaylitsha 2012.10.25. 22:47:49

@ob.szerver: Nagyokos! Semmi szerepuk nincs ugye? Csak vannak, a 80%kal, néznek mint hal a szatyorban, aztán a taggyűlési meghivokkal tüzelnek. Hidd el, van közöm hozzá.

873ujr3rk 2012.10.25. 22:49:43

"Nem bírom, ha egy kamu sztorival próbálnak hőst emelni, mert sosincs jó vége."

https://www.google.com/search?num=10&hl=en&site=&tbm=isch&source=hp&q=nem+engedünk+imf

"A békemenet transzparenseit figyelve az jutott eszembe, hogy erős kultusza van Orbán Viktornak, egy idősebb generáció, ahol van még hagyománya ennek, tényleg szabályosan rajong érte.
Orbán nekem azért szimpatikusabb mint a legtöbb hazai politikus, mert nem nagyon takargat."

örömmel látom te is a kádárizmusban hiszel

Éljen örökké Kádár János !

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 22:50:59

@Hertelendi: A kettős állampolgárokról beszélek.. Szerinted nincs olyan arrafele ?

ob.szerver 2012.10.25. 22:52:51

@Környezettudatos:

"De az a pillanat Magyarország vége lesz."

Létezhet egy olyan szcenárió, hogy a magyarországi szavazók többségének akaratát átbillentik a ht magyarok.
Ha ez bekövetkezik, olyan gyűlölet keletkezik irántuk és olyan itthoni és ht magyar szembefordulás, amilyet még nem volt az ezer év alatt. Joggal. Én bízom a bölcsességükben, hogy belátják, azt, hogy mindenki ott szavazzon, ahol él és adót fizet.

ob.szerver 2012.10.25. 22:54:59

@Rkhaylitsha:

"Hidd el, van közöm hozzá."

Nem hiszem. Azt hiszem, hogy teljesen fogalmatlan vagy a témában, különben nem írnál ilyen ostobaságokat.

Malachi 2012.10.25. 22:55:49

@Rkhaylitsha: ja és fentihez még annyit, hogy mindezt a fantasztikus teljesítményt totális kétharmad birtokában képesek nyújtani.

megtehetnének bármit, érted? senki, a világon senki nem állna az útjukba. elindíthatták volna az EÜ, a nyugdíjreformot, mehetne a közig. átszervezése - nem úgy, mint most, hogy kirúgnak húszezer nemfideszest, aztán lassan feltöltik majd a helyeiket jó elvtársakkal - szóval ott van minden eszköz a kezükben.

de mivel csak és kizárólag a hatalom megtartása az egyetlen érdekük, nekik az a fontos, hogy átrajzolják a választókerületeket, új választási törvényt hozzanak, külföldről hozassák a szimpatizánsokat a hülyemenetükhöz, meg lehetőleg minden hónapban találjanak egy új ellenséget, akivel lehet jól hadakozni, hogy úgy tűnjön, csinálnak is valamit a balfaszkodáson kívül.

semmi másra nem kell nekik a kétharmad, csak arra, hogy minél hamarabb bebetonozzák magukat vagy húsz évre. és van ember, aki ezeket védi, ez számomra annyira hihetetlen, hogy azt elmondani nem tudom.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 22:56:18

@ob.szerver: Még attól is jobban fogják őket gyűlölni, mikor az MSZP kampányszerűen ingyenélő tolvajnak bélyegezte őket kampányszerűen, akik idejönnek elvenni a munkahelyet, és nyugdíjat mind a 23 millióan ?

Rkhaylitsha 2012.10.25. 22:57:27

@Malachi: Na, látod, ezzel mit lehet kezdeni. Nem igaz amit irsz.
A nyugdijat nem lopták el. Pont. A regisztráció szerintem is marhaság, max annyi lehet az értelme, hogy szavazás elott 2 nappal ne találjanak már ki valami hatalmas hulyeséget. Ez azért még nem a rettegett diktatura, ugye?
A közgépre irnak? Tulajdonképpen miért jobb ha mondjuk a strabag kapja?
Felsőoktatást nem tudom mit nyirtak ki. Fizetni kell? Mint mindenhol? Az államilag kiképzett embereket meg nem engedik hogy elmenjenek?

A fidesz programját pedig abban látom, hogy csokkentik az államadósságot, és kiterjesztik az adózók körét.
Gazdaságilag meg megprobálnak valami MÁST. Mert basszus, amit eddig csináltak, az elozo kormányok nem volt eredményes. Mert nem az. Nincs olyan vivmány, amit a fidesz lerombolt volna. Az, hogy a Bajnai amikor épp dőlt ossze a ház aláirt bármit az IMFnek, és megkiméltek minket az egy remek dolog, de azt a pénzt vissza kell fizetni.
Igen, jobbnak látom, ha nem engedik a tescot hogy nyisson ugy áruházat, inkább CBA, mert legalább a tulaj magyar.

Megfigyelo 2012.10.25. 22:57:52

@MikeBoy: Az EU egy teljesen más tranzakciós adót vezet be, aminek semmi köze (a nevén kívül) az Orbán-félére: ők nem a köznép átutalásait és pénzfelvételeit adóztatják, hanem a tőzsdei műveleteket (részvényvásárlás, stb.). Egyébként ilyesféle "tőzsdei illeték" volt a két háború közötti Magyarországon is, legalábbis a Heller Farkas-féle Közgazdasági Enciklopédia (megjelent 1930 körül) ír róla.

hadri 2012.10.25. 22:58:24

@Trompf: Én értem, de Jugoszlávia nem egyenlő Szerbiával...

Megfigyelo 2012.10.25. 23:00:03

@Rkhaylitsha: Igen. és a CBA tulaja finanszírozza a (nem is olyam új) nyilasokat -- hát köszönöm szépen...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.10.25. 23:00:31

némelyek ezekből a panelokból építkeznek itt, mint valami kurva robot:
"Szánalom! Te hülye fasz! Te náci! Te gyűlölködő náci hülye fasz, nettó szánalom vagy!"
átkéne magatokat már végre programozni egybites tapírok, mert ez így elég karcsú

ob.szerver 2012.10.25. 23:01:04

@Trompf:

"mikor az MSZP kampányszerűen ingyenélő tolvajnak bélyegezte őket kampányszerűen"

Miért érzed a szükségét annak, hogy olyan állításokkal érvelj, amelyek nyilvánvaló hazugságok?

2012.10.25. 23:03:00

@Megfigyelo:

Lehetnél jobb Megfigyelő!
Habár, lehet bennem van a hiba, mert te vagy a második, aki nekem válaszol valamire, amit csak mástól idéztem és jeleztem neki, hogy hülyeség.... :)

Rkhaylitsha 2012.10.25. 23:03:26

@ob.szerver: jo. akkor fogalmatlan vagyok. Az otp magyar, és az is volt, lesz. PONT. ob.tampon megmondta. A 80% kulfoldi tulajt azért értesitsed.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 23:03:55

@ob.szerver:
hu.wikipedia.org/wiki/Gyurcs%C3%A1ny_Ferenc
a 2002-es Orbán–Nastase megállapodás kapcsán azonban „23 millió román munkavállaló” bevándorlásával riogatott. Debreczeni József Új miniszterelnök című életrajzában Gyurcsány elismeri, hogy ez a kampányfogás az ő ötlete volt.[62][63]

Környezettudatos 2012.10.25. 23:04:27

@Rkhaylitsha: "Na, látod, ezzel mit lehet kezdeni. Nem igaz amit irsz. A nyugdijat nem lopták el. Pont."

Az enyémet pedig de. Arról nyilatkozz, ami érint. Az én megtakarításom javát eltapsolták...és mit látok? Foci stadiont és felcsúti foci akadémiát. Kössz!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 23:05:56

@Trompf: ugyaninnen:

amikor a 2004. december 5-i népszavazás előtt a „nem” mellett kampányolva 800 000 határon túli magyar áttelepülésének veszélyével riogatott[forrás?]. Emiatt népszerűsége a határon túli magyarság közt is mélyre süllyedt[forrás?]; több helyen tiltakoztak ellene[forrás?].

Megfigyelo 2012.10.25. 23:06:33

@Rkhaylitsha: Egyébként belátható időn belül az általad felsoroltak az ország teljes pusztulását fogják erdményeuni -- egytől egyig az ellenkezőjét csinálják, mint amit kellene. Pl. lehet a bankokat nem szeretni, de a bankadó felemelése *szükségszerúen* a GDP gyors zuhanását fogja eredményezni: az 1929-33-as nagy világválságot is az okozta, hogy "nem volt pánz", azaz a bankok nem hiteleztek, mert -- más okból, de -- nem volt miből.

Pszt! 2012.10.25. 23:07:34

Tipikus Viktorimado blog. Ebből 12 egy tucat!

Megfigyelo 2012.10.25. 23:08:39

@Rkhaylitsha: Ja, és a nyugdíjat bizony ellopták: a vonatkozó törvény és az Alkotmánybíróság határozata is explicite magántulajdonnak nyilvánították a magánnyugdíj-megtakarításokat.

Rkhaylitsha 2012.10.25. 23:09:26

@Malachi: kirugnak 20e nemfideszest aztán odatesznek 20e fideszest. Ezt komolyan gondolod? Akkor vagy kurva sok fideszes van az országban, vagy akit kibasznak az egybol elkezd nyekeregni, hogy politikai alapon. Amugy ez nem a közig átszervezése? A magányugdijpénztárak nem a nyugdij átszervezése?
Azt meg hogy lehet elore tudni, hogy ha átszabja a választókörzetet, akkor ő nyer. A milla szerint orbán már rég kisebbség, nincs támogatója stb. Hogy lehet ugy átszabni a választókörzetet, hogy mondjuk 20%kal is fidesz nyerhesse? Ja, meg ha mindenkinek annyira szar akkor hogy is maradnának hatalomban?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 23:09:34

@Pszt!: Tagadhatatlan.

Kicsit csodálkozom is, hogy címlapos lesz.

Általában a 12 egy tucat "Orbán takarodj!" blogok találhatóak a címsorban sorra.

kamarti 2012.10.25. 23:09:59

@Rkhaylitsha:
- nem lopták el a magánnyugdíjpénzt? akkor hol is van? vagy a pénz vagy az egyéni számla, amin nyilván van tartva?
- az normális, hogy valaki külföldön olcsóbban tanulhat/juthat diplomához, mint itthon? És mennyiben költséghatékony vagy hasznos a hazának, ha a diplomájával eszébe sem jut hazajönni, hiszen az egyetem alatt kiépített munkakapcsolatok révén jut álláshoz - kint? Mennyivel jobb az, hogy a kölkök már érettségivel elhúznak, nem pedig diplomával mennek szakmai tapasztalatot szerezni, amit aztán itthon hasznosíthatnak? Mutass már egy országot, ahol önfenntartó a felsőoktatás (lehet nálunk jobb adottságú, gazdagabb is, mondjuk olyan, ahol természeti kincsekkel is lehet kufárkodni, nem csak az agyakkal. Bónusz kérdés: ár-érték arányban nem lehetne inkább a foci önfenntartó?
- csökkentették az államadósságot? mikor?
- 240 ezerrel kevesebben adózunk, és kevesebbet is, plusz még nem is romlott el mindenki hűtője, mert valahogy a fogyasztás se indult be az egykulcsostól. Szóval lehet, hogy mást próbálnak (bár nekem, tekintve hogy elég öreg vagyok hozzá, ez a más eléggé ismerős a múltból), de nagyon nem jött be, már elnézést.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 23:11:05

@Malachi: Azt vágod, hogy kb darabra ugyanannyi embert bocsátottak el a Köz-tv-től, mint az MSZP alatt ?
Vagy hogy a monetáris tanács tagbővítés az MSZP-s találmány ?

ob.szerver 2012.10.25. 23:11:24

@Trompf:

"ez a kampányfogás az ő ötlete volt."

Na de ez nem egyenlő azzal, amit írtál, ugye. A 23 millió elhangzott, egy kampányban elfogadható túlzás volt. Mert attól még a legegyszerűbb fideszes sem ijedhetett meg, hogy idejön 23 millió román, és lekapcsolják maguk mögött a lámpát, ugye?

2012.10.25. 23:11:41

@Rkhaylitsha:

Legyen a bemelegítő kérdés:
"A 80% kulfoldi tulajt azért értesitsed. "
Honnan vetted a 80%-ot?

Malachi 2012.10.25. 23:12:53

@Rkhaylitsha: ha nem lopták el, akkor mutasd meg, hol van. azt hazudták, mindenki személyes számlát kap a befizetéseiről. ilyen a mai napig nem létezik. azt a pénzt senki a büdös életben nem látja már viszont, mert elköltötték "adósságcsökkentésre". meg MOL részvényre, ami mára a töredékét éri. ügyes.

a regisztráció is annyira piti, hogy az őrület, nincs egy ép érv mellette. nem írtam diktatúráról, azt írtam, hogy tesznek rá, mi van az országgal, a fontossági sorrendet az vezeti, hogy ők maradhassanak hatalomban. azzal foglalkoznak, mással meg nem, vagy ha igen, akkor pocsékul. hoffmann új oktatási törvényét hányszor dobta vissza a vezér? négyszer? pedig ő nevezte ki...

nem, nem jobb, ha a strabag kapja. az lenne a jó, ha az kapná, aki a legjobb ajánlatot adja. az meg nem jó, hogy más cégeknek eleve az indulást lehetetlenítik meg a személyre szabott pályázatokkal.

úgy teszik fizetőssé a felsőoktatást, hogy az utóbbi húsz évben minden alkalmat megragadtak rá, hogy megakadályozzanak mindenféle tandíjtörekvést, közben az egyetemekből, főiskolákból ipari szivattyúval veszik ki a pénzt. nem kell annyi okos művelt ember ide, a végén még kinyílik a csipájuk. köpni kell erre is. az államilag kiképzett emberek ha akarnak így is elmennek, mert a szakmájukban kint egy év alatt megkeresik a képzésük költségét, de legalább visszajönni se akarnak majd egy ilyen baráti és kedves indítás után.

az államadósságot így se igazán tudják csökkenteni, mert örülhetünk, ha nem lesz mínuszban a GDP. irgalmatlan pénzeket költöttek "csökkentésre" miközben a gazdaság meg romokban van. én jobban örülnék, ha erős és növekvő gazdaság eredményei húznának ki a bajból.

a végére meg nagyon leegyszerűsítve - Bajnai aláírt, ezért lett bizalom, ezért meglendült a gazdaság, ezért nem kellett lehívnia az egész hitelkeretet, amit lehívott, annak nagyobb részét a korábbiak adósságainak a törlesztésére fordította. ez így megy, bár a pénzügyekhez nem igazán konyítok, de annyi tiszta, hogy ha kamuzol, nem kapsz semmit és még az korábbi befektetőket is elriasztod.

az ország szar állapotban van, KELL a mocskoskapitalisták pénze. az nem terem a fán. és sokkal jobb, ha befektetésekkel hozzák, vagy ha végső esetben a kormosseggű IMF adja 3-4% kamatra, mint az, ha a viktor pikpakk eltőzsdézi (MOL) vagy piacról vesz fel hitelt dupla akkora kamattal, mint az IMF-é.

ez van.

Rkhaylitsha 2012.10.25. 23:12:59

@Megfigyelo: MILYEN MEGTAKARITÁST????
Az állam által levont nyugdij egy részét tették magánpénztárba, ahelyett hogy ment volna a többihez. A fasznak kellett bevezetni? Kötelezoen be kellett lépni. Visszacsinálták az egészet. Egy rohadt fillért nem tett bele egyik tag sem, mert nem is lehetett.
Amit irtál hazugság.

Megfigyelo 2012.10.25. 23:13:12

@MikeBoy: Hát, úgy túnik, tényleg nem vettem észre, hogy hivatkozol. Sorry.

vazzup 2012.10.25. 23:13:28

Nem tudom melyik rosszabb, a szocialista MSzp vagy a kommunista Fidesz?

Egyformák, nincs különbség.
A Pozsgai bácsi remélem jól van, mert hogy az ő idehányt alaptörvényével fogják egyszer agyonverni az antikomunisták.

ob.szerver 2012.10.25. 23:14:59

@Rkhaylitsha:

"jo. akkor fogalmatlan vagyok."

Na, akkor ennyivel előrébb vagyunk. Az OTP nagy többségben levő külföldi részvényesei természetesen pontosan tudják, hogy a társaság irányításába nincs beleszólásuk. Nem a tulajdonosi jogokért veszik a papírokat, hanem az árfolyamnyereség / osztalék reményében.

sárkányfő 2012.10.25. 23:15:10

@kamarti:
Ma beszéltem egy fiatal csajjal. Azért nem tanul tovább itthon, mert akkor alá kéne írnia a röghöz kötős szerződést. Azt meg nem meri, mert lehet hogy ki kell mennie külföldre hogy megéljen. Így azt sikerült elérni, hogy még gyorsabban és biztosabban kiüldözi őt a magyar állam...

Megfigyelo 2012.10.25. 23:15:20

@Rkhaylitsha: Akérmit mondasz, a törvény mégiscsak egyértelmően magántulajdonnak nyilvánította -- tehát az elvétele lopás volt.

2012.10.25. 23:16:49

@Rkhaylitsha:

"A fasznak kellett bevezetni?"

Mert nagyságrenddel jobb rendszer annál, mint ami most van.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.25. 23:18:27

@sárkányfő:
Ha fizetőset választ, akkor nem kell aláírnia semmit.
Az ingyenes helyekre meg van bizonyára rászorultabb jelentkező is itthon, azoktól akik megengedhetik maguknak a luxust, hogy külföldön tanuljanak.

Rkhaylitsha 2012.10.25. 23:19:14

@Malachi: nem lopták el, mert nem volt a tied. Pont. Olvass utána. AMugy elég nehéz higgadt és nyugodt párbeszédet folytatni, ha simán tényként kezelsz néhány hazugságot.
Pl-. Mol tészvény 18630 a mai napon. Töredékének hivni nem csusztatás szerinted? (22400 ért vették)..
Na, és akkor maradjunk annyiban amit irtál, hogy nem konyitasz a pénzugyekhez.
Azért elgondolkodhatsz, hogy spanyol, olasz, portugál, mindenki a tökét levágja inkább, mint hogy az IMF tol kérjen pénzt - nyilván ők is hulyék, aztán nem kell a jó kis kamatra a hitel.

Megfigyelo 2012.10.25. 23:19:28

@Rkhaylitsha: Egyébként sokaknak tett a munkaadója hozzá a magánnyugdíjpénztári megtakarításához -- ezt mostanság "caffeteriának" nevezik -- és azt is ellopták.

Rkhaylitsha 2012.10.25. 23:19:54

@ob.szerver: hidd el, hogy van beleszolásuk.

Rkhaylitsha 2012.10.25. 23:21:20

@MikeBoy: ja. marha jó rendszer volt. tényleg. nyugdijat fizették hitelbol, az általam befizetett pénz meg rohadt a bank számláján, aztán lofaszt nem hozott

ásványi répacukor 2012.10.25. 23:21:40

A postirónak: ami a blogod cime..... juk/, inkább
...... játok.Ezért az irásért kár volt reggel felkelni.
"... Nem nagyon takargat" Hát akkor mit csinál éjjel és nappal ? Hogy valami jót is kivánjak, feküdj össze
azzal a Stefániának mondott koszasszonnyal legalább egy éjszakára!

Megfigyelo 2012.10.25. 23:21:46

@Rkhaylitsha: Egyébként, ha nem lett volna magántulajdon, nem fizették volna ki a reálhozamot az embereknek. A lányom is kapott egy szép összeget. (Én a korom miatt már nem voltam érdekelt.)

A város és a csillagok 2012.10.25. 23:22:08

@Somló November: "átkéne magatokat már végre programozni egybites tapírok, mert ez így elég karcsú"

Mondjuk ilyenre, hogy: "mocskoszsidók, -ballibek, -komcsik, karvalytőke, beleszülettünkaturulba, éljenhorthy, minyerítünkalóhelyett"?:DDDDD

Rkhaylitsha 2012.10.25. 23:22:10

@Megfigyelo: Nem tehetett hozzá. Az az önkéntes nyugdijpénztár. Abba lehetett beletenni, az meg tudtommal él és virul.

kamarti 2012.10.25. 23:23:35

@vazzup: jól van, és szerinte a nemzeti egységért senki nem tett annyit, mint Viktor... hogy hol él, nem tudom, de biztos nem itt

@sárkányfő: van egy érettségi előtt álló, humán beállítottságú gyerekem - szerinted? (persze, mielőtt elmegy, majd megkapja ajándékba a bőrkötésű alkotmányt az elmebeteg Kerényitől, a kisebbek meg majd kölcsönözhetik az iskolai könyvtárból Tormay Cecile-t, szintén a la Kerényi - az én adómból...). és az ember ne kapjon agyfaszt, már tényleg na, mert minden napra jut három ilyen

Rkhaylitsha 2012.10.25. 23:24:25

@Megfigyelo: aha. szép összeget mi? :D
Hagyjuk már. Hulyeséget beszélsz.

873ujr3rk 2012.10.25. 23:24:58

@Rkhaylitsha: "Gazdaságilag meg megprobálnak valami MÁST. "

lófaszt mást. minden nyomorult pénzügyminiszter megszorító csomagja arról szólt az elmúlt 20 évben, hogy megvágták az egészségügyet, az oktatást, az autóst, az adófizetőt, de érintetlenül hagyták a nyugdíjakat és a közszolgákat.
10millióra jut 2millió adofizető és az adóbevételek 90%-át az adófizetők kb 10%-a adja. belőlük él az állam.

most a MÁS talán annyi h ésszerű kamat helyett piaci kamattal veszünk fel hiteleket az eddigiek törlesztésére kettő éve, kifizetjük közösből a devizahitelesek faszságát, kitömjük a közgépet, a földeket a klientúrának adjuk, lenyúlunk magánmegtakarításokat azon MOL-t veszünk és bebukjuk.

miközben azt kérik tőlunk, most legyen MÁS gazdaság és vessenek végre véget annak, hogy 2millió adófizető hátán él 8millió kb. (ok kihagytam az áfát és mindenmást, de akkor is végtelenül torzul kevés termelő éltet nagyon sok nemtermelőt), ne hozzunk visszamenőleges hatályú törvényeket (ez is mekkora nonszensz és megy a birka és felvonul) ne változtassuk az adórendünket évente és teremtsünk hosszú távon kiszámítható jogi, gazdasági környezetet.

nem működhet úgy az ország, hogy a mindenkori kormánya kizárólag arra törekszik, hogy az eltartottak szavazatain megvegye a következő négy évet. és a legszomorúbb az, hogy az elmúlt két évben meg a következő kettőben kétharmadukkal olyan pályára állíthatták volna az országot, hogy az eltartottak szavazatai ellenére is megkaphatták volna a következő négy évet, de sajnos ehhe túl gyávák, pénzéhesek és korruptak.

marad ami eddig is,

Örökké éljen Kádár János!

Malachi 2012.10.25. 23:25:03

@Rkhaylitsha: komolyan, mert ezt csinálják. irtóra meglepne, ha nem így lenne. átszervezés ez is, meg a nyugdíjmegoldás is, csak az elsővel az a baj, hogy megint csak nem az országnak lesz jobb tőle, hanem nekik, a másodikkal meg az, hogy egy már bevált és normális keretek között működő rendszert vágtak ki egy olyan miatt, ami viszont 1000%, hogy totális csőd lesz olyan 15-20 éven belül. plusz a módszer ugye, egyszerűen kizsarolták az emberek pénzét, emlékezz csak vissza. aztán mikor lejárt az ügy, visszavontak minden addigi fenyegetést - ugye aki a magánban marad, nem kaphat állami nyugdíjat, 75%-ot kaphat, na jó, mégis kaphat. röhej.

a választókörzetes dologgal is a szándék a baj. az, hogy egyáltalán nekiálltak faragni. miért nem volt jó, ahogy eddig, 20 évig? most az van, hogy vagy szarrá nyerik magukat, vagy nagyon kikapnak. de maga a szándék is aljas.

@Trompf: nem mondtam, hogy az MSZP a jóság teteje. de az biztos, hogy az ő idejükben senkit nem retusáltak ki a tudósításokból és nem három sarokkal odébbról tudósítottak egy több tízezres tüntetésről, hogy elhazudhassák azt is. ami a köztévében, MTI-nél ma megy, az egy vicc.

2012.10.25. 23:27:08

@Rkhaylitsha:

Te kérdeztél, én válaszoltam!
Minek kérdeztél, ha te magad is tudod a választ?

A két rendszert hasonlítottam össze, nem az átállás időszakát! Ez volt a kérdés is.
Piszok egyszerű a válasz még egyszer:
A manyup rendszer jobb a mostaninál.

sárkányfő 2012.10.25. 23:28:07

@Trompf: És te honnan vagy olyan kurva okos már megint, hogy tudod, hogy az én ismerősöm olyan tehetős, hogy nem szorul rá az ingyenes oktatásra? Miközben ráadásul épp azt írtam, hogy attól való félelmében nem mer itthon tanulni, hogy külföldi munkára kényszerül az önfenntartás miatt?

És egyáltalán van olyan magyarellenes rémtette a Fidesznek, amit te nem kezdesz el zsigerből védeni, a történelem-hamisítástól az oktatás szétverésén át a state captureig? Neked is kiszámálázzák az oldalanként 470e-t, vagy olcsó léért adod el magad?

kamarti 2012.10.25. 23:28:36

@Trompf: naja, csak a rászorulók meg nem választhatják meg, hogy mit tanulnak, mert bizonyos karokon nem lesz csak fizetős hely... ha szülő lennél, tudnád, hogy nem csak azok mennek majd el, akik a luxusból megengedhetik, hanem azok is, akiknek apu-anyu (ahelyett, hogy új hűtőt venne itthon és felpörgetné az unortodox gazdaságot) arra költi majd az utolsó filléreket, hogy a gyerek kimenjen, akkor is, ha mondjuk dolgoznia kell tanulás mellett (arról nem beszélve, hogy van, ahol olcsóbban tanulhat a kölök, mint itthon és még csak aláírnia sem kell). Ez melyik pontján jó a hazának? Vagy az itt maradó istenadtának?

873ujr3rk 2012.10.25. 23:29:17

@Rkhaylitsha: nekik van működő gazdaságuk, iparuk, nyersanyaguk, és történelmi okokból erős alkúpozícioik az EU-ban. gazdaságuk ezerszer jobban kötődik az északi államokhoz mint mi.
nekünk nincs iparunk, nincs nyersanyagunk, lófaszjóskák vagyunk, de azt mondjuk hogy mindjárt tönkremegy a nyugat. lol. simán jól elvoltak akkor is amikor itt trabantok versenyeztek ladákkal, hiánycikk volt a hűtőszekrény és kétévente utazhattál hozzájuk. szerinted mennyire vennék észre ha eltűnnénk ?

sárkányfő 2012.10.25. 23:29:31

@kamarti:

Nagyon komolyan, és persze nagyon szomorúan mondom: lehet hogy az jár jobban, akit a Fidesz elüldöz ebből az országból. Szívem szakad meg hogy ezt kell leírnom, de ez van.

ásványi répacukor 2012.10.25. 23:29:50

@kamarti: A börkötésű alkotmányt kőbevésve az összes
egy-két napos módositsással együtt? Hordárt vigyen magával a gyerek.....

Malachi 2012.10.25. 23:32:03

@Rkhaylitsha: hát azért, ha figyelmesen olvastál nem MTA székfoglalót írtam a közgáz Nobelem okán, hanem értelmes érveket próbálok hozni.

ne alázz már meg azzal, hogy ennyivel elintézed. és akkor a többi soksok mondat, amit leírtam? az már nem fontos? csak az, hogy nem sokat konyítok a pénzügyhöz?

erre csak annyi jut eszembe, hogy "Bástya elvtárs már le van szarva?"

ob.szerver 2012.10.25. 23:34:07

@Rkhaylitsha:

"ja. marha jó rendszer volt."

Arról lehet vitát folytatni, leginkább SZAKközgazdászzok által, hogy a rendszer előnyei vagy hátrányai vannak-e túlsúlyban. Vannak országok ahol így, máshol úgy döntenek.

Itt viszont nem ez volt a kérdés. Nálunk egy fennálló, 12 éve működő rendszert basztak szét, amely félidőben volt ahhoz, hogy a gyakorlatban is működni kezdjen, és óriási tehertől mentesítse a mindenkori költségvetést. A pénzt jelentős részét pedig beforgatták a 2011-es költségvetésbe, tehát nyomtalanul elfüstölték.

Ha csak egyet lehetne kiragadni az orbánrezsim nemzetellenes bűntettei közül, akkor ez lenne az.

Rkhaylitsha 2012.10.25. 23:37:23

@873ujr3rk: Na, most azzal, hogy áfát meg telefonadót meg minden ilyen hulyeséget kitalálnak, nem a 2 millio terheit csökkentik?
Ésszeru kamat ellen tiltakozik az összes európai ország. Nálunk az a helyzet, hogy akartak egy olyat mint egy hitelkártya, egy készenléti keretet. Na, az IMF ezt nem akarja, hanem ide akar baszni x mennyiségu pénzt.
Aminek lehet hogy 3% a kamata, de nekunk elég lenne x/4 is. EZért veszi fel inkább a 7%on, mert még mindig kevesebb mint amit az IMFnek fizetnél.
Hagyjuk már a magánmegtakaritás szót, senkinek nem volt ott megtakaritása. Hazugság. A nyugdijjáruláka egy részét tették oda, amit mindenképpen levontak elotte is, most is.

Tököm kivan, hogy ebben az országban hirtelen lett 10millio gazdasági szakember, aki ugy vágja, hogy miért jobb az IMF mint más, hogy a MOLon mennyit veszt az állam.
Az bezzeg jó, amikor a gázárképletet nem változtatják, mi?

kamarti 2012.10.25. 23:37:39

@ásványi répacukor: hát idén erre is elköltöttek párszáz milliót, szóval gondolom, jövőre is fussa rá...

@sárkányfő: sajnos én is attól tartok, van ebben igazság. De szerintem elég sokan nyilvánítanak úgy véleményt erről a kérdésről, hogy egyáltalán nem érzik a saját bőrükön a problémát. én is azt szeretném, mint minden normális szülő: hogy a gyerekemnek jobb legyen. és ezek akárhogy kapálóznak, már megteheti, hogy elmegy, és azt is, hogy visszajön, ha akar. De én nem szeretnék azon gondolkodni, hogy utána menjek-e, vagy őt zsaroljam haza, hogy lássam is néha. Egyszerűen kikérem magamnak, hogy ilyesmin kelljen agyalni. Mi a fenéért nem lehet itthon esélyük a boldogulásra?

2012.10.25. 23:42:12

"Tököm kivan, hogy ebben az országban hirtelen lett 10millio gazdasági szakember, aki ugy vágja, hogy miért jobb az IMF mint más, hogy a MOLon mennyit veszt az állam.
Az bezzeg jó, amikor a gázárképletet nem változtatják, mi?"

Istenem, itt már a blöff és a tudatlanság embertelen keveréke rakódott össze! :))))

kamarti 2012.10.25. 23:43:16

@Rkhaylitsha: már az előbb megírtam, de valahogy elkerülte a figyelmedet: 240ezerrel máris kevesebb az a kétmillió.
az áfát, a telefon- meg a tranzakciós adót meg mind a tízmillió fizeti, ha odafigyelsz, már OV sem mondja, hogy majd ők jól nem hagyják, hogy átháruljon a népre...
és a manyupról még egy: ÖRÖKÖLHETŐ. többek között ez sem mindegy, néhány évtized, és te is rájössz

A város és a csillagok 2012.10.25. 23:45:18

@Rkhaylitsha: 2012.10.25. 22:28:50
"@Hertelendi: Amugy a 7 pontodat egy bizonyos népcsoportra ugyanugy rá lehet huzni..."

Na vééégre, már annyira vártam ezt régi jó, ismerős, meghitt, alattomos kis odapöttyintett célzást!!!:DDD Épp kezdtem csodálkozni: mi történt, ilyen mérsékelt, igazságszerető széljobbos kommentelővel van dolgunk? De nem, elővetted te is hálistennek a végső érvet.

Ugyan melyik népcsoportra gondolsz kispofám, eszem azt a kis általánosító szívedet?
He?

Rkhaylitsha 2012.10.25. 23:45:48

@Malachi: Jo. Csak 4 embernek válaszolgatok - mintha én lennék a fidesz- pedig nem, csak utálom, amikor hazugságot vesznek alapul és tényként kezelnek.
Regisztrációrol irtam elobb, szerintem se kellene. Hulyeség.
Közgép szintu cég nem tudom hány van magyar tulajdonu. Ugy tudom, hogy egy sincs. És igen, jobb, ha magyar tulajdonu cég kapja, mert xy legalább itthon költ, nem kiviszi a hasznát.
Felsooktatáshoz nem értek. Vicc, hogy kiképeznek orvost sokmillioért, aztán elhuz a francba. Az is vicc, hogy szerdánként hajnalban csak részeg fősulisokat lehet látni.
A gazdasági részhez meg nem értesz. Az államadósság csökkent. Az IMF hitel nagyszeruségét meg elobb megmagyaráztam.
Ha nekem kell 1000 ft, és te adsz 10% ra ezret, akkor jobban járok, mintha más adna 5000et 5% ra.

Rkhaylitsha 2012.10.25. 23:47:42

@Siegelindee: arra amelyiknek nagy része segélyből él, képzetlen. És semmi rosszat nem mondtam rá, csak annyit, hogy az a 7 pont az rájuk is vonatkoztatható, ezzel az erővel elvehetné a szavazatukat.

RepLa 2012.10.25. 23:48:16

T. "bekaphattyuk"!

Hirtelen felindulásból a gondolataidhoz akartam számtalan szebbnél szebb véleményt hozzáfűzni, de látva, hogy az értelmesebbek már elmagyarázták, mennyire és merre torzít a szemüveged, így ezt hagyom.

Szeretnélek viszont megkérni valamire, de komolyan. Ha már úgy gondolod, mondandód közzé szeretnéd tenni, mert annyira értékesek, legalább légy annyira igényes, hogy szánsz egy kis időt arra is, hogy átolvasod...... esetleg átolvastatod valakivel, aki tud helyesen írni. Az írásod tele van ugyanis helyesírási hibákkal. Rengeteg helyen nincs vessző, ahova kellene, aminél persze zavaróbb, hogy ott is van, ahova nem kell. De ami eszméletlenül felbosszant mindig, ha látom, az utolsó mondatod. "Az út ugyan ott, ugyan úgy kezdődik." Az ugyanott és az ugyanúgy ugyanis egybeírandó.

Lehet, nem látjuk egyformán, de meggyőződésem, hogy ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek, akkor először neked kell komolyan venned magad. Mert persze hibátlan helyesírás mellett sem értettem volna veled egyet, de legalább komolyan vettelek volna.

További sok sikert!
Repták Iván

2012.10.25. 23:48:26

@Rkhaylitsha:

"A gazdasági részhez meg nem értesz."

Ha valaki nem ért hozzá, az te vagy!
Ezt közgazdászként mondom neked!! ;))

Rkhaylitsha 2012.10.25. 23:49:42

@MikeBoy: Tudatlanság? Kis barátom. Én 99ben vesztettem milliokat mol részvényen, mert a rohadtfidesz nem hagyta, hogy átirják a gázárképletet, és maradjon olcso a gáz az istenadta népnek.

Rkhaylitsha 2012.10.25. 23:51:27

@kamarti: öö.. ??? én pont azt mondtam, hogy igy mindenki fizeti a sok hulye adót, nem csak arrol van szo, hogy szja- formájában elvesszuk a 300 felett kereső burzsujoktol

Rkhaylitsha 2012.10.25. 23:52:51

@MikeBoy: mondom én, hogy 10 millio közgazdász van itt.
Amugy a srác irta, hogy nem konyit hozzá...
Én konyitok.

ob.szerver 2012.10.25. 23:53:45

@Rkhaylitsha:

"Na, az IMF ezt nem akarja, hanem ide akar baszni x mennyiségu pénzt.
Aminek lehet hogy 3% a kamata, de nekunk elég lenne x/4 is. EZért veszi fel inkább a 7%on, mert még mindig kevesebb mint amit az IMFnek fizetnél."

Uramisten. Komolyan kérdezem: ezeket te találod ki, vagy a MaNem-ben olvasod vagy a birkamenetben hallottad? Hogyan tudsz ekkora butaságokat leírni? Ez az amit mindig mondok: Orbán és bandája 20 éve abból él, hogy hülyére veszik ezt az országot, és ebben teljesen igazuk van.

2012.10.25. 23:54:04

@Trompf: Igen , Angliában is ott szavaz az összes kanadai, meg ausztrál.
Hülyeség.
Viszont én, mint magyar állampolgár, itt szavazok, Angliában, az angol helyhatósági és országos listára. Tudod miért? Mert itt adózok! És jogom van eldönteni, hogy ki, mit tesz a pénzemmel. Sőt, jogom van rákérdezni.
De mielőtt kérdeznék, a helyi önkormányzat minden évben elküld a lakcímemre (igen, névvel) egy éves beszámolót, ahol tételesen láthatom, hogy mennyi volt a bevétele, és mire költötte.

Rkhaylitsha 2012.10.25. 23:55:30

@ob.szerver: anyád sugta a fülembe te paraszt.
De elmesélheted, itt az alkalom, hogy miért is olyan jó az IMF.

kamarti 2012.10.25. 23:56:28

@Rkhaylitsha: nagyon szelektíven válaszolgatsz, de oké: nem, te azt mondtad, hogy a kétmillió terheit csökkenti a telefonadó stb. De ez nem így van: mind a tízmillióét növeli. Vagy legalábbis az én adóm nem csökkent. A tiéd?
És elegánsan elsiklottál a fölött, hogy az eltűnt 240ezer adózó, az bizony tízszázalékos csökkenés....

2012.10.25. 23:56:47

@Rkhaylitsha:

Én meg neked írtam.
Nem értesz hozzá!

Nem baj ez, csak nevetségessé teszed magadat.
Hát ennyi!

2012.10.25. 23:59:31

@Rkhaylitsha:" Ha nekem kell 1000 ft, és te adsz 10% ra ezret, akkor jobban járok, mintha más adna 5000et 5% ra."

És ugye az se baj, hogy a készenléti hitelt nem kell lehívni?
Meg azt sem hagytad figyelmen kívül, hogy az államadósság nőtt? Sose volt ilyen magas. Egy egyszeri tétel vitte le , a manyup pénz kivezetése a könyvekből. Van még ilyen egyszeri tétel?
Ugye, hogy nincs. De ha lenne is, az nem a gazdaság fejlődése, hanem a pénz felélése.
Szóval tényleg nem értesz a közgazdasághoz.

Malachi 2012.10.25. 23:59:44

@Rkhaylitsha: fáradt vagyok, hagyjuk. csak annyit a pénzügyi részéhez - amihez nem értek, te meg nyilván - hogy ha csökkent is (amúgy nem igazán csökkent, de mindegy) nem fenntartható az, amit a fidesz csinál. jó, persze ez alattomos körmönfont hazugság, mert az imf is ezt mondja, de ő azért mondja, mert ha már ad valami pénzt, akkor azt vissza akarja kapni. na most amíg ilyen ad-hoc ötletelgetéssel taszigálják a gazdaságot és csak azt nézik, éppen a kitől lehetne megint lenyúlni pár milliárdot, hogy még pár hónapig elkaristoljon az ország, közben meg a hülyeségükkel zavarják kifelé a pénzt innen, záros határidőn belül nemhogy adósságcsökkentés, meg hiteltörlesztés nem lesz, hanem helyette büdös nagy államcsőd, az.

érted? rossz az irány. az a MÁS gazdaságpolitika - ami nem is létezik. az első kérdésem az volt, mi a program. szerinted az adósságcsökkentés. az nem program, hanem cél. program, az sajnos nincsen hozzá.

megint csak: ez van.

de veled legalább lehet beszélni. tuti, hogy ha jobban elmélyülsz a témában, meglátsz majd olyan dolgokat is, amiket ma még nem, vagy nem úgy.

a világ amúgy nem annyira bonyolult hely, nagy része - a boldogabbik - elég korrekt és egyszerű szabályok alapján működik. nem túl okos dolog kivagyiságból csakazértis az ellenkezőjét csinálni annak, ami másoknak már régen bevált. mondjuk a fidesz nem is azért csinálja, de mindegy, tényleg.

megyek, beleteszek egy kis mínuszt a GDP-be.

2012.10.26. 00:07:15

@Rkhaylitsha:" De elmesélheted, itt az alkalom, hogy miért is olyan jó az IMF."

Én elmesélem: vizsgáld meg a forint árfolyamát.
IMF LEHETŐSÉGE van, csak a lehetősége, javul a forint. IMF megegyezés távolabb kerül, romlik.
Az IMF nélkül támadhatóak vagyunk. Jövőre megint vissza kell fizetni hiteleket. Ha van IMF pénz mögöttünk, hozzá lehet nyúlni az állami tartalékokhoz. Ha nincs, és Orbán mégis lenyúlja a tartalékot, betámadják a forintot a tőzsdén.
A kibocsájtott államkötvények jelentős része külföldi kézben van. Ezek leginkább spekulánsok.
Vagy befektetési alapok.
Ha veszélyt éreznek, azonnal elhajigálják a kötvényeket.
Gondolom, téged megnyugtat, hogy a Magyar Államot nem egy szervezet hitelezi, melynek tagjai vagyunk, emberünk ott ül a bizottságban, sőt, szeretnénk a következő ciklusban a döntéshozó körbe is delegálni, hanem inkább a követelések egy jelentős része egyetlen, AMERIKAI pénzügyi érdekeltség kezében van?

Malachi 2012.10.26. 00:08:39

@Rkhaylitsha: ezt most olvastam, hát...figyelj. lehet, hogy ezzel megsértelek, de ha te konyítasz a közgazdaságtanhoz, meg a pénzügyekhez és ilyeneket le tudsz írni, amiket fentebb, ráadásul helyesled a fidesz "programját" akkor te vagy Matolcsy és ebben az esetben elnézést kérek pénzügyminiszter úr, de nem akar elmenni pihenni? csak néhány évre, és még fizetnie sem kellene semmiért, az a kétmillió adózó boldogan összedobja önnek a pénzt. boldogan!

2012.10.26. 00:09:02

@Malachi: Nem csökkent, nőtt. Ki kell venni a manyup pénzt, és kiderül, hogy a gazdaság teljesítőképessége, GDP-hez viszonyított hiány romlott.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 00:09:35

@MikeBoy: Jójó. Te meg persze igen. Fejtsd ki nyugodtan, hogy miért olyan jó az IMF hitel...

2012.10.26. 00:11:50

@Rkhaylitsha: De elmesélheted, itt az alkalom, hogy miért is olyan jó az IMF.

Ja, Templeton, mintegy EZER_MILLIÁRD forint van egyetlen kézben.
Ha holnap eladásra kínálja, mindenki más szabadul tőle. Tudod, mi a vége? Államcsőd.
Ennyire ne légy vak.

Malachi 2012.10.26. 00:12:18

@Könnyen elkaptuk, uram!: én tudom, de nem írhatom le, mert én bevallottam, hogy nem vagyok közgazdász. ciki...

Rkhaylitsha 2012.10.26. 00:12:31

@kamarti: Nem tudom hogy milyen adat alapján tunt el 240ezer adozo. Most hallok errol eloszor.
Na, szoval, mivel magyaro. az adoelkerulés hazája, azért kurvára nem lesz jó a többkulcsos adó. Mindenki minimálra, meg kevesebbre van bejelentve. Ezért csinálták hogy egykulcsos adó, kevesebb lett, de a fogyasztási oldalon meg emeltek. Többen fizetik, mert fizeti a telefonadót az is, aki nincs bejelentve.
Mi a kérdés?

2012.10.26. 00:13:00

@Rkhaylitsha:" Fejtsd ki nyugodtan, hogy miért olyan jó az IMF hitel..."

Én kifejtettem. Túl bonyolult? Vagy túl hosszú?

2012.10.26. 00:14:31

@Malachi: Máskor ilyen hibát ne véts!
Ebben az országban mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Legalábbis Simicska szerint. Feltéve, ha fideszes. Ugyanis a törvény bünteti.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 00:18:24

@Könnyen elkaptuk, uram!: Igen! Ezért akartak készenléti hitelt! És nem kapták meg! Ezen ment a faszolás legutóbb mikor itt volt az IMF.
Nőtt az államadósság? Na ne bassz..
@Malachi: Értem a gondolkodásodat. Az a jó, amit mond a baloldal. Nincs MÁS. Akkor minek vannak kormányok, pártok, meg bármi. Lehetne az IMF itt, aztán annyi. Ahol meg eddig segitettek, ott hosszu távon nagy gond volt..

bekaphattyuk · http://bekaphattyuk.blog.hu 2012.10.26. 00:20:07

Hinnye, index címlap. Fene sem gondolta volna. :)

Kösz a hozzászólásokat, azoknak is akik csak simán lehülyéztek, akik meg érveltek/érvelnek, fejtegetnek azoknak még inkább.
Elnézést, ha valakit agyvérzés közeli állapotba juttattam, ne hergeljétek magatokat, még szombaton is meló így nem lehet holnap a gőzt kiengedni. :)

A blog teljesen szubjektív, és engem nem zavar ha más a véleményed - ajánlom mindenki figyelmébe az első blogbejegyzést. Ennek megfelelően nem kell olyan mérgesnek lenni, mintha egy profi tollából (billentyűzetéből) került volna ki, mivel én csak egy csóka vagyok az ötödikről, a szemközti panelben.

Sokan firtatták a koromat. Nos tudom milyen ráizzadni nyáron egy trabi hátsó ülésére, voltam úttörő, és c+4 volt a legelső számítógép amit az isiben nyomkodni tanultunk. Ezekből nagyjából lehet sejteni. :)

A blog címe szándékos, a bekaphatjuk, bekap hat tyúk, backup hattyúk gondolatmenet követve született, nem tudom megmondani pontosan mit ittam, de sokat. Majd egyszer talán a fejléc vizuálisan is megjeleníti a fenti hármast.

A többi nyelvtani malőr valóban a kritikán aluli helyesírásom számlájára írható.
Csak az van, hogy nem feszülve szeretek írni, hanem ahogy jön, ellenőrizgetni meg nem nagyon van időm. Ez a bejegyzés is nagyobb kihagyás után íródott, nem véletlenül.

A hozzászólásokat olvasva eltűnődtem azon mennyire igazoltuk egyből a bejegyzés végén írtakat.
Meg azon is, hogy mennyire ritkán maradnak meg a hozzászólások a poszt témája körül. (Igaz a bejegyzés is csapong kicsit.)

Ájulok, mert holnap munka, ne bántsátok egymást túlságosan!

2012.10.26. 00:21:42

@Rkhaylitsha: "Nem tudom hogy milyen adat alapján tunt el 240ezer adozo. Most hallok errol eloszor."

Népességszám:
2007: 10066
2008: 10045
2008: 10031
2010: 10014
2011: 9986
2012: 9958

ezer főben
szeretném még felhívni a figyelmedet, hogy sokan dolgoznak külföldön, úgy, hogy nem jelentkeztek ki.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 00:26:20

@Könnyen elkaptuk, uram!: "IMF LEHETŐSÉGE van, csak a lehetősége, javul a forint. IMF megegyezés távolabb kerül, romlik." lásd a mai napot ugye? 279...

De mondom, akkor tényleg nem kéne se kormány, se párt, se szavazás, se ország, idejohetne az IMF aztán megmondaná hogy mit kellene csinálni. Nem mellesleg amiket javasol, az azért durva (nem arrol a 2 honapos fideszes riogatásrol beszélek, hanem a régebbi ajánlásaikrol.)
Ja, templeton? Ott van nála 1070 mrd államkötvény? ÉS? Eladásra kinálja miért is lesz államcsőd? Van egy papirja, hogy a magyar állam tartozik neki x összeg kifizetésével. Eladhatja másnak, akkor annak fognak tartozni. Ha meg széttépi, akkor lejáratkor nem fog itt jönni senki a pénzért, azzal csak nyerünk.. Nem, ha valakinek nem érdeke az államcsőd az a templeton.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 00:27:05

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Nem. Csak marhaság, ugy ahogy van :D

Rkhaylitsha 2012.10.26. 00:28:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: Jézusom!! Ne keverd már a szezont a fazonnal. Fogy a népesség, az nem jelenti azt, hogy csökkent az adozok száma. Az azt jelenti, hogy kevesebben születnek mint meghalnak.

Malachi 2012.10.26. 00:31:21

@Rkhaylitsha: ne keverd ide a baloldalt, nem érdekel a baloldal. én annyit kérdeztem, hogy mi a fidesz programja, miért jó, miben segít, mennyit haladtunk előre az elmúlt két és fél évben.

nyilván nem rajtad akarom számon kérni, csak érdekel, hogy az, aki mondjuk úgy most rájuk szavazna, mit lát. milyen eredményeket. én nem tudom, hogy te honnan tájékozódsz, én olvasok gazdasági oldalakat, külföldi sajtót is, MTI közleményeket is, Indexet is, független elemzéseket, meg néha kalandvágyból mno-t meg demokratát. és nem értem miért, de azok a dolgok, amiket te leírtál, SEHOL nem léteznek a jobbos sajtón, hírgyáron kívül.

szóval össze vagyok zavarodva kicsit. ki kell mondjam, hogy szerintem te nagyon egyoldalúan látod ezeket a dolgokat, amikről beszélünk. persze erre mondhatod, hogy na de én is, csak bennem az okoz zavart, hogy ha nem tartom magam hülyének és a józan eszemre hallgatva adott hírek és információk alapján eljutok bizonyos - amúgy széles körben elfogadott - következtetésekre, akkor te, mint gazdasági szakértő hogyan gondolhatod a szöges ellenkezőjét még akkor is, mikor látod, hogy minden mutatónk stagnál, vagy romlik. és egyelőre esély sincs arra, hogy beinduljon valami pozitív folyamat.

hogy lehet ez jó? érthetetlen. és akkor ez még csak a gazdaság, a többiről amit felsoroltam nem is beszéltünk igazán, mert mióta leírtam, hogy nem nem vagyok közgazda, minden áron ezen a terepen akarsz legyőzni/meggyőzni.

de hát attól, hogy nem vagyok közgazda, még nem leszek ám automatikusan hülye...attól, hogy te azt mondod, a manyup pénz nem a tagoké volt, még nem fogadom el, érted. de ez csak egy kiragadott példa, mondhatnék bármit, azok közül, amiket leírtál.

2012.10.26. 00:36:29

@Rkhaylitsha: Mondom, ha kivesszük a manyup lenyúlását, akkor nőtt. Így, manyup követelések kivezetésével 76,7% , Matolcsy saját honlapja szerint az adósságnyomás. Ha hozzáadjuk a manyup követeléseket, akkor 78,8%
És ez a jó forint árfolyamnak köszönhető.
Mondjuk ezért nem fogadja el az EU a Matolcsy beszámolóját sem. Nincs stabilitás, nincs növekedési pálya.

Gera 2012.10.26. 00:37:11

Nem igazán akarnék többet foglalkozni a poszttal, mert annyira nem érdekes, de muszáj megjegyeznem, hogy elég érdekes lelkivilágod lehet, ha Orbánnál nem zavar, hogy "biztosan ferdít, hazudik, manipulál mint minden politikus", közben meg Bajnait azért a kis ártatlan imázsépítésért ekézed (ami persze valóban olcsó manipuláció, de tök érdektelen) :)

2012.10.26. 00:40:47

@Rkhaylitsha: Te tényleg gyári hülye vagy. Szerinted ma, Magyarországról senki nem dolgozik külföldön? Szerinted mindenki be van jelentkezve munkanélküli segélyre, az is, aki nem jogosult? Eleve hamis a statisztika.
Bukás van, nem kicsi. Már az elmúlt két negyedévben "negatív " a növekedés, amit nem unortodoxul csökkenésnek hívnak. Szerinted mi ennek a közgazdasági megnevezése?

2012.10.26. 00:44:08

@Rkhaylitsha: "Ja, templeton? Ott van nála 1070 mrd államkötvény? ÉS? Eladásra kinálja miért is lesz államcsőd? Van egy papirja, hogy a magyar állam tartozik neki x összeg kifizetésével. Eladhatja másnak, akkor annak fognak tartozni. Ha meg széttépi, akkor lejáratkor nem fog itt jönni senki a pénzért, azzal csak nyerünk.. Nem, ha valakinek nem érdeke az államcsőd az a templeton. "

Na itt fejeztem be. Te sose voltál közgazdász, de még csak középiskolában sem tanultál ilyet.
Sötét vagy, de legalább határozott.
Ne válaszolj, azt hittem, tényleg értesz hozzá, mert azt írtad.
Gondolhattam volna, hogy hazudsz.

kela-bá 2012.10.26. 00:45:57

Nyugalom és béke mindenkinek, elvégre NOBEL díjasok vagyunk. Várjuk az érte járó suskát, amelynek ránk eső része ugyan úgy kb. ötöde lesz, mint ahogy a béreink, nyugdíjaink... Jó éjt mindenkinek !
Ha nem jönne álom a szemekre akkor katt ide: www.logoszvilag.hu kikapcsolódásként.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 00:50:48

@Malachi: a manyup pénz nem volt a tagoké. Az egy ránkkényszeritett szar volt, baromira nem érdekelt, mikor elvitték. Nem mellesleg, az hol kóser, hogy amikor szarban van a haza, akkor a nyugdijjárulékod egy részét félreteszik neked, közben anyukád nyugdiját meg hitelből fizetik. Ezen a tranzakcion a bankon kivul ki jár jól?
Megmondtam, nem értem a főiskolák dolgát, mert nem foglalkozok vele, meg még van egy csomo dolog, amit csináltak és nem értek egyet veluk. Na, most én nem olvasok jobbos sajtót, rádió is csak a klub. Komolyan, nem is tudom, hogy mik a "jobbos hirgyárak" - gyanitom, hogy annyira azért nem tájékozódsz több irányból. Nem akarok személyeskedni, de azért a beállitottságodra utal, hogy tájékozottnak, több helyrol informáltnak irod magad, de hirgyár ami nem azt fujja mint az index..
Az igazság az, hogy rohadt nagy bajok vannak alapjaiban van elbaszva Magyarország, az eddigi módszerek nem voltak eredményesek, ezért próbálnak valami mást. És igen rohadt kemény megszoritások vannak, akármit is kommunikálnak, ezt felvállalták rendesen.
De komolyan, nem tetted fel magadnak a kérdést, hogy "Ha annyira egyszeruen megoldhato lenne minden, csak fényesre kellene nyalni az IMF seggét, akkor miért nem csinálják azt?" De tényleg, igy OV szavazokat veszt, az ellenzék kezébe ad fegyvert, megszorit, ha felvenné akkor meg milyen jó lenne - a baloldal szerint.
Ezt itt mindenki annyival intézi el, hogy mer hulye. Meg diktátor. Tényleg? OV érdeke lenne leginkább felvenni. Lehet, hogy mégsem olyan jó?

Rkhaylitsha 2012.10.26. 00:55:06

@Könnyen elkaptuk, uram!: Jössz a népességi adatokkal. Ember, itt sose volt tizmillio adózó. Legalább azt nézd már meg, hogy te miket másoolsz ide. Nyugdijas meg a csecsemő talán nem adózó.

Jójó. Mondom, én nem értek hozzá. Szerinted mi az államkötvény te nyomorult? Sotét vagy kisapám, tanulj még

Rasszista eszkimó (törölt) 2012.10.26. 01:02:38

@RepLa:

Kezd egy kicsit unalmassa valni,amikor valaki ervek helyett azzal probalja a vitapartneret lefegyverezni, hogy rossz a helyesirasa, fuggetlenul az allitasainak tartalmatol. A masik amit szivesen ismetelgetnek a gondolatrendorok, akik nem birjak elviselni ha egy velemeny szoges ellentete az oveknek, hogy: "Biztos nagyon fiatal vagy!" Azt hiszem ezt nevezik argumentum ad personam-nak.

Nem mondom, hogy nem fontos a helyesiras, de egy blog formailag sokkal lazabb szerkezetu. Kicsinyesseg ilyenen fennakadni.

Rasszista eszkimó (törölt) 2012.10.26. 01:04:23

Latom ide sokan nem olvasni, hanem beolvasni jarnak.

pástétom 2012.10.26. 01:19:24

"Orbán nekem azért szimpatikusabb mint a legtöbb hazai politikus, mert nem nagyon takargat. Rafkós, rátarti ember és nem titkolja, sőt büszke rá. Bár biztosan ferdít, hazudik, manipulál mint minden politikus, de tényleg megvan benne a szándék, hogy a hazánkat egy másfajta útra terelje, "

Igen, őszintén mondja a hazugságokat megállás nélkűl. Nem takargat, bátran és őszintén "terelte egy másfajta útra" hazánkat: ergo baszta mára széjjel a demokráciát, verte szét a jogállami kereteket és intézményrendszert. Valamint tökös legényként csorbította hazánk tekintélyét a világban, rombolta le renoméját, és űzi kifelé a saját polgárait külföldre, akik menekülnek a kilátástalanság elől.

Rátartian, büszkén. És ennek adózzunk elismeréssel, te átkozott fasz?!

Malachi 2012.10.26. 01:19:45

@Rkhaylitsha: "Nem akarok személyeskedni, de azért a beállitottságodra utal, hogy tájékozottnak, több helyrol informáltnak irod magad, de hirgyár ami nem azt fujja mint az index..." az Index egy volt az ötből, amit felsoroltam. mindegy. gondolkodtam is, hogy leírjam-e, mert volt rá egy százasom, hogy ezzel a felkiáltással söpröd majd le az egészet, de oké. most egy olyan játékot játszom, hogy nem próbálom irányítani vagy uralni a beszélgetést, csak leírom ami van és megvárom, hogyan reagálsz. eddig hibátlan, minden tippem bejött.

igen, orbán érdeke lenne behívni az IMF-et, csak az idióta marhája négy éve azzal kampányol, hogy nem kell az IMF. ja, nehogy mást gondolj mögé, mint ami: ha Bajnai nem hívta volna be őket, akkor azzal kampányolna, hogy csak az IMF menthet meg minket a végromlástól. szóval ezt szívjuk meg mi most, kollektívan veled együtt. csak szerinted ez így van jól. egy seggel két lovat még orbán sem tud megülni, az a baj. meg az, hogy az új útjával, az unortodixia és önállóság ígéretével nyert választásokat a semmire és alapvetően vesztes helyzetbe kormányozta magát.

azért vesztes, mert tudja, hogy kell az IMF, de nem mondhatja ki, mert akkor az egész mostani politikája legfontosabb elemének mondana ellent. nem nyerő. így viszont IMF nélkül romlik a gazdasági teljesítmény, mert pofázáson kívül másra nem képesek a fejesei, rosszabbul élünk, mint négy éve. ez sem nyerő. semmi nem nyerő.

mennyire nevetséges, mikor a meneten tőke és nyugatellenes táblák alatt vonul a boldog tömeg, miközben az emberei azt nyilatkozzák, hogy még idén meg kell állapodniuk az IMF-fel. ez orbán, ez a mai magyar jobb oldal. már nekem ciki, komolyan, pedig a TF beszéde óta ki nem állhatom ezt az embert.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.10.26. 01:46:45

@pástétom: amig orban otthon van, csak a hazaarulok nyaljak korbe a segget, nyalogatjak a hajat neki, meg a baratai zsirjat, es zsiros segget.

aki igaz magyar, mar kulfoldon dolgozik, gyujti a toket, hogy aztan annyi kolbaszt vehessen, hogy minden fideszes seggebe jusson egy jo nagy darab, jo csipos, magyar kolbasz, akkora, hogy a szajan jojjon ki mindegyiknek.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 01:58:51

@Malachi: "igen, orbán érdeke lenne behívni az IMF-et, csak az idióta marhája négy éve azzal kampányol, hogy nem kell az IMF"
Értem. Az idiota marhája. Hát, ne haragudj, de ennyi? Ez a válasz arra, hogy ugyan miért nem csinálja? Te aki saját magad szerint nem értesz hozzá, jobban tudod, nincsenek tényezők, amikrol lovésed sincs, stb. Csak fujod a klubrádio és az index véleményét.
Hmm. Mekkora lehetetlen kihivás lenne azt mondani a kormányzatnak, hogy "emberek, megváltozott a helyzet, mert brumm, és most már jó ötlet felvenni az IMF hitelt"
/Nem mellesleg az életben változnak dolgok, mindenki életében, körülmények, lehetőségek, és ami még 2 éve nem lett volna jó ötlet, az ma már elkerulhetetlen./
De nem, szerinted inkább ehelyett, bevállalja, hogy szembemegy a saját érdekével, pedig itt lenne a kánaán, megnyerné még 5x a választásokat, szentté avatnák, stb. Miért is? Ja, há mer idióta. Elég egyszeru világkép amit igy sugallsz.

Malachi 2012.10.26. 02:11:15

@Rkhaylitsha: ez orbán világképe, sajnálom. nem sugallom, hanem állítom. rádiót amúgy nem hallgatok.

befelé hazudik, kifelé alkudozik és időt húz. két éve. ezt nem én találtam ki és még egyszer, nem sugallom. ez tény.

viszont végeztem a munkával, szóval hála égnek mehetek aludni. jó éjt.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 02:19:59

@Malachi: Na, de akkor ezután ne csodálkozz, hogy nem áll le veled vitatkozni, meg beszélgetni senki a másik oldalrol. Orbán hazudik, hulye, gyerekvért iszik. Pont. Te állitod ezt, akinek se szakértelme, se belelátása nincs dolgokba.
El sem tudod képzelni, hogy más lehet egy akármilyen döntés hátterében, milyen egyéb infokhoz jut hozzá egy miniszter, ilyenek.
Tény, mert te azt mondtad.
Jól elvagytok ilyen indexblogokon, fröcsöghettek egymásnak, meg se hallgatjátok a másik oldalt. Hazugságokat, meg véleményeket kezeltek tényként, és még ugy állitod be magad, mint tájékozott, széleslátokoru ember...aztán majd megy a csodálkozás, 14ben rábasztok.

Igazságos János 2012.10.26. 02:37:19

@nu pagagyí: Nem szapulom a nyugdijasokat. Mindig ezt az óriási baromságot kapja, aki változtatni akar. Rá kell ébredni, hogy az eltartottak túszai az ország.

A nyugdíjasokat pontosan ki kell szabadítani a kiszolgáltatott helyzetből, abból hogy munkájuk ellenére a mindenkori politika szabja meg mennyit kapnak. Ha megkapják, és hisznek benne, akkor majd az eszük alapján és gyermekeik érdekében is szavaznak.

Nyugdíjat mindenki magának tegyen félre, kis részben állami kötelező rendszerben. A mai nyugdíjasoknak pedig az állami vagyon értékesítésével kell alapot képezni jövőbeli járadékaikra.

És ki kell mondani, ez a helyzet tarthatatlan. Ez nem bűnös keresés, de fel kell nyitni mindenkinek a szemét, hogy miközben csökken a fizetések reálértéke, nő a munkanélküliség, nő az állami eltartottak száma, öregszik a népesség, kedves nyugdíjasaink, akik az eladósodott országot, hatékonytalan gazdaságot ránk hagyták, azt várják, hogy nekik nőjön a nyugdíjuk, akkor is, ha mások szenvednek. Miből? Mi az az érdem? Az hogy nagyrészük munkanélküliséggel soha szembe nem nézve, kisebb részük vattaállásokban szerezte meg a jogosultságát, részben vagy egészben.

Nem bűnöst keresek, de addig amíg az ő szavazataik döntenek, nincs kiút. Állam kiszipolyozza az adósságot örökölt fiatalokat hogy eltartsák a társadalom nagyobb részét. Közben szüljenek gyereket (5 milliós Moországhoz elég gyerek születik évek óta, akkor, ha nincs elvándorlás, és 20 év múlva mindenki dupla annyi gyerekt vállal, én 6-ot).

Ki kell húzni a fejünket a fenekünkből, hazugság hogy államtól lehet kapni. Állam csak a polgáraitól elvenni tud.

A másik, még borzasztóbb tévhited, hogy Bajnai segít. Igen, nem lesz idióta patriarcha, annál sokkal inteligensebb. De ugyanugy homályban hagy téged meg a többieket, nem lesz sem transzparencia, sem kisebb állam, hiszen baloldal összetartó ereje az írigység, hogy hogy lehet elvenni mástól magának. Ez nem szolidaritás, hanem szarság. Nem veszed észre, hogy hitekről beszélsz? Mindenki azt hiszi, mert 670 éven keresztül így volt, hogy a pénz a semmiből jön. Elapadtak a hitelek, nem jön a semmiből. Sőt, vissza kell fizetni a bűnös pazarlás árát.

Ugyanmár ki jön vissza emigrációból a biztató, baloldal irígységét és vakságát szimbolizáló progresszív adó hírére? Még többen mennek majd el. Azok, akiktől kedves baloldal a befizetést várja (fidesz is), hogy szétoszthassa. Vicc hogy nem látod.

Kedves nyugdíjasok meg át vannak baszva, mert 27%-os áfa van meg növekvő jövedéki adó, ők meg azt hiszik, a nyugdíjemeléssel jól járnak.

Apám. 5% áfa, 15% jövedelemadó. Ez a normális, és működik másutt. 0 jövedéki adó a benzinen. Ez a normális.

Érdeke, lelkiismerete, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs.

Sajnos tudom amit írok falra hányt borsó, mert írásodból látom, a megrögzött tévképzeteidből nem fogsz tudni kilépni, de még el sem gondolkozol azon amit írok, mert neked van igazad...

Igazságos János 2012.10.26. 02:39:37

Nem 670, csak 70 éven keresztül, elnézést.

r222 2012.10.26. 03:16:19

Ez az egész már semmi másról nem szól,minthogy visszamerészkednek(visszanyerészkednek) az SZDSZ volt és levitézlett politikusai(bűnözői).Nincs mit szépíteni a dolgon... Jónak indult,de mára világossá vált kik ácsingóznak a hatalomra.Nem szabad ezeket visszaszavazni,Isten őrizz... Megmutatták ők már magukat a század elején és....hát nem volt jó a magyar népnek!Gyilkoltak minket,mint a huzat és ezt nem szabad elfelejteni!Ez nem demokrácia,csak színlelt paradigma.Egyik oldalról átesünk a másik oldalra.Gyönyörű és eklatáns példája ennek sárkányúr,aki szemmel láthatóan egy pszichopata.Ez így,ilyen formában nem fog működni és megmondom őszintén,hogy nem is lenne jó,ha működne.

Ganyé 2012.10.26. 05:08:09

@Rkhaylitsha: Az OTP-ben nincs a magyar államnak tulajdon része...csak egy arany-kötvénye, ami jelképes és semmire sem jó...

sedi 2012.10.26. 06:53:59

"Ami tetszett, az a föld iránti aggódás - valóban komoly kérdés -, és még pár gondolat. "

Hoppá-hoppá, a végén kiderül, hogy lesz egy libberálisból náci.

vazzup 2012.10.26. 07:11:44

@Rkhaylitsha:

Te figyejjé' má', te nem egy index-blogon szajózod a baromságaidat éppen? Ja, de. Jajj, most mi lesz, önmagadnak mondasz ellent.

S szerinted ha Orbán és a kompánia olyan információk alapján dönt másként, szerinted helyesen, amelyeket csak ők ismernek, akkor ez megvalósítja az ország valós helyzetére vonatkozó életfontosságú információk eltitkolását. Vagyis hazudnak reggel, délben és este és meghamisítják a könyveket.

Azért remélem tényleg boldogok a lelki szegények, legalább az megmarad neked.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.10.26. 07:26:02

@sedi: mert a jobbik náci? Szerintem inkább az szdsz-lmp az.

2llkedő 2012.10.26. 07:41:45

@enpera: "Szerintem inkább az szdsz-lmp az."

Miért is?

Hertelendi 2012.10.26. 07:52:08

@Trompf: Drága barátom, neked sikerült a cinizmus, a hazudozás olyan fokára eljutnod, ami már vállalhatatlan minden jóérzésű ember számára. Akárcsak valamelyik fideszes politikust olvasnám, hallgatnám. Érveid nemigen vannak, de igyekszel pótolni blöffökkel, elmúlt nyolcévezéssel, vagy egyszerűen csak belehazudsz a képünkbe. Végülis sokmindent nem tehetsz, mert orbán kétéves ámokfutása védhetetlen, úgysem tudnád megmagyarázni.
De legalább megpróbálnád.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 08:02:47

"tényleg megvan benne a szándék, hogy a hazánkat egy másfajta útra terelje, mint amin a rendszerváltástól 2010ig ment"
Látod ezt én is így gondolom. A baj csak az, hogy minden mozzanat 1948-ra emlékeztet.

"Orbán elég fáradtnak néha majdhogynem fásultnak tűnt önmagához képest"
Sokan vannak így, akik minden szövetségesüknek hadat üzentek, és belefáradnak lassan a harcba. Rákosit 7 év után visszarendelték Moszkvába. Orbánt mikor rendelik vissza Grazba?

"akitől a szlovák kormány megvonta az ottani állampolgárságot"
Mert felvette a magyart. Akkor hol a gond? Ezt tényleg nem értem...

"keletről tankkal, nyugatról bankkal"
Hadd emlékeztesselek rá, hogy a deviza-hitelezést az Orbán-kormány indította be 2001-ben, a PSZÁF pedig megalapítása óta fidesz-kézen van.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 08:12:21

@vazzup: Na, még suli elott gyorsan beledurrogsz :D
Ja, index blog, mivel mondok ellent magamnak?
Nem azt irtam, hogy eltitkolnak, hanem azt, hogy talán némileg több meg mélyebb infó áll a rendelkezésükre. Szóval sötétkém valahogy nem hiszem, hogy a kőcségvetés, IMF hitel, meg egyéb ilyenek számait te egyáltalán értenéd, még akkor sem, ha hozzádvágnák, abban meg biztos vagyok, hogy nem nézel utána, csak böfögsz itt.
Az a baj, hogy mindenki aki tudja hogy kell vezetni egy országot, az elfoglalt taxizással és hajnyirással. Meg a fajtád iskolába járással.

Régi Péter 2012.10.26. 08:15:22

Nagy rejtély, hogy még egyszer el lehet-e adni ugyanazt a műsort a ballib oldalnak. Vagyis hogy baloldali emberek szavazatával baloldali szervezetek támogatásával (akik ugye nagytőke és multi ellenesek, bankárvilágot sem igazán komálják) hatalomba lehet-e juttatni egy kapitalista technokratát (Bajnai) aki majd megszorít, lefaragja az állami kiadásokat, az így keletkezett megtakarítást pedig belepumpálja a külföldi multikba - akik ugye soha, sehol, semmit nem forgattak vissza a helyi gazdaságba. Szerintem ezt még egyszer nem lehet eljátszani, de ugyebár Magyarországon semmi sem lehetetlen.

Régi Péter 2012.10.26. 08:19:12

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Úgy is van nemecsek, támogasd inkább azokat, akik a félanalfabéta csórók szavazatával hatalomba kerülnek, majd azokat a szerencsétleneket szorítják meg akik beszavazták őket. A megtakarítást meg odaadják a multiknak gazdaságélénkítés címszó alatt. Nem lehetetlen hogy megint sikerülni fog, a sok marha Szolidaritásos - Millás véresszájú baloldali TGM-estül fölsorakozott a kapitalista technokrata Bajnai mögé, aki egy pillanatig sem titkolja, hogy klasszikus globalista megszorításra (nyugdíj megnyírás, állami alkalmazott kirúgás stb.) készül. Gratulálok, és még a Békemenetben vannak az "agyhalottak", nem a Millában?

Rkhaylitsha 2012.10.26. 08:21:34

@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Jajajj. 48ra emlékeztet, mi? :D
És ne szarozz, mondd ki, személyesn a zorbán vitte mindenkihez a devizahiteleket.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 08:24:58

@Rkhaylitsha: Szerintem olvasd el Rákosi építjük a nép országát című könyvét, és cseréld ki a "szocialista" kifejezést nemzetire, minden mást hagyj változatlanul. Ha nem látod a hasonlóságot, funkcionális analfabéta vagy.

@Régi Péter: Szokásos érvek nélküli hazugságoktól, és csúsztatásoktól hemzsegő jobber demagógia. Még azt sem veszi figyelembe, hogy rokonaim falujában a fidesz hordta ladával szavazni a cigánysort, és biztos, ami biztos még a fülkébe is bementek velük. Tettünk bejelentést. Szerinted foglalkozott vele a választási hivatal? Pont telibeszarták.

Blogger Géza 2012.10.26. 08:26:29

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Én még egyetlen emberrel nem találkoztam, akinek 2001 óta lenne devizahitele, akiket én ismerek, mind az MSZP alatt vették fel.

Szomorú, hogy nem érted a szlovákiai magyarok problémáját, de ez nem lep meg. A legtöbb helyen simán lehet valaki kettős állampolgár, a szlovákoknál is lehetett, csak direkt a magyarok elleni kiszúrásként változtatták ezt meg.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 08:28:42

@Blogger Géza: Ettől még a fidesz kormány indította be.

A szlovákiai magyarok miatti picsogást hagyjuk már, idegesítő. Ha valaki fel kívánja venni egy ország állampolgárságát, a világon semmi probléma vele, de az eredetiről mondjon le. Pont.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 08:43:29

De vajon Széles miért volt távol a Békemenettől, és miért dorgálta meg Bencsiket? Már ő sem elégedett. Repedezik a NER! Biztos, hogy kitart 2014-ig? Még előttünk van egy piszkosul forró 2013! Hogy lehet, hogy Viktor nagy barátja, Széles Gábor a nemzetrontó szoclibek sirámaira rímelő cikket jelenít meg, amiben ugyanazt mondja, mint Bajnai Gordon? Hogyhogy Széles, a nagy hazafi oligarcha, aki támogatta Orbán hatalomrajutását, már IMH-hitelt akar? Mert a cikkben ezt írják!

--
"Úgy akarja elkerülni a kormány a lakossági megszorításokat, hogy különböző gazdasági szektorokat sarcol meg – a három nagy jövedelemtulajdonos (állam, háztartások, vállalati szegmens) közül a reálgazdaságra hárul a legnagyobb teher. A történet vége mindig az, hogy az állami elvonásokat az érintettek áthárítják az ügyfelekre. Közben egyre inkább az látszik körvonalazódni, hogy Magyarország önerőből, saját gazdasági teljesítménye alapján nem képes leszorítani a költségvetési hiányát, vagyis a magánszektoron marad az „örökös” prés.
...
Mindenesetre, ha a kormány kitart a „modellje” mellett, akkor továbbra sem lehet majd azzal számolni, hogy valaha is kimászunk a recesszióból, jelentősen csökken a munkanélküliség, és elfogadható szintre áll be az infláció.
...
Nem lehet ugyanis preferálni különböző, lobbierős multikat úgy, hogy más gazdasági szegmenseket túladóztatunk. A szavak szintjén „túlszeretett” hazai kis- és közepes vállalkozások többsége a padlón van, szűkülő piaci lehetőségek mellett éppen az állami terhek (áfa, eva, járulékok, bürokrácia, adóbehajtási kényszer a hatóságok részéről) nehezítik mindennapjaikat. Érdekes és elgondolkodtató az is, hogy a központi költségvetés vállalatbirodalmakat dotál, a kis- és közepes cégek „feltőkésítésére” pedig nem futja. A bankokkal is egészen más módon kellene bánni, még akkor is, ha hitelezési politikájuk túl egyoldalú, és egyikük-másikuk rászolgált az erőteljesebb állami kontrollra. Megállapodásokat, szerződéseket nem illik fölrúgni! És ne felejtsük el, hogy a hitelezési tevékenység a gazdaság egyik legfontosabb és pótolhatatlan része.
...
Amennyiben a felsoroltakból nem áll össze a kép, legyen az utolsó figyelmeztető jel az, hogy nulla közeli a GDP-növekedés. Vagyis, ami most van, tartósan állandósul. Hiába jók a gazdaságpolitikai célok, ha rossz az eszköztár. Egyedül nem megy…"

magyarhirlap.hu/velemeny/kiegyezest?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201210

2012.10.26. 08:44:15

@Rkhaylitsha:
Állampapír:
Egy évnél rövidebb formája a kincstárjegy
Hosszabb idejű kibocsájtásnál: államkötvény
Jellemzően fél évente fizeti a kamatot, úgy nevezik, kupon
A futamidő végén fizeti a tőkét.
Jellemzője, hogy a vevő határozza meg a kamatot.
Szabadon adható-vehető a futamidő alatt.Visszafizertését az állam garantálja. Jellemzően magasabb hozama van, mint a lekötött betéteknek.
Az állam így von be tőkét működéséhez, tehát egy speciális HITEL.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 08:44:36

*IMF hitelt akartam írni, csak félrecsúszott.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 08:45:23

@Rkhaylitsha: A nyugdíja adózó, közvetve a csecsemő is. Vagy az ÁFA szerinted mi?

Rkhaylitsha 2012.10.26. 08:47:40

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Jólvan ernő, nem a levegőbe beszélsz. Elmondom neked, hogy a szocialista szó 50szer fordul elő összesen a műben, akkor is leginkább ugy, hogy "nagy oktoberi szocialita forradalom" meg "szocialista épitkezés"... Önmagukat kommunistáknak hivta rákosi, de ennyi elég volt, hogy bebizonyitsd, hogy te sem olvastad :D
Ami nem baj, csak ez ugy van, hogy ülsz, röhögsz ahogy fingasz, aztán egyszer csak belédhasit a gondolat, hogy mondj valami nagyot, és akkor jön ki beloled ilyen hulyeség?

Parajpuding 2012.10.26. 08:48:43

Az a probléma ezzel az irománnyal, hogy a gyártója azt hiszi, hogy jó szögből nézi a világot. Pedig nem. Orbán segge mögül elég szűk a rálátás a való világra, sőt a gőzétől még annak értékelése is fals. Nincs mit ragozni, tényleg bekaphatod...

2012.10.26. 08:49:14

@Blogger Géza: " Én még egyetlen emberrel nem találkoztam, akinek 2001 óta lenne devizahitele, akiket én ismerek, mind az MSZP alatt vették fel."

Hozod a nívót. Már megint hülyeséget írsz.
A "japán" hitel(yen) élt, és virágzott.
Jellemzően lakáshitel volt forintban, ugyanis államilag támogatott volt.
Mind a mai napig nyögjük. Éves szinten mintegy 250 milliárdba kerül ma is.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 08:49:41

@Rkhaylitsha: Most arra vered magad, hogy kigugliztad, ctrl+f-et nyomtál, és megmutattad, hogy tudsz számolni?

Bravo. Olvasni attól még nem, ahogy látom.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 08:50:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: ÉS? Te tényleg azt sem olvasod el, amit te irsz?
Igen, államkötvény adhato, veheto. Ha neked van egymilliárdért államkotvényed, ami azt jelenti, hogy adott állam neked kamatot fizet, meg ott áll a tőkéd, akkor neked érdeked, hogy csődbe menjen az az adott állam, te szerencsétlen?

2012.10.26. 08:51:52

@Régi Péter: " félanalfabéta csórók szavazatával hatalomba kerülnek, majd azokat a szerencsétleneket szorítják meg akik beszavazták őket. A megtakarítást meg odaadják a multiknak gazdaságélénkítés címszó alatt. "

Ez a fidesz! Vagy tán nem hordozza naggyűlésre mind a mai napig buszokkal a szimpatizánsait? Tán nem támogatja a multi Mercedest, Audit?

Rkhaylitsha 2012.10.26. 08:52:31

@félázsiai nemecsek ernő áruló: igen arra. Te meg aki annyira tud olvasni, az is megtehette volna, aztán akkor legalább ilyen pici hulyeségben nem ir marhaságot. De olvasgass csak rákosit tovább. Olyan a zorbán is. Igaz eddig hitler volt, meg napoleon.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.10.26. 08:55:19

sorakozzunk fel orbán viktor mögött és ő égő fáklyaként vezeti majd az országot. így éjjel se kell majd megállni a győzelem felé vezető úton

Netuddki. 2012.10.26. 08:55:27

Nini egy orbánfan poszt. Csak szólok kisfácán, hogy az orbánnal csak magadat járatod le. Épeszű ember nem dörgölőzik hozzá. Főleg hogy egyre inkább befigyel neki a börtön. Csak idő kérdése mikor lesz a bandájával együtt számonkérve...

Rkhaylitsha 2012.10.26. 08:55:55

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Milyen okos vagy! Tényleg, a nyugdijas adózó, mert fizet áfát. Figyi, mondok valamit. A külföldi is fizet áfát, ha itt van és nyaral, sőt figyelj, cégek is fizetnek áfát. Sőt azok még egyéb adókat is fizetnek. Hu, ernő, akkor nyáron forma 1 alatt itt van pluszban százezer adózó? Vagy akkor nem a népességi adatokkal kell példálozni?

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 08:56:30

@Rkhaylitsha: Ha nem olvastad el, akkor hogy mered állítani, hogy nem ugyanaz a kultusz van mögötte?

Ugyanúgy nagy nemzeti összefogásról beszél, csak akkor még szocialista forradalomnak hívták.
Ugyanúgy új alkotmányt ír.
Ugyanúgy manipulálja a választási rendszert.
Ugyanúgy fújnak a szimpatizánsai arra, aki nem tapsol a beszédei alatt.
Ugyanúgy gyűlöli a nyugatot.

Sorolhatnám, de minek? Milyen ízű a meleg szar Orbán seggében?

2012.10.26. 08:57:01

@Ganyé: " Az OTP-ben nincs a magyar államnak tulajdon része...csak egy arany-kötvénye, ami jelképes és semmire sem jó..."

Az aranykötvény épp arra jó, hogy bármilyen, a vállalkozást érintő döntést megvétózhassanak. Ezzel a joggal különben csak akkor tudna élni, ha 50+1%-a lenne.

Netuddki. 2012.10.26. 08:57:04

@pirosfeherzoldezamagyarfold: "sorakozzunk fel orbán viktor mögött és ő égő fáklyaként vezeti majd az országot."

Egyre többen meggyújtanák azt a fáklyát. Aztán örömtáncot lejtenének miközben nézik ahogy elhamvad...

belekotty 2012.10.26. 08:58:58

@Rkhaylitsha: "nem lopták el, mert nem volt a tied. Pont. Olvass utána."

- 1997. évi LXXXII törvéby 5. paragrafus, negyedik bekezdés. "A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető. A pénztártag követeléséért a pénztár, és az e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap tartozik helytállni." - Kurvára tájékozatlan vagy.

"AMugy elég nehéz higgadt és nyugodt párbeszédet folytatni, ha simán tényként kezelsz néhány hazugságot.
Pl-. Mol tészvény 18630 a mai napon. Töredékének hivni nem csusztatás szerinted? (22400 ért vették).." - A MOL-nak nyeresége idén alig lesz, nem fog osztalékot fizetni. Úgyhogy nagy bukás. Neked is kellene a pénzügyeket tanulnod, mert azt a részvényt hajadra kenheted pénzügyileg ami nem fizet osztalékot.

"Azért elgondolkodhatsz, hogy spanyol, olasz, portugál, mindenki a tökét levágja inkább, mint hogy az IMF tol kérjen pénzt - nyilván ők is hulyék, aztán nem kell a jó kis kamatra a hitel.
"
- Figyu! Ha a napi híreket nem olvasod, akkor inkább Ablakzsiráfot színezz és ne a neten pötyögjél!
index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/25/most_eppen_portugaliat_kinozza_az_imf/

ügyfélszolgálatos 2012.10.26. 09:00:54

A Lendvai utcából kerestek, hogy hová küldjék a pénzt ezért a nyalásért...

sulcus (törölt) 2012.10.26. 09:03:41

Akkor most minek kell örülnünk minden október 23.án?
Annak , hogy 56-ban néhány hőzöngő lunpenploretár miatt a szovjetek megszálltak és 40 évig itt állomásozott a hadseregük?
Köszönjük forradalmárok!

Rkhaylitsha 2012.10.26. 09:05:19

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nem tudom, kérdezd anyád, ő nyalogatja a farkamrol...
Nemzeti összefogás? Minden ország használja ezt a fogalmat, azért egy ország, nemzet stb. Ez csak a fajtádnak fáj, a franc se tudja miért.
Alkotmányt irtak? Igen. Ő és Rákosi a világtörténelemben egyeduliként. Soha senki más. Ha veled nem ért egyet valaki akkor büfügsz, ugatsz, örülj, h orbánhivők csak fujnak. Gyűlöli a nyugatot? Ez uj. Mikor mondta orbi, hogy én ugy utálom a nyugatot?

@Könnyen elkaptuk, uram!: Aranykötvény mi? Azt a szakértő életbe :D:D Pont ennyit tudtok.

2012.10.26. 09:05:52

@Rkhaylitsha:" meg ott áll a tőkéd, akkor neked érdeked, hogy csődbe menjen az az adott állam, te szerencsétlen?"

Hogy is mondta Mici Mackó, a csekély értelmű medvebocs? Gondolj, gondolj!

Tudod, a valóságban ,és nem a feritélben ez úgy működik, hogy a tulajdonos, ha úgy érzi, nincs biztonságban a befektetése, magyarul nem látja biztosítva a visszafizetést, eladja állampapírjait. Ha elég nagy tömegű papír kerül rövid idő alatt a piacra, a többiek is elkezdik eladni, hirtelen ,kampány szerűen, magyarul beszarnak, és ár alatt is szabadulnak tőle.
Ez negatív üzenet. Mivel az államnak folyamatosan pénzre van szüksége, ezért évente többször bocsájt ki államkötvényt. Ha nincs vevő rá, mert épp mindenki szabadulni akar a papírtól, mit gondolsz, milyen kamattal tudja kínálni?
Nyert! Egyre magasabbal! Csakhogy bizonyos kamat felett már nem tudja visszafizetni. Ezért már nem veszik meg. Lásd sikertelen kibocsájtás. Görögország.
Innentől egyenes az út az államcsődig.
Pont úgy viselkedik a piac, mint egy vállalat esetében!
Talán emlékszel még a Soros támadja Magyarországot esetre. Vagy előtte az Angliát érő, hasonló támadásra.

Szóval, tanulj, tanulj, tanulj!
Aztán gyere vissza beszélgetni. Ez nem szabadegyetem.

Régi Péter 2012.10.26. 09:14:14

@Könnyen elkaptuk, uram!: Gyengített megszorítást csinál a gyúrcsányihoz képest. És a gyengített megszorítás mégiscsak "jobb", mint a brutális. Egy hajléktalan is jobban érzi magát (relatíve), ha nem -15 fokban kell az utcán aludnia a padon, hanem mondjuk csak -1 fokban.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 09:15:27

@Rkhaylitsha: Látom egyre idegesebb vagy, elfogytak az érveid.

Volt egy jól működő modern, nyugatos alkotmányunk, hogyhogynem egy ómagyar mária siralomra cserélték, mert most a kereszténység menőbb, mint a szocializmus, vagy mert Róma többet fizet, mint Moszkva, ki tudja...? És kit kérdeztek meg róla? A világon senkit! Pedig még a saját szavazóik közt is voltak ellenkezők, de leszarják a népet - pont, mint Rákosi.

Gyűlöli a nyugatot, tőle idézek: "A keletről tankkal, nyugatról bankkal"

Ha velem nem ért egyet valaki, akkor vitatkozom. Érdekes módon a fidesz-bolsik valahogy mindig kihívásokkal küzdenek az olvasási képességek terén, nem tudom, miért van ez, de valószínű összefügg azzal, hogy még mindig képesek Orbánra szavazni, annak ellenére, hogy reggel mást mond, mint este, aztán elmegy Brüsszelbe, és lemegy kutyába, hogy "mondjátok meg, mennyi kell, lágyszi'", mert tudja, hogy ha megvonják az EU támogatásokat, azt itthon nagyon megérezzük. Közben egy inkompetens Matolcsyt tart a kormányrúdnál, aki a szorzótáblát sem ismeri, kétszer annyit szorított, mint Bokros, visszamenőleg törvénykeznek, csak a haveroknak fizetnek állami pénzeket, de azt mértéktelen mennyiségben (ezt hívják korrupciónak egyébként), két hetente írják át a költségvetést, és nem apró tételeket, hanem főszámokat.

Elég szánalmas, hogy ezt a szerencsétlen parasztgyereket véded, dehát lelked rajta. Rákosinak is megvoltak ezek az idiótái, csak ők fegyvert is kaptak.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 09:18:05

@belekotty:
www.kettosallampolgarsag.mtaki.hu/allampolg/1997_tarsadalombiztositas.pdf
Mutasd már meg benne hol szerepel a tulajdona szó.
Részvényt nem csak osztalék miatt vesz az ember, ország, állam, alap, hanem más okokbol is. Az apple is fizetett idén 2,65 dolár osztalékot a 600 dolláros részvényére, mégis felvitték 700ra az árfolyamot. Ki tanuljon pénzügyeket? Főleg egy stratégiai fontosságu cég esetében mint a Mol számit legkevésbé az osztalék.
Amit meg idelinkeltél az mire érv? Hogy kaptak mentőcsomagot? Ja. Elotte meg majd egy évig faszoltak mert ki akarták kerulni, mint a többiek is? Ablakzsiráf

Rkhaylitsha 2012.10.26. 09:26:58

@Könnyen elkaptuk, uram!: Szerencsére nálad okosabbak akik ott ülnek és döntést hoznak. Mondom, mennyire jó bedönteni egy országot, aki neked tartozik, és fizeti rendesen? És igen, adott esetben persze dönthet ugy a templeton, hogy kibassza 80%on a dkj-t akkor azt megveszi más -esetleg a magyar állam. Mert ugye nem csak folyamatosan bocsájt ki, hanem vesz is vissza.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 09:35:52

@félázsiai nemecsek ernő áruló: jójójó.
mi is a baj a nyugatrol bankkal? Hm? Az a bizonyiték, h gyuloli a nyugatot? Egy tény, hogy igen, gazdasági intézkedésekkel csicskáztatnak? Hogy az unios országok sem tartják a saját szabályaikat amiket tőlünk elvárnak?

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 09:37:21

@Rkhaylitsha: Mi a baj azzal, hogy hadat üzent a szövetségeseinek? Mi a baj azzal, hogy az EU elvárja, hogy ne költsön többet a kormány, mint amennyi adót be tud szedni? Ezt tényleg el kell magyaráznom? Te fizetésért nyomod a full kretént?

felcsutisuttyo 2012.10.26. 09:37:48

Hát igen...a poszt írója, egy igazi SUTTYÓ, BUNKÓ...amilyen a szeretett VEZÍRE.Hiába jár az ilyen iskolába, hiába szerez diplomát, ( ingyen állami pénzből) akkor is a suttyó suttyó marad, mint a rafinált paraszt...
BEKAPHATOD..A ORBÁN FARKÁT ÉS NYALOGATHATOD IS:))) ..de nem sokáig már:))) hehehhehe

felcsutisuttyo 2012.10.26. 09:39:03

ha elcsalja a választást a Nemzeti Szarcsimbók, akkor BIZTOS LESZ NAGY POLGÁRI FORRADALOM!!!!
ÍGY VAGY ÚGY DE A FIDESZ BANDITÁKNAK VÉGE !!!

Rkhaylitsha 2012.10.26. 09:41:14

@félázsiai nemecsek ernő áruló: nyomikám. Nem az van, hogy éppen megszorit a kormány, akárhogy is kommunikálja? Ha az az egy és járhato ut van, amit az imf/eu mond, akkor minek vannak országok, választások, akármik? Nem feltünő, hogy a bankadó a legnagyobb sérelmük?

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 09:43:53

@Rkhaylitsha: Ez egy tévedés, felülsz a hazugságoknak. Ha ismernéd ezeknek a szervezeteknek a működését, tudnád, hogy nem mondanak semmit. Matolcsy elküldi nekik a papírjait, ők felteszik a szemüvegüket, előveszik a számológépet, aztán vagy elhiszik, vagy nem. Ilyen egyszerű.

Persze ha Nemzeti Kuszaszemünk, és a Kedves Vezető a szorzótáblát sem ismerik, akkor valóban nehéz megegyezni ezekkel a szervekkel.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 09:46:39

@Rkhaylitsha: "Nem feltünő, hogy a bankadó a legnagyobb sérelmük?"
Már hogyne lenne feltűnő: piacgazdaságban a bank a gazdaság motorja. Ha leterheled a motort (gáz adás nélkül próbálsz elindulni a piros lámpa után a zöldnél, hogy profán hasonlattal éljek) lefullad. Márpedig ha a motor lefullad, nem lesz itt gazdasági gyorsulás, és növekedés. Ők csak figyelmeztetnek, hogy a kormány maga alatt vágja a fát.

Mindemellett Viktornak egyetlen terve van mindenre: államosítás, államosítás, államosítás. Mint a szocializmusban. Nem gyanús?

preddy 2012.10.26. 09:49:32

Érdekes, hogy mennyien sírják vissza a Rákosi rendszert, csak Rákosit helyettesítve Orbánnal...

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 09:54:25

@Rkhaylitsha: "mégis felvitték 700ra az árfolyamot"
Mert vásárolták az Apple részvényeket, ezért drágult. Így működik a tőzsde. Ha eladsz valamit, akkor egy icikepicikével romlik az értéke. Ha sokan adják el, akkor ez már dollárban is megjelenik. Ha sokan vesznek valamit, akkor drágul. Keresleg-kínálat, közgazdaságtan 1. óra.

"Ki tanuljon pénzügyeket?"
Neked nem ártana, ha ilyen témában akarsz hozzászólni, és nem akarsz hülyének látszani.

"egy stratégiai fontosságu cég (...) mint a Mol "
Gratulálok. Beszoptad a demagógiát, így a nyugdíjamból Simicska büntetlenül lett még gazdagabb. Vagy talán volt más értelme? Lement a benzin ára? Mennyibe is került, amikor megvették a MOL-t? 380 Ft-ba? Akkor mégis mi értelme volt a homályos "stratégiai fontosság" kulcsszót leszámítva, aminek szerintem a jelentését sem ismered...?

arckönyv 2012.10.26. 10:03:53

Orbán más útra akarja terelni az országot???!!! Te eddig melyik bolygón éltél? Ugyanazt az uram-bátyám rendszert erősíti, elődeit lekörözve, ami századok óta gátja az ország felemelkedésének... aki ennyire nincs tisztában a valósággal az inkább motyogjon magában minthogy ország világ elé tárja baromságait.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 10:11:17

@félázsiai nemecsek ernő áruló: tanits tőzsdéről mester. légyszi. iszom szavaid.
Faszfej, mondjuk attol lesz stratégiai fontosságu egy cég, hogy ha energia nélkul marad az ország akkor megáll megfagy.

InBloom 2012.10.26. 10:11:47

Na ilyen jót is rég derültem már :)Úgy szapuljátok egymást, hogy azt öröm nézni.
De most őszintén, közületek hány ember rendelkezik közgazdász, politológus, pénzügyi diplomával? Vagy hányan jártak be egyáltalán ilyen órákra? Mert úgy beszéltek itt mintha olyan kurva sokat értenétek hozzá...jó tudom, a szokásos frázisok, szólásszabadság, meg véleménynyilvánítás. Hehehe...
Pont ezért kellett volna elmennetek az okt. 23-i izé, tüntetésekre? felvonulásra? (mert megemlékezésnek semmiképpen nem lehetett nevezni)ja igen, ott lehetett volna érdemlegesen anyázni, zsidózni, Orbán-király-ó-megmentőnközni, ballibsizni egyet. Még értékelték is volna.

MACISAJT 2012.10.26. 10:11:59

A libaszakértő, az apró-klános böszme és kunczemaci...
együtt ők majd nyitnak "középre és jobbra"...:D

Ömleni fognak a népek erre az ajánlatra , akárki meglássa...:D
Ki másoktól lehet remélni az ország sorsának jobbra fordulását, ha nem "ezektől", ugye...

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 10:14:49

@Rkhaylitsha: Ez elég szar duma úgy, hogy a földgázt Ukrajnán keresztül Oroszországból kapjuk, a MOL-nak alig van köze hozzá. Ahhoz, hogy a MOL tudjon földgázt szállítani nekünk, el kell hozni Azerbajdzsánból, Szírián keresztül. Még jó, hogy mindkettő olyan békés ország, pikk-pakk meglesz az a MOL-vezeték... De ezt mi
muszáj volt az én nyugdíjamból csinálni? A tiedet nem kérdezem, mert szerintem még az életben nem dolgoztál egy percet sem.

Marcangoló Korelnök 2012.10.26. 10:15:42

Nem tudom, jó-e a regisztráció vagy sem.
Mivel azonban tudok magyarul, annyit meg tudok ítélni, ellenzői idióta módra érvelnek-e vagy sem.
Idióta módra.
1) Ha a regisztráció már önmagában is nácizmus, akkor mihez kezdenek gazdájuk legtöbb tagállamával, ahol ez a rendszer dívik?
2) Kit rekeszt ki a választásból a regisztráció? Őket, a "köztársaságiakat"? Ilyen kicsit gyűlölik csak a Főgonoszt, hogy még egy regisztráció is nehezkre esik?
3) Ha igazuk van az ellenzőknek, a lekicsinylő, aljaskodó, nácizgató fröcsögések helyett miért nem állnak elő érvekkel?

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 10:16:11

@MACISAJT: "libaszakértő"
Hazugságokat terjeszteni valakiről gyermekded lélekre utal. Én a barátaimmal már óvoda nagycsoportban kinőttem belőle.

belekotty 2012.10.26. 10:16:37

@Rkhaylitsha: Te aztán nagy zseni vagy! A magánnyugdíjpénztárra a 1997. évi LXXXII. törvény
a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvény a hatályos.
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700082.TV

Az az érvényes rá.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 10:17:29

@félázsiai nemecsek ernő áruló: jaja. soha semmit.
ÁÁÁÁ. Alig van köze. Nincsenek a molnak kútjai a világban, ugye? Nincs százhalombatta. Nincs szállitoeszköze, tároloja, semmilye. Hülyegyerek.

belekotty 2012.10.26. 10:17:42

@Rkhaylitsha: Rossz törvényt idézel te idióta!

Marcangoló Korelnök 2012.10.26. 10:18:16

@félázsiai nemecsek ernő áruló: a hazudozásból? Nem éppen úgy veszem észre...

belekotty 2012.10.26. 10:18:26

@Rkhaylitsha: Vannak kútjai. Például Szíriában.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 10:18:31

@Rkhaylitsha: Az olaj. Ami az autóba, meg a gyárakba megy. A lakások fűtése földgáz, amit vezetéken kapunk. Oroszországból.

MACISAJT 2012.10.26. 10:20:00

Lássuk,mely választói nosztalgiára alapozná a libaszakértő(vezette ballib nagyszövetség) a választási esélyeit...:D

Mit is csinált konkrétan(nm elméletben) az MSZP-s miniszterelnöki casting győztese, a böszme gazdasági minisztere, immár miniszterelnökként?

Elsősorban ezt, idézzük fel a csomagját:
fn.hir24.hu/itthon/2009/04/02/brutalis_bajnai_csomag/

Másodsorban pedig felvett ténylegesen 13 milliárd euró IMF hitelt, amiből a lelépéséig nyomtalanul elköltött 9,5 milliárdot("nagyvonalúan" meghagyva 3,5 milliárdot)...és gondosan a következő kormányra és ciklusára hagyva a visszafizetést.

Ja, hát így könnyű....
Ilyen feltételekkel én is elvállalom a miniszterelnökséget..:)

Felveszek 13 milliárdot, egy év alatt eltapsolok nyomtalanul 9,5 milliárdot, nagylelkűen "meghagyok", 3,5 milliárdot utódomnak(no meg a teljes visszafizetés terhét), bevezetek néhány népnyúzó intézkedést á lá IMF...
majd lelépek és kurva okosakat nyilatkozom...
végül 2 év után kiállok mint "megmentő"
a "millások" elé..:D

Ezek után akárki beláthatja: ezzel a libaszakértővel csakis nyerni lehet, a népek sírva visszakívánják ezt a "messiást" és az ő aranykorszakát :)

Marcangoló Korelnök 2012.10.26. 10:20:12

@Könnyen elkaptuk, uram!: nem volt az kifejtés. Pártpropagandák mantrázása annál inkább :(

2012.10.26. 10:20:48

@Rkhaylitsha: Szavazatelsőbbségi részvény. Helytelenül, de nagyon gyakran nevezik aranypakettnek, aranykötvénynek, aranyrészvénynek.

De az érdemi kérdés nem ez volt. Ez csak nyelvészkedés.

belekotty 2012.10.26. 10:22:03

@Schindler Pistája: Te is az vagy. Miért fordultál a saját fajtád ellen?

"Schindlеr Pistája 2012.08.26 08:08:13
Hagyjátok békén a Postát! Nagyon szépen dolgoznak és remekül működik az utánvétes menóra kereskedésem."

2012.10.26. 10:23:02

@MACISAJT: Nem nyomtalanul. Mintegy 3 szorosára növelte az államkincstári tartalékot, valamint az MNB devizatartalékát. Ennek hatására kerülhettük el az államcsődöt. Valamint az aktuális hiteleket ezzel fizette ki.

belekotty 2012.10.26. 10:23:33

@MACISAJT: A lejáró adósságok voltak fizetve belőle. Megint hazudozol MACISAJT.

MACISAJT 2012.10.26. 10:23:43

És két hete írtam errefelé, még mielőtt összeborult volna a "nagy trió", a libaszakértő-böszme-kuncze maci , millás gyöngyfűzérben..:D(készülődik még szakasits árpád unokája és társulata),idézem:

MACISAJT 2012.10.12 13:01:42
És még mielött valaki félreértene.
Én igenis támogatom a ballib"Olajfát", akár a libaszakértő vezényletével.
Mi az hogy. Nagyon is.
Nőjön csak szépen össze,legyen csak egy összevont Orbán-ellenes koalíció 2014-re.
Benne mindenki "aki számít"- a libaszakértő vezényletével.
Oszt ha buknak(* márpedig mindenképpen buknak), akkor szépen egymáshoz kötözve( láncolva) együtt mennek majd a süllyesztőbe.
Ahogyan az 2006 őszén történt, mikor Orbán "ultimátumára" ész nélkül rohantak fel mindannyian az apró-klános hajójára, és még azt sem vették észre hogy az oldalára az van ráfestve:"Titanic".
(A következmények ismertek: szdsz leves, mszp szétverve, kétharmados vereség 2010-ben.)
Most nem az apró-klános hajójára rohannának fel, hanem egy "közösre" - de bőven elég az is ha ő rajta rajta van...

Az agyonvert ballibák minden hullámhosszon revansról, bosszúról álmodoznak.

És még az sem jut az eszükbe, hogy 2014-re a "legreményteljesebb" titkos jelöltjük egy bohócforradalmár, meg egy házmesteri aki gyurcsány "cuslágos" államtitkára volt, és most a libaszakértő, gyurcsány volt gazdasági minisztere, a 2008-as mszp-s miniszterelnöki casting győztese...:)
A "programjuk" meg annyi hogy "vesszen Orbán".

Hát itt tartanak.
2014 tétje megint csak nem az lesz hogy ki kormányozzon.
HANEM HOGY KI NEM.
Nos ezek biztos nem.

Marcangoló Korelnök 2012.10.26. 10:23:52

@Hertelendi: mit szóltál Juhász Péter "elmúltnyolcév"-ezéséhez?

Malachi 2012.10.26. 10:23:56

@Rkhaylitsha: te figyelj, eddig nem akartalak bántani, mert nem mentél le annyira kutyába, amennyire a többi agyatlantól megszoktam, de komolyan mondom, te egy kibaszott sötét/naiv/vak ember vagy - viszont legalább le tudsz írni két magyar mondatot egymás után. ez már eleve több, mint amit a szintedtől megszoktam, ezért voltam hajlandó ennyi időt pazarolni rád. feleslegesen.

SEMMIT nem fogsz a körülötted levő világból, SEMMI közöd a napi eseményekhez, halvány lövésed nincs a politikához, meg úgy kb. semmihez azok közül, amik itt szóba kerültek. nem tudom feltűnt-e, de egyetlen olyan értelmes gondolatot nem voltál képes megfogalmazni, aminek az alapja ne lenne egyszerű hazugság, félinformáció vagy ostobaságból fakadó terelés.

nyugodtan tegyél be engem is a bunkók közé a kalapba, és maradjunk is ennyiben. sajnálom.

MACISAJT 2012.10.26. 10:26:22

@Könnyen elkaptuk, uram!: ("Nem nyomtalanul. Mintegy 3 szorosára növelte az államkincstári tartalékot, valamint az MNB devizatartalékát. ")

Sajnos ezt a ballob legendáriumot(na jó, ótvaros hazugságot), maga az MNB cáfolta...
Emlékeztetőül:

Már elköltöttük az EU-IMF hitel javát
MTI
2010. szeptember 7., kedd 17:21
A magyar államnak jelenleg 3,5 milliárd euró összegű devizabetétje van a Magyar Nemzeti Banknál, és nagyjából ennyit használhat fel a következő években lejáró devizaadósság törlesztésére - közölte az MTI kérdésére az MNB sajtóosztálya.

Tévhit tehát, hogy azt a közel 13 milliárd eurós összeget, amelyet a kormány az IMF-EU hitelszerződés révén eddig már felvett, azt a jövőben adósságtörlesztésre lehet fordítani.

A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte. Azaz ebből finanszírozta a folyó költségvetési hiányt és a lejáró adósságot - közölte a jegybank sajtóosztálya.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha az adósságtörlesztés miatt a jelzett 3,5 milliárd eurónál nagyobb összegre van szüksége az államnak, akkor az Állami Adósságkezelő Központnak (ÁKK) forintban államkötvényt kell kibocsátania, és aztán ezt a forintforrást az állam az MNB-nél devizára váltja, amelynek nyomán az MNB devizatartalékai csökkennek."
-------

No mégegyszer: "A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte."

2012.10.26. 10:26:46

@Marcangoló Korelnök: Ne csúsztass! Nem az a regisztráció dívik máshol, mint az itteni tervezet.
Ott azért szükség van rá, ahol nincs lakossági nyilvántartás. Egyébként Angliában élek, itt van lakossági nyilvántartás, de nem kellett regisztrálni a szavazáshoz. Igen, magyar állampolgárként szavazok Angliában, mert itt adózok. És névre szóló meghívót kapok a szavazásra.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 10:27:36

@Marcangoló Korelnök: Én legalább érvelek. Neked ahhoz sajnos nem jutott sütnivaló.

Marcangoló Korelnök 2012.10.26. 10:29:12

@félázsiai nemecsek ernő áruló: épp ott van a baj, hogy ti ezt érvelésnek hiszitek.

2012.10.26. 10:29:40

@MACISAJT:" A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte. Azaz ebből finanszírozta a folyó költségvetési hiányt és a lejáró adósságot - közölte a jegybank sajtóosztálya."

Önmagaddal cáfollak.

Ebből finanszírozta a hiányt és a lejáró adósságot.

belekotty 2012.10.26. 10:29:57

@MACISAJT: "Azaz ebből finanszírozta a folyó költségvetési hiányt és a lejáró adósságot "
- Amikor újra idézted, akkor már ezt kihagytad, ugyi?

Marcangoló Korelnök 2012.10.26. 10:30:52

@Könnyen elkaptuk, uram!: akik azt mondják, a regisztrációs rendszer mint olyan nácizmus, azok durranva esnek majd pofára, ha elolvassák, amit írtál.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.10.26. 10:31:07

@vakapad: "Meg lehet azt állapítani, kérem, ránézésre is. "

sokszor meg. csak látod, bizonyos IQ alatt előfordul, hogy pont fordítva állapítják meg.

Marcangoló Korelnök 2012.10.26. 10:31:36

@félázsiai nemecsek ernő áruló: egy aljas fröcsögésben fel sem merül, hogy hazugság-e.

belekotty 2012.10.26. 10:31:49

@MACISAJT: Ehhez is lenne szavad?

"Eltűnt negyedmillió adózó
Index
2012. október 26., péntek 08:45

Pár év alatt 240 ezer fővel zsugorodott az szja-bevallást benyújtók száma, aminek egyik oka lehet, hogy a korábbi kifehérítés után mind többen térnek vissza a szürke zónába. Mindezzel párhuzamosan mérséklődött az átlagos adóterhelés is, 19 százalékról 14 százalék alá, de úgy, hogy a dolgozók kétharmada veszített az új adó- és járulékszabályozással."

Rkhaylitsha 2012.10.26. 10:31:57

@Malachi: :D::D:D Semmi közöm a napi eseményekhez. Oké. Hát jó. Ha te mondod, biztos ugy van.
Azért ténylegesen megnézném, hogy ugyan melyikünk vezet nagyobb céget, mióta tőzsdézik, foglalkozik gazdasággal. Azon meg, hogy mekkora a kocsim, meg a lakásom látszik, hogy mennyire nagyon buta és sötét vagyok. Ja, a félreértések elkerulése végett semmi közöm pártokhoz, uniós meg egyéb támogatásokhoz. Sőt fletoék alatt jobban ment nekem.

dögölj meg 2012.10.26. 10:32:00

Nekem a Millások rendezvénye kimondottan tetszett.Együtt volt a libatolvaj,a szalámi-tolvaj,a
derék szoborleöntögető,a kajla-bajszú miskakancsó,a
"fasisztoidok"-ról vizionáló szenilis öregember,mögöttük meg a szép szál kopasz legénykék,szűzies leánykák,és rekedtre zsidózhatták magukat. Hiába,no ! Csak összenő,ami összetartozik.

arckönyv 2012.10.26. 10:32:15

@Marcangoló Korelnök: annyi mint az IQ-d, ha el tudsz addig számolni.

2012.10.26. 10:32:40

@MACISAJT:" Ennek megfelelt Magyarország − alapvetően az EU−IMF-hitel révén −, mivel a devizatartalékok értéke a 2008. őszi 16 milliárd eurós szinthez képest 2011 őszére több mint duplájára, 35,6 milliárd euróra nőtt, azóta ugyan kissé apadt, ám így is meghaladta a 31 milliárd eurót 2012. augusztus 31-én. "

Hát ez bizony nem 3,5 milliárd euró. Ennyit a hiteles információdról.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 10:32:52

@Marcangoló Korelnök: Értem, tehát nem tudod cáfolni, ezért annyit mondasz, aljas fröcsögés, és le van tudva. Gratulálok! :D

Tőled is megkérdem, fizetést kapsz azért, hogy fullba nyomod? :DDDD

2012.10.26. 10:33:32

@MACISAJT:

Esetleg importálhatják erősítésnek a pedofil Cohn-Benditet. Elfér abban a pöcegödörben, ahonnan a bukott libsik próbálnak kimászni :)

Blogger Géza 2012.10.26. 10:34:10

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nézd, ezek a meséid a "virágzásról" az óvódában még elmentek volna, itt csak szánalmas mellébeszélés...

Marcangoló Korelnök 2012.10.26. 10:36:29

@arckönyv: tanuld meg a helyesírást, ha nyilvánosan gyűlölködsz...

Marcangoló Korelnök 2012.10.26. 10:37:17

@belekotty: Kik a libbantak és mit akarnak? Kérdezd Lenintől.

2012.10.26. 10:38:12

@MACISAJT: 2011 negyedik negyedévének végén az MNB hivatalos devizatartalékainak
nagysága 37,8 milliárd euro volt, ami 1 milliárd
euro csökkenést jelent a 2011 harmadik negyedév végi
38,8 milliárd eurós értékhez képest.
www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/MNB/Kiadvanyok/mnbhu_negyedeves/Negyedeves_jelentes_201201.pdf

MNB jelentés.
Ennyit az mti szavahihetőségéről, és a fideszes szakértelemről.

Marcangoló Korelnök 2012.10.26. 10:38:17

@félázsiai nemecsek ernő áruló: mi cáfolnivaló van abban, ha valakit Orbán hátsó felébe küldesz? Piócaagyad van?

2012.10.26. 10:38:48

@Blogger Géza: " Nézd, ezek a meséid a "virágzásról" az óvódában még elmentek volna, itt csak szánalmas mellébeszélés..."

Miről beszélsz?

Malachi 2012.10.26. 10:39:00

@Rkhaylitsha: akkor meg érdekből adod a hülyét és így már értem, miért véded annyira ezt a remek csapatot. azért, mert pontosan ugyanolyan vagy, mint ők. általában ez a két eset van. nézd meg Macisajt kollégádat, valamelyik minisztériumban, vagy államtitkárságon mereszti a seggét - nem tudom hol - és onnan osztja az okosságokat. pacsizzál vele, jól nyomjátok.

amúgy meg gyanús vagy te nekem, mert ha nagy céged, vagy bármid lenne, üvöltenél attól, amit a fidesz művel gazdaságpolitika címszó alatt. nekem csak egészen picike van és marhára zavar, hogy az utóbbi időben minden évben folyamatosan változtak a jogszabályok és minden hónapban várhatom az új és új remek ötleteket, meg azt mivel is szívatnak meg majd jövőre.

akárhogy is, mi itt nem jutunk dűlőre, szóval ennyi.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 10:39:32

@Marcangoló Korelnök: Mindenkit oda küldök, ahova való. Élj együtt vele!

2012.10.26. 10:40:05

@Marcangoló Korelnök: Nem gondolom, hogy regisztráció=nácizmus hívő/hirdető lennék. Nem rossz az, csak fölösleges. A szavazók már most is regisztrálva vannak.

MACISAJT 2012.10.26. 10:42:19

@imperial: ("Esetleg importálhatják erősítésnek a pedofil Cohn-Benditet. Elfér abban a pöcegödörben, ahonnan a bukott libsik próbálnak kimászni :)")

Ott gyülekeznek mind, a strigák és honkupecek mellett...:)
Már csak ronwerber HIVATALOS felbukkanását várom, az adam michnik, lendvai "paul",lauer kathrin, gregor mayer,kester eddyk, adam le bor&co. mellé..:D

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 10:43:21

@Marcangoló Korelnök: Én legalább érvelek. Neked ennyi sütnivaló sem jutott sajnos.

Marcangoló Korelnök 2012.10.26. 10:43:42

@Könnyen elkaptuk, uram!: jó, akkor te nem az az eset vagy, ne szólj bele.

2012.10.26. 10:44:15

@Blogger Géza: Meséi a virágzásról Matolcsynak vannak. Ferrytale. Fordulj hozzá bizalommal. "Szárnyat igéz a malacra"

Marcangoló Korelnök 2012.10.26. 10:44:28

@félázsiai nemecsek ernő áruló: nektek sejtelmetek sincs az "érvelés" mibenlétéről. Szamuely stílusában büfögtök.

MACISAJT 2012.10.26. 10:45:14

@Könnyen elkaptuk, uram!: ("2011 negyedik negyedévének végén az MNB hivatalos devizatartalékainak
nagysága 37,8 milliárd euro volt, ami 1 milliárd
euro csökkenést jelent a 2011 harmadik negyedév végi
38,8 milliárd eurós értékhez képest.")

Milyen igazad van..:D
És arra is rájöttél hogy ez minek volt köszönhető???
Hát annak hogy a libaszakértő kormánya FELVETTE ténylegesen a 13 milliárd eurót az IMF-tól...
Az Orbán-kormány teljes ciklusára hagyva annak VISSZAFIZETÉSÉT.
És fizeti is az Orbán-kormány ezt, pünktlich...

Rkhaylitsha 2012.10.26. 10:45:54

@Malachi: Igen, idegesit is, hogy változtatnak. Fleto jobban idegesitett, mert ott aztán több volt a kapkodás.
Hulye vagy, ha azt hiszed, hogy csak az érthet egyet a jelen politikával aki az államtitkárságon dolgozik. Hmm. akkor mennyi lenne a támogatottság? pár tizezer, nem?
Ja, és még egy dolog. Attol, mert adott esetben én nem járok jól egy fidesz döntéssel, még gondolhatom ugy, hogy helyes, és ezzel sok más ember, vagy az ország jól jár. Nekem is "lopták el" a nyigdijamat, leszarom. És még akkor is, ha nem értek egyet kismillio dologgal, akkor is legalább csinálnak valamit. Mondom, mondj egy remek eredményt amit leromboltak

MACISAJT 2012.10.26. 10:48:13

A jobboldalisággal nehezen vádolható "véleményvezér" így óbégat az Index címoldalán:
velemenyvezer.blog.hu/2012/10/26/bajnai_es_a_zombik?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_10_26&utm_campaign=index

Mondjuk, azt kihagyta hogy maga a libaszakértő is ugyanolyan zombi meg politikai hulla mint közismert társai...no de..:D

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 10:48:21

@Marcangoló Korelnök: Ott volt az érv, csak azt ignoráltad, mert nem illeszkedik a pici bolsevik világképedbe. A személyeskedést sem én kezdtem, de ha tőletek ennyi telik, felveszem a kesztyűt.

De komolyan: miért fáj neked, hogy valamelyik bolsevik orbán-fan gennyládát elküldöm a halál retkes faszára? Miért provokálod ki, hogy téged is elküldjelek? Erre vered ki, vagy mi? Te is beszámolhatsz egyébként Orbán seggében a meleg szar ízéről, ha akarsz, kicsi bolsi! :P

belekotty 2012.10.26. 10:49:55

@Marcangoló Korelnök: Te használod a kifejezést. Ezek*int nem tudod?

Rkhaylitsha 2012.10.26. 10:51:23

@félázsiai nemecsek ernő áruló: nagyon érdekel a seggekben levo szar ize téged.

2012.10.26. 10:51:30

@Rkhaylitsha: Mondom, mondj egy remek eredményt amit leromboltak

Gazdasági stabilitás lehetősége.

arckönyv 2012.10.26. 10:52:07

@Marcangoló Korelnök: az nem gyűlölködés, hogy megelőztem a kekeckedésedet. Aztán ha bajod van a helyesírással javaslom forgass egy nyelvtan könyvet.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 10:53:29

@Könnyen elkaptuk, uram!: Mondom eredményt. Valami mukodo dolgot. Gazdasági stabilitás? 2009 318 ft euro????

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 10:55:06

@Rkhaylitsha: Hát ti nyaljátok folyton Orbán seggét, mégis kitől kérhetnék felvilágosítást erről? :P

Rkhaylitsha 2012.10.26. 10:56:03

@félázsiai nemecsek ernő áruló: csak feltűnú érdeklődést mutatsz férfiseggek és tartalmuk iránt. Miért érdekel?

MACISAJT 2012.10.26. 10:57:53

És változatlanul feltehető az örök kérdés :
Hová tűnt Daemon Hill?

Azaz hova tűnt a hivatalosan még pártelnökként
Házmesteri elftárs által vezetett MSZP?:D
Hát Házmesteri elftárs már le van szarva?:D
Jött a libaszakértő és neki vége?

Rkhaylitsha 2012.10.26. 10:59:15

@félázsiai nemecsek ernő áruló: igen. azt hiszem, hogy a rengeteg kommented közül most eloszor van igazad

RepLa 2012.10.26. 11:00:01

@Remegő kezű agysebész:
Szerintem a poszt írója nem szorul rá mások védelmére, reagált is az észrevételekre. Nem mellesleg abban már megtalálta a helyesírását, tehát tud helyesen írni. Remélem, eztán majd a posztjaiban is odafigyel, mert ott szerintem sokkal fontosabb, hisz az valahol mégiscsak egy összeszedett "mű" kellene, hogy legyen, amivel kiáll mások elé. Ennyi.

A véleményével azért nem vitatkoztam, mert:
1. Mások már elmondtak mindent, ami nekem is eszembe jutott.
2. Hitbéli kérdésekben (kinek ki szimpatikus, ki kit lát hazugabbnak, stb.) értelmetlen vitatkozni.
3. Semmi bajom azzal, ha valaki másképp lát dolgokat, amíg ezzel mások életébe nem avatkozik. És én remekül aludtam a posztjában foglalt véleménye ellenére is.

Azt persze szomorúan látom, ha valaki - aki nagyjából az én korosztályom - egyes részigazságokat figyelmen kívül hagyva, másokat felnagyítva szerintem igencsak rosszul rakja össze a mai magyar valóságot...... de hát sajnos itt tartunk, ez egy hosszú érési folyamat (személyes és nemzet szinten is), amiben mindenki máshol tart. Nekem a hazug az hazug, a manipulátor az manipulátor, a hatalommániás az hatalommániás, a dilettáns az dilettáns, a gerinctelen az gerinctelen, a becsületes az becsületes, a hiteles az hiteles.........bárhol álljon is a politikai palettán. Ja, a gátlástalan, pökhendi, alázat nélküli, önmagukat nemzet megváltónak hívők pedig szimplán elmebetegek, bárhol álljanak is a politikai palettán, és bármilyen egyéb átlagon felüli emberi képességeik legyenek is úgy egyébként. De mondom, mindenki szíve joga, mennyire értelmes önállósággal, vagy mennyire drukkerként, netán hívőként áll a kérdésekhez. Ezért nem vitatkozom úgynevezett "tényekkel", merthogy olyanokat másoknál sem sokat látok. Például a posztban sem, és a Te hozzám szólásodban sem.

Egyébként nem gondolom, hogy személyeskedtem volna. Sajnos a poszt helyesírása elég szar, még középiskolás szinten is, nemhogy kiállni vele ország, világ elé, sajnos ez tény. Egy blog szerkezetének pedig ehhez semmi köze. Ehhez inkább csak az igényességnek van köze. Még egyszer mondom: ha azt akarjuk, hogy komolyan vegyenek, előbb önmagunkat kell komolyan vennünk. Gondolom, ha szakadt ruhában, büdösen mész be a mondjuk munkahelyedre, Te sem csodálkozol, ha nem arra figyelnek, amit mondasz.

Én "argumentum ad hominem"-ként ismerem a mondást, ami személy elleni érvelést takar. De nekem az ő személyével nem volt bajom. Szerintem. :)

Gondolatrendőr? Érdekes gondolat. Ha mindannyian kicsit igényesebbek lennénk legelőször is önmagunkkal szemben, akkor ez lenne a természetes. Akkor talán juthatnánk valahova.

belekotty 2012.10.26. 11:00:54

@Rkhaylitsha: 2010 március 1 euró 265 forint.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 11:00:54

@Rkhaylitsha: Igazam volt eddig is, nem tudtál cáfolni, ez azt jelenti, hogy igazam volt.

Mi liberálisok már csak ilyenek vagyunk. Egymás farkát szeretjük szopkodni, érdeklődünk az anális szex után, és frissen elvetélt csecsemőket tűzünk a nyársra nyári tábortüzeknél, miközben a keresztényeket gyalázva közösülünk.

willdataa 2012.10.26. 11:01:38

(Tanulságos megnézni a jobbikos indítványok még a bizottságban történő leszavazásainak jegyzőkönyveit, hogyan áll össze mindig a Fidesz-MSZP spontán nagykoalíció.)

2llkedő 2012.10.26. 11:02:25

@Rkhaylitsha: "2009 318 ft euro????"

Egyetlen napon.

belekotty 2012.10.26. 11:04:08

@Rkhaylitsha: 2011 november 1 euro 313 forint

belekotty 2012.10.26. 11:05:47

@Rkhaylitsha: 2011 november 26 : 1 euro 316 forint.

Malachi 2012.10.26. 11:05:54

@Rkhaylitsha: nem akarok abba belemenni, miért nem értünk el semmit az utóbbi húsz évben, mert csak újabb parttalan vita indulna, csak annyit mondok - szociális népszavazás és akkor kb. sejtheted mi a véleményem a fidesz áldásos ellenzéki tevékenységéről, amivel bőven hozzájárult ahhoz, hogy semmi ne változzon itthon és maradjon a semmi. nem kizárólagos a felelősségük, de sokkal nagyobb annál, minthogy egy kézlegyintéssel el lehessen intézni.

de én az elejétől azt kérdezem, hogy mit akarnak most, a kétharmaddal. erre te azt mondod, hogy mást. erre én azt mondom, ami régen is mondtam, hogy én nem bánnám, ha próbálkoznak - abban az esetben, ha amúgy minden szuperjól menne és Európa egyik legmagasabb GDP-jével rendelkeznénk. ha meghatározó erő lennénk. ha érne bármit a mostani gazdaságunk és nem bérmunkából élne az ország. így viszont, hogy gyengék vagyunk és nincs biztos alap és mindenben az EU-tól és a külföldi befektetőktől függünk, irtó nagy marhaságnak tartom a janizást.

lehetnénk jók, a tehetség az országban megvan hozzá. de oda valahogyan el is kellene jutni. így meg nem fog menni. nem orbán, nem matolcsy de nem is Bajnai fogja megmondani az EU-nak a tutit. vagy játszunk a vállalt szabályok szerint, vagy bukunk, előbb vagy utóbb. aztán ha már minden stabil és patent, talán lehet különutast játszani, de csak addig, amíg hasznot hoz.

a fidesz politikája láthatóan nem hoz hasznot, arra elég, hogy sodródjunk. és attól, hogy a szocik se voltak képesek elhozni a nagy fellendülést még nem kell elfogadni ugyanazt a langyos semmit a mostaniaktól. szerinted csinálnak valamit, szerintem meg alibiznek.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 11:07:12

@belekotty: @félázsiai 2llkedő: ÉS? NÁLATOK EZ A GAZDASÁGI STABILITÁS?

regress 2012.10.26. 11:07:48

@Rkhaylitsha: igen,csinálnak valamit.lopnak

Rkhaylitsha 2012.10.26. 11:11:37

@félázsiai nemecsek ernő áruló: hát, persze. Tulajdonképpen mindenben meg lettél cáfolva

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 11:15:32

@Rkhaylitsha: Mármint melyik részében?

Abban, hogy Viktor Rákosi rendszerét építi újjá? Hogy Viktor szocializmust épít? Belinkelnéd az ehhez tartózó cáfolatokat? Te disznófejű minisztériumi nyugdíjrabló szarkupac?

Rkhaylitsha 2012.10.26. 11:18:54

@félázsiai nemecsek ernő áruló: melyik minisztérium?
Ideirom a cáfolatot: Hazudsz. Hulyeséget beszélsz. Mit lehet irni egy marhának, aki azt kezdené el itt óbégatni, hogy a föld lapos? Lofaszt mama. hulye vagy

Rkhaylitsha 2012.10.26. 11:20:06

@belekotty: ÉS? Azt kértem, hogy mondjon valami remek eredményt, amit tönkrebasztak. Az volt a válasz, hogy a gazdasági stailitás reménye. Marha stabil volt Magyaroszág folyamatosan.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.10.26. 11:21:35

@félázsiai 2llkedő: mert kirekesztőek
aki nincs velük, az náci rögtön

Rkhaylitsha 2012.10.26. 11:23:01

@Malachi: Szerinted, az a magas GDP az egyik naprol megy a másikra?
De komolyan, hogy fuldoklunk az adósságban, nem zavar? Hogy lehet mást csinálni?
Kb ugy állsz a dolgokhoz, hogy futóversenyt kéne nyerni, de fáj az elso lépés, hagyjuk, legyen más.
Nem is lesz nagyobb a céged ilyen hozzáállással.

Malachi 2012.10.26. 11:24:08

@Rkhaylitsha: meg különben is ne hazárdírozzanak egy országnyi ember jövőjével, a francba már. nem az a dolguk, nem azért lettek megválasztva. gürizzenek, tegyenek rendet, hozzanak egyensúlyt, fejlődést. semmi, semmi ilyennek még a nyomát sem látni. ötletelés, egy napos törvények, á, mindegy. megmondtam, fő szempontjuk a hatalom megszerzése és megtartása, aztán jöhet minden más, csak a minden máshoz meg láthatóan nem annyira konyítanak, mert nincsenek eredményeik. volt húsz évük, elbénázták, lépjenek le a fenébe.

2llkedő 2012.10.26. 11:25:56

@enpera: "mert kirekesztőek
aki nincs velük, az náci rögtön"

Ezért náci az szdsz-lmp?

2llkedő 2012.10.26. 11:33:25

@Rkhaylitsha: 2012. jan. 05. 321,93 Ft/Euro.

Ez a Fidesz gazdasági stabilitása.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 11:38:37

@félázsiai 2llkedő: mondom mondj eredményt amit tönkrebaszott a fidesz. erre az egyik szart a másikkal akarod magyarázni.

2llkedő 2012.10.26. 11:43:28

@Rkhaylitsha: Nem-e te jöttél eredményként a 318 Ft-os euróval?

Rkhaylitsha 2012.10.26. 11:51:06

@félázsiai 2llkedő: azt mondja, hogy régen mennyire stabilitás volt. erre irtam, hogy tényleg mennyire az volt.

belekotty 2012.10.26. 11:56:36

@Rkhaylitsha: A dátumokat sikerült kiolvasnod?

2llkedő 2012.10.26. 11:57:47

@Rkhaylitsha: 2009 elején hol volt stabilitás szerinted?

belekotty 2012.10.26. 11:59:52

@Rkhaylitsha: Eredmény? 318-as euróból Bajnai csinált 266-osat. Hogy 4 százalékos kamatozású hitellel cseréltük ki a lejáró magasabb piaci hiteleinket.
Ez a Fidesz kormány eredménye.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/26/eltunt_negyedmillio_adozo/

Rkhaylitsha 2012.10.26. 12:01:31

@belekotty: @félázsiai 2llkedő:
Figyeljetek. AZT mondtam, hogy mondjon egy eredményt az elozo évekből amit a fidesz tönkretett. valami jól mukodo sikersztorit. Erre mondta a gazd. stabilitást. Minden volt csak az nem. Erre jossz hogy most januárban mi volt

Rkhaylitsha 2012.10.26. 12:03:52

@belekotty: Nálad stabilitás 266-310-266 os árfolyam? Stabil? Kiszámitható? Lehet erre alapozni export import árat?
Faszomat az ilyen teleszivott agyu romkocsma közgazdászokba.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 12:06:18

@Rkhaylitsha: Értem, tehát én ideírom a tényeket:

Ugyanúgy nagy nemzeti összefogásról beszél, csak akkor még szocialista forradalomnak hívták.
Ugyanúgy új alkotmányt ír.
Ugyanúgy manipulálja a választási rendszert.
Ugyanúgy fújnak a szimpatizánsai arra, aki nem tapsol a beszédei alatt.
Ugyanúgy gyűlöli a nyugatot és a bankokat.

Ezek letagadhatatlan tények, ti magatok is folyamatosan nyomjátok ezeket a paneleket. De mivel én, homokos libbancs mondom, akkor már hazugság. :D

Ismét felteszem a kérdést: te fizetést kapsz azért, hogy fullba nyomod? :DDD

Rkhaylitsha 2012.10.26. 12:14:53

@félázsiai nemecsek ernő áruló: A szocialista forradalom nemzetközi. világforradalmat akartak mellesleg, tehát semmi köze a nemzeti dolgokhoz. Internacionálé, meg ilyenek, tudod.
Alkotmányt más is irt. Más országban, ezzel az erovel Franklinhez is hasonlithatod. A választási rendszer átirása miért is manipulálás? Szerintem se kéne, de mi köze a kékcédulás választásokhoz? Valahol Newton törvényeiben ott van, hogy a magyar választókörzetek, és jegyzékhez nem lehet nyulni, mert megszunik a gravitácio, vagy mi a fasz?
Te is fujsz rám, a nyuggerek kiutálták a magyarzászlós kopaszt fleto gyulésérol, szoval ismét elmondhato szinte minden egyéb pártrol, hivekrol, hallgatoságrol.
Orbántol még nem hallottam, hogy gyűlölné a nyugatot. És -elviekben - miért baj, hogy -elviekben - az ország érdekeit a bankok érdekei elé helyezi.
Nem kapok semmit, csak utálom a hazugságaitokat.

2llkedő 2012.10.26. 12:18:05

@Rkhaylitsha: Összemosol mindent mindennel. Kevered a szezont a f@szommal.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 12:22:25

@félázsiai 2llkedő: igen. persze én. te meg nem tudsz olvasni

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 12:22:42

@Rkhaylitsha: Bemásolnád nekem ide az internacionálé szövegét?

Alkotmányt más országban is írtak igen, amit népszavazás erősített meg, és az azt követő választás után lépett érvénybe. Meg tudnád mutatni nekem a Viktor-féle alkotmányt legitimáló népszavazást?

"a magyar választókörzetek, és jegyzékhez nem lehet nyulni, mert megszunik a gravitácio"
Ilyet kérdezni az után, hogy Kubatov Gábor nagy nyilvánosság elé kikerült beszédében kijelentette, hogy házszám szerint meg tudja mondani, hol vannak a hű fideszesek... Másfelől kezd látszódni, hogy Schmitt Pál díjra vagy esélyes! :P

"a nyuggerek kiutálták a magyarzászlós kopaszt fleto gyulésérol"
Gondolom mert minősíthetetlenül viselkedett, gyalázkodott, hasonló; testközelből tapasztaltam, hogy akkor van ilyen. Hogy lehet, hogy a millán is voltak magyar zászlók, és a jobbik majomketrecében nem?

"Orbántol még nem hallottam, hogy gyűlölné a nyugatot"
keletről tankkal, nyugatról bankkal - ha ez nem a nyugat gyűlölete, akkor szerinted mi? Ezt Orbán mondta.

Rkhaylitsha 2012.10.26. 12:28:29

@félázsiai nemecsek ernő áruló: A rákosi népszavazás, a függetlenségi nyilatkozatot elfogadó, a kinai, és az angol alkotmányt elfogado népszavazás mellett van.
Mi van akkor ha tudja, hogy hol vannak a hű fideszesek? A te agyad szerint ugyis csak páran vannak. Ha van egy keruleben 10e ember, és név szerint tudsz ezer fideszet, akkkor mit tudsz csinálni.
Szegény te, akire fujolnak ha nem tapsolsz, bezzeg ha a fajtád utál ki valakit akkor az oké.
Nyugatrol bankok? Ez a gyulolet? Miért? Nincsenek nyugatrol bankok itt? Gyulolet. Hulye

2llkedő 2012.10.26. 12:32:30

@Rkhaylitsha: B@szod! Nyolc év alatt volt három miniszterelnök, te meg az egészet egybe mosod, egy kalap alá veszed, közben elfelejted, hogy volt egy válság, és egy olyan árfolyamot hozol abból az időből, amit Piktor már sikeresen túlszárnyalt egy nyugodtabb időszakban.

nemecsek ernő áruló 2012.10.26. 12:34:12

@Rkhaylitsha: "Mi van akkor ha tudja, hogy hol vannak a hű fideszesek?"
Te magad is mondtad, hogy átszabták a választókerületeket. Eléggé ostobának kell lenni ahhoz, hogy ne essen le, miért tették.

Vannak nyugati bankok te nagyon hülye. Ahogy keleti tankok is. De Viktor nem erről beszélt. Attól, hogy te szellemi fogyatékos vagy, és egyszerű szöveg értelmezésére sem vagy képes, én még képes vagyok rá, köszönöm szépen.

Szóval bemásolod az internacionálé szövegét, ha megkérlek?

2llkedő 2012.10.26. 12:52:44

@Rkhaylitsha: "A rákosi népszavazás, a függetlenségi nyilatkozatot elfogadó, a kinai, és az angol alkotmányt elfogado népszavazás mellett van."

Függetlenségi nyilatkozat mikor készült? Az angol mikor íródott? rékosi meg a kínai az ugye demokratikus.

belekotty 2012.10.26. 13:49:29

@Rkhaylitsha: Öcsibogyó! Bajnai a világ válság után a 313-ról levitte a forintot 266-ra, majd az Orbán alatt újra volt 313. Faszom az ilyen narancslé agyú vakhívőkbe!

sulcus (törölt) 2012.10.26. 15:42:46

Ki érti?
A náci csőcselék, miért a milla tüntetéshez mennek zsidózni, cigányozni, komcsizni?
Miért nem a békemenethez?
Szerintem ott ugyan annyi a fent felsorolt "bűnös"(a fődakotáról nem is beszélve).
Lehet hogy a fidesz fizeti őket?!

2012.10.26. 17:00:31

@Rkhaylitsha: 2011 318 ft /euro
A legmagasabb CDS felár. És visszafizetni a hitelt ilyen magas euro árfolyamnál kellett.

2012.10.26. 17:03:09

@félázsiai 2llkedő:" Összemosol mindent mindennel. Kevered a szezont a f@szommal."

Vigyázz! Ez vadász, szezont szokott szopni!

2012.10.26. 17:09:54

@Rkhaylitsha:" Orbántol még nem hallottam, hogy gyűlölné a nyugatot."

Tényleg? Te vagy hazudsz, vagy nem szoktad Orbánt hallgatni, vagy hülye vagy.
Ki mondta, hogy : mit köszönhetünk a németeknek? A fasizmust!
Ki mondta, hogy nem Európa felé kell törekedni, van élet az Unión kívül is? Ki mondta, hogy ázsiai horda vagytok?

Egyébként is szép ez a dialektika. Nincs könnyű dolgod védeni. Bár elvek nem kellenek, tehát nyugodtan lehetsz elvtelen.

IMF takarodj!
Nem kell az EU
EU-IMF hitel nélkül is boldogulunk
Feitél
Mégi kell IMF-EU, de mi diktáljuk a feltételeket.
Na jó, nem diktáljuk, de kell a pénz
Mégse kell.
Na jó, de mégis.
mondják meg, mi az összeg, és mi előteremtjük.

A főnököd már föladta, ha belegondolsz, ez már a vég. Kijelenteni, hogy mindegy, mit mondanak , mi végrehajtjuk.
Ez nem kiegyezés, ez KAPITULÁCIÓ.

2012.10.26. 17:18:26

@Rkhaylitsha: " Szerinted, az a magas GDP az egyik naprol megy a másikra?
De komolyan, hogy fuldoklunk az adósságban, nem zavar? Hogy lehet mást csinálni? "

A gazdasági "növekedés" minuszos. Az magyarul csökkenést jelent.
Értem én, hogy le kell guggolni, hogy elrugaszkodhass, de ez nem magasugrás.
Adósságban fuldoklunk? A fidesz kormány folyamatosan hitelt vesz fel. A piacról.
Ennek a kamatát folyamatosan kell fizetni.
És az adósság csak egy mutató. Ami jellemzően a GDP-hez van mérve. Ugyanis helytelenül államadósságként beszélsz róla, holott az államadósság a GDP százalékában az illető mutató, amit vizsgálnak.
Namost: innen elindulva általános iskola hetedik osztályától tudjuk, hogy a nevező növelésével a végeredmény csökken.
Tehát, ha nőne a GDP, csökkenne ez a mutató.
Érted? Vagy sok egyszerre?

2012.10.26. 17:24:31

@Rkhaylitsha:" Nálad stabilitás 266-310-266 os árfolyam? Stabil? Kiszámitható? Lehet erre alapozni export import árat?
Faszomat az ilyen teleszivott agyu romkocsma közgazdászokba."

Akkor most mégiscsak a fideszről beszélsz?
Mennyin vette át a fidesz a forintot?
Aztán jött Szargyártó, meg Kósa.
Aztán jött 2011. 310 fölött ragad tartósan a forin
t.
Aztán 2012 augusztusától javul. De nem ám a magyar gazdaság száguld, hanem a világ többi felén lenyomják a banki alapkamatokat. A karvalytőke és a befektetési alapok új lehetőséget keresnek. Na, ezért van kereslet a magyar forintra. Ettől javul. Mihelyt feltűnik valami más, kedvezőbb befektetés, kivonják a pénzt, és romlik a forint.
Bár ezt te úgysem érted.

2012.10.26. 17:25:28

@Rkhaylitsha: Ja, és még mindig drágább a forint, mint Gyurcsány idejében. Ez aztán a siker!

2012.10.26. 17:27:55

@MACISAJT: "Milyen igazad van..:D
És arra is rájöttél hogy ez minek volt köszönhető???
Hát annak hogy a libaszakértő kormánya FELVETTE ténylegesen a 13 milliárd eurót az IMF-tól...
Az Orbán-kormány teljes ciklusára hagyva annak VISSZAFIZETÉSÉT.
És fizeti is az Orbán-kormány ezt, pünktlich..."

Tehát szerinted a Bajnai feltöltötte az MNB devizatartalékát, 16 milliárd euróról 36 milliárdra, úgy, hogy 13 milliárdot vett fel.
Vazze, akkor ezek valamit tudnak!

2012.10.26. 17:32:30

@Rkhaylitsha: www.penzugykutato.hu/hu/node/782

Tehát a fidesz 266-on vette át a forintot.
Azóta csak rosszabb. Most is 280 körüli.
Bajnai viszont 310 fölött veszi át, és leviszi 266-ra.

2012.10.26. 17:34:42

@MACISAJT: Sőt, még feltölti az államkincstár tartalékát is, visszafizeti az esedékers hiteleket, és a maradékot átadja a fidesznek.

Erre mondják, hogy ügyes! Tud ez a Bajnai!

2llkedő 2012.10.26. 17:37:32

@Könnyen elkaptuk, uram!: Kifelejtetted, hogy még el is lopta.

Virtual Hopper 2012.10.26. 19:54:31

A válság az ami unortodox, innét kezdve nincs ortodox vagy unortodox. Mminden csak próbacseresznye. Az árfolyamot és a cds-t a végtörlesztés nyomta fel. A piac nem enged a vagyonából, visszavesz, az az ortodox. Az állam is a piactól most éppen visszavesz, ez unortodox. Amíg nagy az állami és lakossági adósság, megy a gazdasági háború. A piacnak ortodoxot ígérünk, a lakosságnak meg unortodoxot.
süti beállítások módosítása