HTML

bekaphattyuk

Kis önkielégítő hőzöngés változatos témákban, hol az aktuális eseményekre reagálva, néha meg általános témákat boncolgatva.

Friss topikok

  • bekaphattyuk: @conchita wurst: Kérdés, hogy egy-egy állami szereplővel országonként nem változna-e ez meg? Az á... (2014.11.03. 18:24) Internetadó
  • Virtual Hopper: A válság az ami unortodox, innét kezdve nincs ortodox vagy unortodox. Mminden csak próbacseresznye... (2012.10.26. 19:54) 56, a Milla , a Békemenet

új COD, a torrentezés, mert minden szarabb mint régen volt.

2011.11.12. 16:55 bekaphattyuk

Az van, hogy ezt biza letorrenteztem. Pedig általában inkább veszek régebbi játékokat, vagy jászom valami alapból ingyenes gammával, mintsem illegálisan letöltsem. Azt a filmekkel szoktam.

Nem írok a játékról kritikát, hiszen teljesen szubjektív lenne, nekem tetszett, de elalváskor nem az előzőleg megélt kalandokra maszturbálva aludtam el.


Nehéz helyzetben vannak a videojáték készítők. Annak idején kezünkbe kaparintottunk egy Golden Axe-t és gyűrtük hosszú hónapokon át. Mert nem nagyon volt más. Most meg pár nap elteltével kijön egy új cím, és játékosok egy jó része fordul is arra, el is fejtve, hogy alig pár órája még mivel tolta. Másrészről az ingerküszöb is egészen máshol van mint 15 éve volt. A mi időnkben - megmaradva a Golden Axe-nál - totális izgalomba jöttünk amikor az éjszakai pihenő idején köcsögöket kellett rugdalni. Mármint manókból ki! Most meg lángol körülöttem ny sziti, és izgalmas is, de valahogy mégsem akarok folyamatosan erről beszélni, meg visszaülni minden szabad 10 percben a játék elé. Persze én is változtam, de azért vannak még olyan mai címek amik lázba tudnak hozni, és a COD MW szériájának első része, döbbenetes hatással volt rám. Ezek az újak mégsem. Éppen eléri az ingerküszöbömet, élvezem játékot, de nem nem vonz vissza. Mert nem multizok azért! Nincs rá idő. Lehetne bohóckodni a napi 5-6 órát függő arcok között, de én nem szeretek szar lenni abban amit csinálok, inkább nem is csinálom (kussolsz, ez a blog más, olvasd el az első postot! :)). Hiába no a dologzóba kell menni.
A hétvégi kazsual pléjert meg szétkapják öt perc alatt, a rendszeres játékosok.

A mostani COD részt normál fokozaton kb 4 óra alatt játszottam végig. Ez egyszerűen nem ér meg nekem tízenakárhányezer forintot. Egy 20-30 játékórát kínáló game igen, de ilyet képtelenség összehozni a modern fps műfajban ezért az árért. Másrészről, a játékos adrenalinszintjét is nehéz fenntartani ilyen hosszú időn át.

A másik bökkenő, hogy nem lehet tudni a mai film, sorozat, videojáték özönből, hogy mi éri meg az árát. Nem jön ki kevesebb minőségi termék, sőt, csak körülötte ott hömpölyög egy hatalmas szartenger, amitől - néhány feltűnően ragyogó címtől eltekintve - nehéz észrevenni, kiválasztani az igazán értékes megjelenéseket.

Itthon amúgy is divat lopni, videojátékot főleg, pc-n pedig még inkább. Az ismerőseim egy része döbbent arckifejezéssel fogadja, hogy eredeti Windows-t vettem. "Hát deh, ah, krahh .. mihért?" - fuldokolnak, és tényleg kétségbeesett őszinteséggel próbálják megérteni hogyan vetemedhettem ekkora gyalázatra, amikor amúgy is úgy megvagyunk sarcolva a kormány, a zsidók, meg szomszéd Józsi által. Hiába magyarázom, hogy ha öt évre számítom a Win-em használatát, akkor csak havi 400 forintba kerül, és ezt a többségük elszívja, elissza egyetlen napon, de nem értik. 10-ből mondjuk 7 nem érti, egy leszarja, kettővel meg nagyjából azonos állásponton vagyunk, de csak egyikük vállalja fel.
 

Pár gondolat még:
Itthon a többség a szoftvert, filmet, zenét, valamiért még mindig nem látja terméknek. Nem érzi a súlyát a lopásnak, amit az illegális letöltéssel, illetve cd-re, dvd-re írással megejt. Az okozott kárt, ami a pc-s fejlesztés eltűnését, az emelt árakat hozza magával.
Nincs igényesség az eredeti iránt, hogy kézbe vedd, megszagold, megnyald a dobozát, hogy legyen terméktámogatásod, garanciád.
És sajnos ez a mentalitás - ha ellopható, lopd is el - sok minden másra is igaz itthon, a felső tízezer, és a politikai elit egy jó része pedig lobogójára tűzte jelmondatként. A hal pedig ugye a fejétől bűzlik.
A kiadók még nem igazán nyújtanak alternatívát, az árak nagyon eltúlzottak, a digitális értékesítés, talán a zenéket leszámítva, most kezd csak felpörögni (steam, és társai), de nem jelentkezik az árban akkor különbség, mint amekkora indokolt lenne (nincs szállítás, gyártási költség, stb).
Nincs alternatív tvzési lehetőség még, ahol azért fizetsz amit látni szeretnél, és akkor amikor látni szeretnéd, reklámok nélkül. Már elindult valami, de még szűkös a kínálat, l


Kezdésnek:
Lásd be, hogy az illegális letöltés rossz!
Ami hosszú távra szól, amiből pénzt - igen a céges gépen a Windows, meg az Office -  csinálsz, azt vedd meg, vagy válassz ingyenes alternatívát! Linux? OpenOffice?
Ha majd a kiadók az árakat lentebb vitték, akkor kisebb összegeket ki lehet fizetni a kevésbé fontos dolgokért is.
Nem kell mindent hörcsög módjára gyűjteni, hatalmas illegális filmarchívumokat írni 50 forintos ukrán cd-re. Úgy is kilyukad!
Nem kell minden! Játssz demóval, döntsd el valóban érdekel-e, ha tényleg szeretnéd, hagyj ki két-három bulit, és vedd meg!
Dohányzol, iszol, szerencsejátékozol? Arra van pénz? Szokj le, jutalmazd magad egy eredeti szoftverrel, és elvezd annak minden előnyét! Nincs vírus, trójai, kevesebb vagy nincs fagyás, online szolgáltatások, support, a jogos tulajdonlás öröme.

Na megyek lehúzom BF3-at.

 

Szólj hozzá!

Címkék: torrent call of duty modern warfare

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaphattyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr743372930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása