HTML

bekaphattyuk

Kis önkielégítő hőzöngés változatos témákban, hol az aktuális eseményekre reagálva, néha meg általános témákat boncolgatva.

Friss topikok

  • bekaphattyuk: @conchita wurst: Kérdés, hogy egy-egy állami szereplővel országonként nem változna-e ez meg? Az á... (2014.11.03. 18:24) Internetadó
  • Virtual Hopper: A válság az ami unortodox, innét kezdve nincs ortodox vagy unortodox. Mminden csak próbacseresznye... (2012.10.26. 19:54) 56, a Milla , a Békemenet

A mi parlamentünk.

2011.12.05. 17:54 bekaphattyuk

Meló közben szoktam hallgatni a parlamenti közvetítéseket, éljen az mtv 2 online stream-je!

Mivel mostanában a Mein Kampfot is olvasom, sokat gondolkodtam a rendszer életképességén.  Hitler ugyanis kitér a parlamentáris rendszerek hiányosságaira, teszi mindezt persze azért, hogy az egyszemélyi diktatúrát kívánatossá tegye, de mellette azért rámutat pár olyan dologra amin érdemes filózni.
A legfontosabb, hogy nagyon csekély a személyes felelősség, és ezáltal a teljesen kontroll nélkül tehetnek meg a vezetőnk bármit. Bár a Fidesz - javarészt önző érdekből - próbálja az elmúlt időszakok kártevőit utólagosan megbünteti, arra vajmi kevés az esély, hogy valódi bűnösök, valódi büntetéseket kapjanak.
Akkor most Hitlernek igaza van? Részben, de korántsem jó irányba mutat aztán. A személyi felelősség tényleg minimális a mostani rendszerben, éppen ezt kellene megváltoztatni. Az ellenzék legalább minimális kontrollt gyakorolhat a kormánypártra. Tehát van kontroll, ami egy egyszemélyi diktatúrában ritkán jellemző. Továbbá senki nem gondolhatja, hogy egy ember képes átlátni az összes kérdést ami egy ország vezetéséhez kell. Amire tehát szükség van, az megfelelő nyomás, aminek hatására a vezetőink kétszer is meggondolják tetteiket.

Mivel lehetne ezt elérni?

Régebbi postomban már utaltam erre, most ismételten:  a kormányzásban résztvevők büntetését többszörösére növelni az átlagosnak. Aki bukik az bukjon rá a brére olyan mélyen, hogy az riasztó legyen. 3-4 évet ki nem vállal be ekkora zsetonokért, aztán meg jó magaviselettel szabadul, és röhög a markába.
Tökéletes üvegzsebet kikényszeríteni, nem csak az adott politikusra nézve, hanem annak kapcsolataira is, és ez vonatkozzon mind családi, baráti, mind az üzleti kapcsolataira. Tehát igenis lehessen összefüggést húzni anyu több milliárdos vagyonosodása, és apu pénzügyminiszteri pozíciója között.
A fent említett kapcsolatokra legyen ráterhelhető a felelősség. Tehát ha egy politikus bűnösnek bizonyul, akkor a standard büntetés mellett az anyagi büntetést a kapcsolatrendszerére, a családjára is rá lehessen húzni.
Biztosan átgondolná mindenki, hogy ilyen pályára lép-e.
Biztosan átgondolná minden cég, hogy milyen kapcsolatot ápol a politikai körökkel.
Aki már a politikus, meggondolná miként cselekszik, akar-e mással is foglalkozni a munkáján kívül.

A parlament sokszor csak úgy kong az ürességtől. A képviselőink újságot olvasnak, és szörfölnek a munkaidejükben.
Véleményem szerint egy honatya dolgozzon többet, és jobban, mint egy átlagos állampolgár. Felügyeleti szerv kellene a távolmaradások felülvizsgálatára. Élesen meghúzni a vonalat, hogy mi adhat okot a hiányzásra.
Nevetséges, hogy amíg egy iskolában nem lehet kimaradni, addig az ország vezetői fölött nincs semmilyen ilyen jellegű kontroll.

Nem tudnak beszélni.
A képviselők egy része nem beszéli a magyar nyelvet a megfelelő szinten. Az még hagyján, hogy néhány kifejezést olyan helyen használnak ahol semmi keresnivalójuk nem lenne, de az már kínos, hogy a ba, be, és a ban, ben ragok problémát okoznak. Az őzés folyamatos, nyökögés, értelmetlen szóösszetételek. Jegyzetből olvasás olyan szinten, hogy az az általános iskola negyed osztályában már ciki lenne.

Elbeszélnek egymás mellett.
Egyik azt mondja kék, a másik meg hogy piros egy ember áll egy másikkal szemben, kinek van igaza?

Röhögnek.
Automatikus elektronikus sokkolást minden vigyorgónak, kacarászónak! A kurva anyádat vihogsz? Egy 100 kilós, be nem jelentett segédmunkából élő, két gyermekes családapát kérnék meg arra, hogy a kellő pillanatban teremjen már ott, és basszon le egyet visszakézből, azoknak akik bármit humorosnak találnak a parlamenti munka alatt. A fogászati költségeket, mindenki maga állja.

Parlament 24h.
Létezik olyan online forrás ahol legalább hang szinten folyamatosan követhető a parlament munkája?
Elég alap lenne. Miközben repkednek a milliárdok, talán minimális elvárás , hogy az állampolgárok folyamatosan figyelhessék mi folyik.

Ami talán önmagában is elég lenne:
Éves szinten a kormánypárt vezetői (miniszterelnök, és miniszterek) valamelyik fejlett igazságszérum hatása alatt, hazugságvizsgálóra kötve, nyilvános TV közvetítésben válaszoljanak kérdésekre. Szerintem semmi akadálya, hogy aki ezért az országért, és a benne élőkért van pozícióban, a bevállaljon  éve szinten, néhány óra őszinteséget. Egy ilyen drogos trip biztosan nem okozna komoly gondot, másnapra kimenőt is kapnának a tisztelt vezetőink.

Az elfogadott törvényekhez pedig csatolni kéne az igennel szavazó honatyák személyes információit. Ennek technikailag semmi akadálya, mint ahogy annak sem, hogy erről legyen egy adatbázis, jó keresőrendszerrel, ahol tetszőlegesen messzire visszanézve ellenőrizhetjük, ki hogyan befolyásolta az életünket.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: parlament honatyák

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaphattyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr883440174

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A parlament minek van? 2011.12.05. 21:57:55

A Fidesznek (a KDNP az mi?) láthatóan nyűg, hogy van ellenzéke. Nyűg, hogy ezek ott rontják a levegőt a parlamentben és - tessék elképzelni! - még dolgozni is akarnak. Nyűg a demokrácia. És nyűg minden és mindenki, aki nem ért velük egyet, aki máskép...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása