HTML

bekaphattyuk

Kis önkielégítő hőzöngés változatos témákban, hol az aktuális eseményekre reagálva, néha meg általános témákat boncolgatva.

Friss topikok

  • bekaphattyuk: @conchita wurst: Kérdés, hogy egy-egy állami szereplővel országonként nem változna-e ez meg? Az á... (2014.11.03. 18:24) Internetadó
  • Virtual Hopper: A válság az ami unortodox, innét kezdve nincs ortodox vagy unortodox. Mminden csak próbacseresznye... (2012.10.26. 19:54) 56, a Milla , a Békemenet

Az új adók márpedig nem az ördögtől valók.

2012.04.25. 13:54 bekaphattyuk

Ne tévesszen meg senkit az automatikus köpködés.

Az oly sok helyen megénekelt többkulcsos adó helyett valóban jobb szolgáltatásokat megadóztatni. Aki többet keres azon túl, hogy arányosan többet többet fizet be, várhatóan többet engedhet meg magának szolgáltatások terén is. Tehát végül mégiscsak többet fizet be mint a kevésbé tehetős állampolgár.
Aki meg spórolni akar, mert számít neki a 2 forint, illetve a tranzakciós adó, az kereshet alternatív módszereket. Skype, a fizetés felvétele hó elején, stb.

Persze lehet mondani, hogy ez kényelmetlen, de erre csak azt mondom: a 20e milliárd, na az a kényelmetlen. :)

A több kulcsról meg annyit, hogy van hogy 16 órát dolgozom, hétvégén is,de az átlag 12+ minden nap megvan. És elég sokat keresek. Mindenek tetejébe sokszor külföldre is dolgozom és az a pénz is itt kerül adóztatásra, elköltésre.
Erre jönnek valakik (számtalan blogon), hogy szerintük, azon túl, hogy vért izzadok, és próbálok felépíteni valamit, még többet is adjak a közösbe, az arányosan több adómon túl.

Én a tízen akárhány óra hajtássommal, lassan két évtized tanulásával megengedhetem magnak a 2 forintot percenként, a tranzakciós díjat, és különösebb morgás nélkül elviselem, mert opcionális (nem csak számomra), és nincs rám kényszerítve.

Tehát végül ennyi történik: a jobb anyagi szituációban lévő emberek, többet engedhetnek meg maguknak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaphattyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr114472721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása